13.2.2022 Kotipelistä pisteet talteen

RT-Kiekko – KIVA-HC 7-1

Kotiluolaan on aina kiva palata, joskaan KIVA-HC:lle siinä ei tainnut olla mitään kivaa. Joskus on nopeamminkin päästy maalien makuun, mutta tällä kertaa ajassa 0:25 Saku Harjunpää kävi kauniin kuvion päätteeksi aloittelemassa RT:n maali-ilottelun.  Syöttäjinä Heikki Päivärinta ja Pekka Saarinen. Ensimmäisessä erässä vastustaja ei saanut aikaan kuin pari jäähyä, kun vastaavasti ajassa 13:31 Sami Sivula vei Harjunpään syötöstä RT:n jo kahden maalin johtoasemaan. RT:n hallintaa kuvaa myös se, että maalilla pelanneen Miro Ristimäen kolme torjuntaa eivät saaneet hänelle edes hikeä pintaan.

Toisessa erässä vastikään 40 vuotta täyttänyt Saarinen teki RT:lle kolmannen maalin Sivulan ja Päivärinnan syötöistä. KIVA-HC sai jollain tavalla vähän pelistä kiinni, koska Ristimäelle merkittiin 9 torjuntaa, mutta erä oli kuitenkin RT:n. Lauri Savolainen iski Jouni Kolppasen ja Mika Savolaisen syötöistä tilanteeksi 4-0 ja vielä ennen erän loppua Sampo Oksama maalasi viidennen kerran Pasi Salmelan ja Aleksi Rotkon syötöistä.

Kolmas erä jatkui siitä, mihin toinen päättyi, kun Saarinen iski jo toisen maalinsa Sivulan syötöstä. Tilanne näin ollen 6-0. Erän puolivälissä jäähyiltiin puolin toisin ilman ylivoimamaaleja. Erän lopulla taikauskon vastainen, suorastaan huolimaton toiminta koitui RT:n kohtaloksi, kun joku totesi vaihtoaitiossa: ”Kundit, pelataan Mirolle tänään nollapeli.” Ajassa 42:38 vastustaja rikkoi kuparisen. Tästä suivaantuneena RT kävi vielä kerran heittämässä kiekon kertaalleen reppuun. Maalintekijäksi merkittiin taas Saarinen, joka kuitenkin ilmoitti rehdisti pelin jälkeen olleensa tuolloin vaihdossa. Oikea tekijä oli Harjunpää. Syöttäjinä Sivula ja Päivärinta.

Ottelun jälkeen vastustajan kopista kuului heidän analyysinsa tappiosta. Sen mukaan vain kaksi asiaa meni pelissä pieleen: kiekollinen ja kiekoton pelaaminen. RT:lle siis tärkeät kaksi pistettä sarjan kärkikamppailua ajatellen lukemin 7-1.

RT-tähdet:

*** Pekka Saarinen: Melkein hattutemppu ja syöttö

** Sami Sivula: Teki kentällä mitä halusi, 1+3

* Miro Ristimäki: Melkein nollapeli

Tilastot:

http://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=31021&lang=fi