3.6.2022 Kauden päätös ja tonni Ukrainan lapsille

RT-Kiekon kauden 2021-2022 päätöstilaisuudessa paketoitiin kausi ja palkittiin ansioituneita pelaajia. Seuran edustusjoukkue nousi lopulta hienosti kakkoseksi alueen HIK AHL -sarjassa. S50-ikämiesjoukkue ei neitsytkaudellaan yltänyt podiumille ja sijoitus oli lopulta ansaitusti ja peliesitysten mukaisesti yli 50-vuotiaiden ylemmässä sarjassa kuudes.

Joukkueen perinteiset palkinnot ja uusi Härkä Trophy jaettiin juhlavan tilaisuuden alkajaisiksi. Parhaan pistenikkarin palkinnon, Mika Trophyn, pokkasi jälleen kerran Pasi Salmela tehoilla 10+15=25. Joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi ja Timo Trophyn voittajaksi pelikaverit äänestivät debyyttikautensa päätteeksi Heikki Päivärinnan. Uusi palkinto, rakennusliike Jatken lahjoittama Härkä Trophy jaettiin nyt ensimmäistä kertaa. Seuran hallituksen työmyyrä ja mm. RT-Cupin pääjärjestäjä Toni Kaurahalme kumarsi ansaitusti tämän palkinnon. 

RT-Cupin tuotoista tuhat euroa Ukrainan lapsille

RT-Kiekko luovutti keväällä järjestetyn RT-Cupin tuotoista tuhat euroa Unicefin kautta Ukrainan lapsille. Lahjoitus tehtiin kaikkien RT-Cupiin osallistuneiden joukkueiden nimissä. Mukana hyvällä asialla olivat kiekkoilevat rakentajat RT-Kiekon lisäksi seuraavista yrityksistä: AFRY, A-Insinöörit, Granlund, Kattotutka, Kreate, Lujatalo ja YIT.

RT-Kiekko toivottaa kaikille aurinkoista kesää!

5.4.2022 Stadin starat stikkasivat ikikset kohti kesälomaa

RT-Kiekko S50 – Stadin Starat 1-12

RT-Kiekon S50-ikämiesjoukkueen kauden toiseksi viimeinen sarjaottelu pelattiin senioreiden kotipyhätössä, Matinkylän Ilmatar Areenalla. Ottelun käsikirjoitus noudatteli yli viisikymppisten sarjan kotijoukkueelle yksitoikkoista linjaa. Stadin Starat ottivat omansa häikäilemättä ja täysin kunnioittamatta RT:n neitsytkautta sarjassa.

Starojen kokoonpanossa yksi pelaaja oli RT-Kiekolle liikaa. Nopeajalkainen ja pehmeäkätinen Miikka Korja tikkasi tehot 6+3 neurokirurgin tarkkuudella ja jätti RT-Kiekon tehottomaksi kuin sairaalasängyssä makaavan potilaan. Tylyistä loppulukemista huolimatta joukkueen huumori kesti koronaviruksen erikoiseksi tekemän kauden. RT:n ainokaisen iski konkari Kari Kuittinen.

RT-Kiekon kevätkokouksen nautinnollisinta sisältöä tulee varmasti olemaan vilkas keskustelu S50-ikämiesjoukkueen tulevaisuudesta. Syksyllä nähdään, millaiseen ratkaisuun päädyttiin ja missä sarjassa nestorit jatkavat kohti uusia RT-seikkailuja. Mutta sitä ennen pelataan vielä kauden päätösottelu.

29.3.2022 Senioreilla superkompensaatiota ilmassa

RT-Kiekko S50 – Toldboys 2-4

RT-Kiekon S50-joukkueen raskaan peruskuntokauden jäljiltä odotetusta superkompensaatiosta nähtiin orastavia merkkejä tiistai-illan kotiottelussa porvoolaista Toldboysia vastaan. Läpi kauden ylempää viisikymppisten sarjaa vastahakoisen innokkaasti tahkonnut RT:n veteraanijoukkue taipui Ilmatar Areenalla lopulta niukasti 2-4-lukemin. Lopputulos enteilee ikämiesten kohinalla nousseen kevätkunnon huipentumaa, mutta saavutettiinko se sittenkin liian myöhään? Sarjapelejä kun on jäljellä enää kaksi kappaletta.

Varsinaisesta pelistä jäi jälkipolville kerrottavaksi ainoastaan ottelun hienoin osuma. Toisen erän viime minuuteilla joukkueen kapteeni Kim Ruokonen nousi puolustajan paikaltaan hyökkäyksen avuksi ja karvasi tuulispäänä kiekon vastustajan kenttäpäädyssä. Hallitun kiekonriiston jälkeen Ruokonen siirsi kiekon takamiehen paikalle Mika Savolaiselle, joka jatkoi sen namupassilla vasempaan laitaan maalin edustalle räyhäkkäästi nousseelle Saku Harjunpäälle. PAM! Harjunpään raudanluja tälli suoraan syötöstä painui Porvoon mitalla verkon perukoille. RT-Kiekko siirtyi tällä upealla osumalla 2-1-johtoon, mutta Toldboys otti armotta omansa ja teki ottelussa vielä kolme maalia.

17.3.2022 Ikämiehet pelireissulla Porvoossa

Toldboys – RT-Kiekko S50 7-3

Pikkupaikkakunnalla alkoi torstai-ilta hiljentyä, kun kaksi kentällistä RT:n pelaajia kokoontui pukuhuoneeseen valmistautumaan myöhäisillan otteluun porvoolaisia isäntiä vastaan. Porvoon yössä ei ilmeisesti ollut muuta samanaikaista huumaa, sillä katsomoon oli kerääntynyt kauden ennätysyleisö. Peräti kuusi katsojaa, joista osa tosin oli toimitsijaboxissa.

RT lähti samalla taktiikalla kuin tiistain pelissä Tuusulassa. Tiukka keskialueen trap ja isketään vastaiskuilla. Taktiikka toimi ja peli oli tasainen. Molemmille syntyi hyvin maalipaikkoja. RT pystyi jopa paikoin rakentamaan ja hallitsemaan peliä.

Ratkaisuksi muodostui kuitenkin maalipaikkojen hyödyntäminen. RT:n tehokkuus oli hukassa ja hyvistäkään paikoista ei oikein saatu maalia tehtyä. Toldboys oli taas kurja isäntä ja käytti annetut maalipaikat tehokkaasti hyväkseen. Hyvä peli RT:ltä, mutta ei kakkua. Pisteet jäivät 7-3-lukemin Toldboysille Porvooseen.

14.3.2022 Ikämiehet palasivat täyteen peliaikaan

TuusKi Mustat – RT-Kiekko S50 11-1

RT-Kiekon S50-ikämiesjoukkue kohtasi maanantaina 14.3. tuusulalaisen TuusKi Mustat -joukkueen jo toistamiseen viikon sisällä. Kotikentällä viime viikon tiistaina pelattu ottelu keskeytettiin ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun taululla oli pesäpallolukemat. Hyrylän urheilupyhätössä pelattuun otteluun RT palasi sisuuntuneena ja kesti kaukalossa täydet 45 minuuttia.

RT lähti otteluun uudella ilmeellä ja kokoonpanokin oli edellisestä kohtaamisesta kasvanut täyteen kahteen kentälliseen. Vaikka Hyrylän illassa numerot olivat tälläkin kertaa selkeähköt, oli koitoksessa paljon hyvää. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli vielä tiukasti 1-0, joukkue kesti tällä kertaa täyden peliajan ja loi maalintekotilanteita uudella ilmeellä. Seniorikaartin ainokaisen iski aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan oleva Ari Näätänen tulisella one-timerilla. 

13.3.2022 Sunnuntain trilleristä täysi pistepotti

RT-Kiekko – BW 6-5

RT-Kiekon edustusjoukkueen taistelu sarjan kärkipaikasta jatkui sunnuntaina Nordiksen kotiluolassa BW:tä vastaan. Vierasjoukkueen tiedettiin kärsivän pelaajapulasta, ja lopulta heitä ilmaantuikin otteluun tasan yksi kentällinen ilman yhtään vaihtomiestä. Tämä suosi ainakin otteluennakoiden perusteella RT:n nopeajalkaista ja täydellä kolmella kentällisellä pelannutta joukkuetta.

Ensimmäistä erää oli pelattu reilut kymmenen minuuttia, kun BW oli karannut jo 0-3-johtoon. Mainitut lähtötiedot huomioiden tilanne oli jotain shokeeraavan ja koomisen väliltä. RT pyöritti peliä täysin oman mielensä mukaan, mutta BW iski maalit vastahyökkäyksistä. Ennen ensimmäistä erätaukoa RT:n Saku Harjunpää avasi kuitenkin kotijoukkueen maalitilin alivoimalla, joten nousu oli alkanut.

Heti toisen erän alkuun Harjunpää latasi illan toisen osumansa ja Pekka Saarinen tasoitti ottelun tarkalla laukauksellaan viimein ajassa 25:38. Vain hetkeä myöhemmin vastustaja iski kuitenkin jälleen salamannopealla vastahyökkäyksellä RT:n selustaan ja päivitti lukemiksi 3-4. Kolmannen erän alkuun vastustajan numero 69 teki illan viimeisen, joskin jo viidennen, maalinsa. Nyt RT-Kiekon oli todella herättävä otteluun, sillä minuutit alkoivat käydä vähiin eikä varaa ollut enää päästää yhtään maalia. Viimeisen kymmenen minuutin aikana vääjäämätön tapahtui, kun ensin Pasi Timo kavensi ottelun 4-5:een ja pian sen jälkeen Jouni Kolppanen ampui tulisella ranteella pelin tasoihin. BW sai vielä pari vaarallista maalipaikkaa, mutta RT:n maalivahti Miro Ristimäki pelasti tilanteet. Ajassa 41:08 Timo teki vapauttavan johto-osuman, jonka jälkeen BW oli lyöty.

RT-tähdet:

*** Pasi Timo: Hieno paluu pelikentille ja tärkeitä maaleja

** Saku Harjunpää: Jatkuvasti vaarallinen ja tehot 2+2

* Pekka Saarinen: Kova kevätvire jatkui tehoilla 1+2

8.3.2022 Ikämiehet takoivat ennätystuloksen

RT-Kiekko S50 – Tuuski Mustat 0-15

RT-Kiekon S50-joukkue takoi tiistai-illan kohtaamisessa kyseenalaisen ennätyksen joukkueen historiankirjoihin. Ilmatar Areenan leveässä kaukalossa Espoossa RT:n ikämiesjoukkueen maailma pimeni sysimustaksi tuusulalaisen vastustajan, Tuuski Mustien, shokkihoidossa. Ottelu oli ohi ennätyksellisen nopeasti, sillä ikämiessarjan peli keskeytettiin ajassa 27:28, kun tulostaulullla oli rökälelukemat 0-15. Ikämiessarjan sääntöjen mukaan ottelu keskeytetään, kun 15 maalin maaliero syntyy peliajalla.  

Vain kahdeksan kenttäpelaajan kokoonpanokaan ei riitä selitykseksi lyhyeksi jääneeseen ja pesäpallolukemiin päättyneeseen tappioon. Myös vierasjoukkue pelasi vajaalla miehityksellä. Taitavien vieraiden käsissä kiekko liikkui pelaajalta toiselle nopeasti, ja kilpikonnataktiikalla otteluun lähtenyt tahmeaakin tahmeampi kotijoukkue jäi statistin rooliin.

Ottelun päätyttyä kättelyissä ehdoteltiin vieraille, josko tulevan maanantain ottelu Tuusulassa voitaisiin pelata samaan putkeen. Jääaikaa kun jäi paljon käyttämättä ja RT olisi näin säästynyt pitkältä vieraspelimatkalta. Tämän päivän polttoaineiden hinnat huomioiden ratkaisu olisi ollut myös taloudellisesti kannattava, mutta vieraat eivät ehdotuksesta innostuneet. Kirjoitettakoon tämä kuvaus tapahtumien kulusta mahdollisimman pienellä ja näkymättömällä fontilla RT-Kiekon vuosikertomukseen.     

6.3.2022 Onnistunut ilta stadilaiseen tapaan

RT-Kiekko – Stadi HC 5-3

Sunnuntai-illan klassikko pelattiin tällä kertaa tavallista kirkkaammissa valoissa eli Helsingin jäähallin pääareenan puolella normaalin harkkahallin sijaan.

Lieneekö siinä ollut syy siihen, että ensimmäisen erän alussa RT jäi lähtötelineisiin ihmettelemään isoa hallia ja suuren yleisön (2) meteliä. Vastustaja Stadi HC pääsi nimittäin karkumatkalle jo ajassa 0:30.
RT toipui tästä takaiskusta kuitenkin nopeasti, kun ajassa 5:18 Jussi Yli-Seppälä karisti pitkään selässään roikkuneen gorillan ja teki RT-uransa ensimmäisen maalin ja tehopisteen Toni Kaurahalmeen syötöstä.
Pari minuuttia tästä Mika Savolainen vei RT:n 2-1-johtoon Pekka Saarisen syötöstä, ja siitä pari minuuttia eteenpäin Pasi Salmela laukoi RT:n jo kahden maalin johtoasemaan hienon kuvion päätteeksi. Syöttäjänä Sampo Oksama ja paluun kokoonpanoon tehnyt Pasi Timo.

Toinen erä oli tarkkaa peliä puolin ja toisin. Saarinen sai kuitenkin väännettyä RT:lle neljännen maalin Osku Saarensillan ja Savolaisen syötöistä. Stadi HC:lle toisen erän tilastoihin vain yksi 2 minuutin jäähy. Vastustaja tuli kolmanteen erään sisuuntuneena ja kavensi pelin 4-2:een, mutta RT:n Savolainen kuittasi tuon kavennuksen 22 sekunnin pelin jälkeen Saarisen syötöstä. Stadi HC teki vielä erän lopulla kolmannen maalin, mutta pelikellon soidessa jäivät pisteet RT:lle luvuin 5-3.

RT-tähdet:

*** Mika Savolainen: kolmen pisteen mies

** Pekka Saarinen: kolmen pisteen mies

* Jussi Yli-Seppälä: RT-uran avausmaali

Tilastot:

http://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=30959&lang=fi

3.3.2022 Aika loppui kesken ikämiesten loppukirissä

GrIFK – RT-Kiekko S50 14-2

RT-Kiekon S50-ikämiesjoukkueen vieraspelimatka suuntautui torstaina pääkaupunkiseudun ”gallialaiseen kylään”, Kauniaisiin. Prime time -aikaan ennen puolta yötä pelattuun otteluun RT sai haalittua vajaalukuisen, mutta loistavalla pelihuumorilla varustetun, yhdeksän kenttäpelaajan kokoonpanon.

Ottelun viimeinen erä oli tasaista vääntöä. RT-Kiekon aggressiivisen huomaamaton myötäkarvauspeli oli syönyt kotijoukkueen jalat kahdessa ensimmäisessä erässä, ja RT:n hyökkäykset vyöryivät vaihdosta toiseen vihreäpaitaisen kotijoukkueen maalille. Maalipaikkoja luotiin aktiivisesti ja kehikot kilahtelivat useaan otteeseen. Lopulta GrIFK vei kuitenkin erän nimiinsä numeroin 3-2.

Hyvästä nousujohteisesta viimeisestä erästä huolimatta RT-Kiekon veteraanien loppukiri jäi Kauniaisissa pahasti kesken. GrIFK:n kahden ensimmäisen erän aikana saavuttama 11 maalin etumatka oli sittenkin RT:n ikämiehille tällä kertaa liikaa. 

23.2.2022 Maalinteko on joskus vaikeaa

JHPK – RT-Kiekko 4-3

RT-Kiekon talvilomaviikon ohjelmaan kuului keskiviikkoillan vierasottelu Espoon Matinkylän Ilmatar Areenalla. Tällä kertaa pelattiin uuden jääurheilukeskuksen kapeammassa ”NHL-kaukalossa”. Molemmat joukkueet pelasivat vajaalla kokoonpanolla.

Ottelu alkoi RT-Kiekon puolustajajärkäle Heikki Päivärinnan soololla. Mies pujotteli kentän läpi ”coast to coast” -tyylillä ja nosti purjehduksen päätteeksi kiekon näyttävästi rystynostolla verkkoon ajassa 1:42. Kotijoukkue JHPK tasoitti pelin nopeasti kolmen minuutin kuluttua ylivoimalla. RT-Kiekon alivoimanelikko nukahti hetkeksi Mika Härkösen istuessa jäähyaitiossa ja vastustaja kuittasi tilanteen tasoihin 1-1. Viisi minuuttia ennen erän loppua JHPK iski toisen maalinsa ja erätauolle siirryttiin 2-1-numeroissa.
Toista erää oli pelattu vain puolitoista minuuttia, kun JHPK siirtyi 3-1-johtoon. RT-Kiekko ajoi vimmatusti takaa kavennusta, mutta lukuisista maalipaikoista ei onnistuttu viimeistelyssä. Kiekko kilahti rautoihin kaksi kertaa, mutta tämän lähemmäs kavennusta ei päästy.

Kolmannen erän alkajaisiksi JHPK teki ottelun hienoimman osuman, kun joukkueen tehomies Tero Loisa (2+2) iski nopean hyökkäyksen päätteeksi tulisen ”one-timerin” nappisyötöstä verkon perille. RT-Kiekon yhden miehen showsta Matinkylän illassa vastasi Päivärinta. Hän nosti vierasjoukkueen vielä kahdella osumallaan JHPK:n kantaan, ensin 4-2 Saku Harjunpään ja Mika Savolaisen esityöstä ja sitten 4-3. Päivärinnan ilta oli lähellä täydellistä, mutta napakka rystynosto 10 sekuntia ennen päätössummeria napsahti JHPK:n maalivahti Oso Toikan maskin kautta ohi maalin. RT-Kiekko kaatui tasaisen väännön jälkeen maalinteon vaikeuteen loppunumeroin 4-3.

RT-tähdet:

*** Heikki Päivärinta: Ei kaivanne sanoja

** Jarkko Peltola: Kapteenien tuuraaja #1

* Miro Ristimäki: Varmaa työskentelyä, 22 torjuntaa

Tilastot:

lhttp://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=31013&lang=fi