4.11.2019 Mr Taxi HC – RT-Kiekko

Mr Taxi HC – RT-Kiekko 6-4: Kauden ensimmäinen tappio

RT-Kiekon vieraspeliputki sai jatkoa, kun joukkue kohtasi myös sarjan kärkikahinoissa taistelevan Mr Taxi HC:n Vantaan Myyrmäessä. Pelipäivä on juhlapäivä, ja mitä myöhempään juhlat kestävät, sen parempi. Tämä varmistettiin maanantai-illalle tyypillisellä ottelun alkamisajankohdalla, kiekko nimittäin tippui jäähän vasta noin klo 22.

Heti ottelun alussa kävi ilmi, että RT oli luistellut itseltään jalat alta peliä edeltävissä harjoituksissa edellisenä iltana. Taxi oli kuskina ja RT matkustajana, kun Taxi iski ensimmäisen maalinsa jo kahden minuutin pelin jälkeen. Tilanne saatiin kuitattua kuitenkin nopeasti, kun Eetut Väänänen ja Tyster merkkauttivat maalit mieheen. Jälkimmäisen kohdalla moni paikallaolija ymmärsi huvittuneen epäuskon ohella välittömästi todistaneensa historiallista tapahtumaa, sillä Eetu Tyster pelasi ottelussa RT:n maalivahtina. Se, mikä tapahtuu Myyrmäessä, jääköön… No kerrotaan nyt kuitenkin, että Tyster kosketti viimeisenä RT:n pelaajana kiekkoa ennen kuin Taxin hyökkääjä tarjosi sarjaporrasta kovemman syötön puolustajalle, joka ei saanut kiekkoa haltuun, vaan se lipui vastustamattomasti Taxin tyhjään maaliin. Maali oli tyhjänä, sillä RT:lle oli tulossa jäähy. Maalillaan Eetu liittyi siihen harvinaiseen maalivahtien joukkoon, joka on tehnyt maalin samassa hallissa, jossa on kuvattu Kummelia.

Taxi ei kuitenkaan lannistunut RT:n johtoasemasta, vaan teki vastineeksi neljä maalia vielä erän loppuun. Näin ensimmäinen erä päättyi maalirikkaissa lukemissa 5-2. Maalittomassa toisessa erässä ottelu alkoi hiljalleen kääntyä, kun RT-Kiekko sai jalkansa viimein kunnolla liikkeelle. Kolmannessa erässä RT oli jo selvästi hallitsevampi osapuoli, ja Taxin jäähyillessä sekä Aleksi Rotkon viuhuvan viivavedon painuessa ylivoimalla vastustajan verkkoon alkoi loppukiri näyttää jo täysin mahdolliselta. RT sai rakennettua riittävästi maalipaikkoja, mutta Taxikaan ei lopettanut pelaamista. Reilua minuuttia ennen ottelun loppua Taxi teki kuin varkain vapauttavan kuudennen osumansa, minkä jälkeen RT tuli Pasi Salmelan maalin turvin vielä kerran kahden maalin päähän, mutta aika loppui kesken. Pisteet jäivät Myyrmäkeen lukemin 6-4.

RT-tähdet:
⭐⭐⭐ Pasi Salmela: Pasilla ei jalka painanut, vaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti alusta loppuun. 1+0.
⭐⭐ Pekka Saarinen: Pekalta pirteä peliesitys ja kova yritys loppuun asti.
⭐ Eetu Tyster: Eetu otti tärkeitä torjuntoja ja piti ottelun edetessä parhaansa mukaan RT:n iskuetäisyydellä vahvan kahden suunnan pelinsä ansiosta. 1+0.

Tilastot:
http://www.tilastopalvelu.fi/…/gamer…/report/gamereport.php…