12.10.2021 RT-Kiekon konkarit tekivät historiaa

Toldboys – RT-Kiekko S50 11-3

RT-Kiekko on pelannut rakentavaa jääkiekkoa jo 35 vuoden ajan. Seura on perustettu vuonna 1986. Juhlavuoden teemaan sopi hyvin uuden sivun kääntäminen joukkueen historiassa. Tämä tapahtui tiistaina 12.10.2021, kun seuran jäsenten kokeneemmasta kaartista koostuva ikämiesjoukkue pelasi kautta aikojen ensimmäisen ottelunsa yli 50-vuotiaiden sarjassa. Vastustajana tässä historiallisessa ottelussa oli sarjan kärkijoukkueisiin jo vuosia kuulunut Toldboys Porvoosta. 

RT-Kiekolle merkittävän ottelun teemaan sopi hyvin, että ensimmäisen maalin konkarijoukkueen tilastoihin kirjasi lähes seuran perustamisesta asti joukkueessa pelannut Mika Härkönen. Härkönen iski avausmaalin lähes 400 pelatun ottelun kokemuksella ajassa 14:33 Pete Kähkösen syötöstä.

Pelin käännekohta sattui toisen erän alkuun. RT-Kiekon rivit kapenivat jo ensimmäisen erän lopussa, ja Toldboys takoi toisen erän alkupuolella neljä maalia viidessä minuutissa. Käytännössä RT-Kiekko kaatui ottelussa kahden vastustajan pelaajan, Miikku Nyqvistin ja Jori Vehmasen, kiemuroihin. Kaksikko takoi neljä maalia mieheen ja oli mukana peräti yhdeksässä joukkueensa osumassa. Jälkimmäisen otteissa näkyivät seitsemät MM-kisat ja kahdet olympialaiset pelanneelta isältä, Jorma Vehmaselta, perityt oivalliset pelitaidot.

Viimeisen erän kohokohtia olivat RT-Kiekon järkälemäisen puolustajan Pasi Tolppasen kavennusmaalit. Etenkin maalien tuuletukset olisivat ansainneet videotaltioinnin. Historialliset loppunumerot kirjattiin tilastoihin maalein 11-3. Uusi aika RT-Kiekon tarinassa on alkanut.

10.10.2021 Uusi kausi käynnistyi vakuuttavasti

RT-Kiekko – HC Tankki 6-1

Lähes vuoden mittainen odotus päättyi Aleksis Kiven päivänä, kun RT-Kiekko sai viimein karistaa pölyt peliasuistaan ja pukea ne ylpeästi ylleen Nordiksen harjoitusluolassa. Korona- ja kesätauon aikana joukkue ei suinkaan ollut levännyt laakereillaan, vaan peruskuntoa ja lajitaitoja oli harjoiteltu yhdessä ja erikseen, kukin omien mieltymystensä ja päähänpistojensa mukaisesti. Lisäksi joukkuetta oli onnistuttu kesän aikana vahvistamaan muutamalla uudella pelaajalla.

Vaikka HC Tankki oli pari päivää aikaisemmin ehtinyt avata oman sarjakautensa jo voitolla, ei RT tästä hätkähtänyt, vaan otteluun lähdettiin ennakkoluulottomalla innolla ja tarmokkuudella. Jo ensivaihtojen aikana kävikin selväksi, että ottelu tulisi olemaan reipasvauhtinen ja koko lailla laadukas tapahtuma, vaikka edellisestä ottelusta jo aikaa olikin vierähtänyt. Maalivahdit molemmissa päissä osoittivat lisäksi hereilläolon merkkejä, ja ensimmäinen erä päättyi jännittävissä lukemissa 0-0.

Heti toisen erän alussa RT siirtyi johtoon, kun debyyttiotteluaan pelannut Heikki Päivärinta sipaisi kiekon hyökkäyssiniviivalta asti ilmassa suoraan maaliin pitkän pyörityksen päätteeksi. Tankki tuli erän puolivälissä kuitenkin ylivoimalla tasoihin, mutta hetkeä myöhemmin RT:n Osku Saarensilta johdatti näyttävällä yksilösuorituksellaan RT:n takaisin johtoasemaan. Kotijoukkueen itseluottamusta vahvisti vielä lisäksi se, että RT:n maalivahti Eetu Tyster oli kylmänviileistä torjunnoistaan päätellen päättänyt olla päästämättä ottelussa enää toista maalia.

Kolmannessa erässä ottelu alkoi vähitellen kääntyä lopullisesti, kun vuorollaan jokainen RT-Kiekon kentällinen vyörytti pelin Tankin päätyyn ja piti sen siellä joko seuraavaan maaliin tai Tankin maalivahdin uskomattomaan haamupelastukseen asti. Lopulta kiekon lapioi verkkoon Eetu Väänänen kahdesti, Päivärinta toiseen otteeseen ja Pasi Salmela kertaalleen. Lisäksi Toni Kaurahalmeen survoma maali hylättiin, kun tuomari oli ehtinyt puhaltaa pilliin kiekon hukuttua hetkellisesti näköpiiristä. Lukemat lopulta vakuuttavan tuntuisesti RT-Kiekolle 6-1.

RT-tähdet:

*** Heikki Päivärinta: Tyylipuhdas RT-debyytti ja kaksi maalia

** Osku Saarensilta: Kapteenin taisteluilme ja taidonnäytteet olivat totutun korkealla tasolla

* Konsta Aaltonen: Onnistunut RT-debyytti ja esimerkillistä työtä molempiin suuntiin

Tilastot:

http://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=30907&lang=fi

22.11.2020 RT-Kiekko koronatauolle tappio niskassaan

RT-Kiekko – Parkcity Puckers 3-4

RT-Kiekko kohtasi aikuisten harrastetoiminnan keskeyttänyttä koronataukoa edeltäneessä viimeisessä kotiottelussaan Helsingin Puistolan ensimmäisen ja ainoan jääkiekkojoukkueen – Parkcity Puckersin. Ottelu päättyi vierasjoukkueen niukkaan 3-4-voittoon.

Vajaamiehinen Parkcity Puckers tuli ensimmäiseen erään hyvällä sykkeellä ja loi useita vaarallisia maalintekopaikkoja. Torjuntavuorossa ollut Miro Ristimäki esti hyvillä torjunnoillaan Puckersin vyörytyksen, mutta ajassa 6:14 liukas Lassi Pekkanen onnistui maalinteossa. RT-Kiekon tasoitus syntyi viisi minuuttia myöhemmin, kun Lauri Savolainen tälläsi Jouni Kolppasen ja Petri Kähkösen klapklap-syöttöjen päätteeksi numerot 1-1:een. Tasatilanteesta saatiin nauttia vain reilun minuutin ajan ennen kuin Puckersin toinen tehomies, Jari Martikainen iski erän päätösnumeroiksi 1-2 ajassa 12:52.

Toinen erä oli tasaista vääntöä, ja erässä nähtiin vain kaksi maalia. Pasi Salmela teki 2-2-tasoituksen ajassa 15:59 Eetu Väänäsen syötöstä. Vain kolme minuuttia tästä Puckersin tehomies Martikainen oli jälleen asialla ja kaatoi kylmää vettä kotijoukkueen niskaan. Erä 1-1, tulostaulu 2-3.

Kolmannessa erässä vierasjoukkue jaksoi 11 kenttäpelaajan voimin taistella kolmella kentällisellä pelannutta kotijoukkuetta vastaan täysillä ja yllättävällä tarmolla. Erän alkupuolella ajassa 35:52 RT-Kiekko onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin Mika Härkösen osumalla. Syöttöpisteet 3-3-osumaan kirjattiin Pasi Salmelalle ja Janne Jääskeläiselle. Puckersin Martikainen oli kuitenkin päättänyt hakea pisteet Puistolaan ja laukoi väkisin lähietäisyydeltä voittonumerot 3-4 vain 22 sekuntia ennen päätössummeria.

RT-tähdet:

*** Mika Härkönen: Konkarilta vahvaa puurtamista ja tärkeä tasoitusmaali kolmannen erän alussa.

** Jarkko Peltola: Vuoden voimakkainta vääntöä maalinedustatilanteessa.

* Miro Ristimäki: Spagaattimaiset patjapelastukset estivät monta lisämaalia.

Tilastot:

http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=&gameid=27163&lang=fi

14.11.2020 RT taipui sarjan kärkijoukkueelle

JäTe – RT-Kiekko 6-4

RT-Kiekko kohtasi lauantai-iltana Paloheinässä Jääkenttien Teräsmiehet, joka oli tähän asti voittanut kaikki kauden seitsemästä ottelustaan. Viime kauden otteluvoitot Teräsmiehiä vastaan menivät 1-1, joten tarkalla pelillä sarjakärjen haastaminen olisi varmasti mahdollista nytkin.

Ottelu oli alusta loppuun vauhdikas, ja maalintekopaikkoja avautui kummassakin kenttäpäädyssä. Kotijoukkue onnistui kuitenkin maalihanojensa avaamisessa ensimmäisenä, kun RT:n verkko helähti kellonlyöminä 3:53 ja 6:58. Kun Teräsmiehien tehokaksikoksi tiedetty K. Podduikin ja T. Päreluoto järjestivät lukemat 3-0:aan ajassa 14:26, oli RT:n herättävä jo ennen ensimmäistä erätaukoa. Huutoon vastasi jarruketju Kari Kuittinen – Toni Kaurahalme – Lauri Savolainen. RT:n ensimmäinen maali syntyi vain sekuntia ennen erätaukosummeria ajassa 14:59, kun Kaurahalme kaapi kiekon suoraan vastustajan lavasta maalille ja Kuittinen siirsi kiekon ollijokismaisesti verkkoon. Tämä oli jarruketjun ainoa maali kumpaankaan päähän, jonka aikana se oli kentällä.

Toista erää pelattiin maalittomana ensimmäiset viisi minuuttia, kun RT:n Eetu Tyster piti maalilla pintansa ja RT ei onnistunut hyödyntämään omia maalipaikkojaan. Ajassa 20:58 Pasi Salmela tarjoili puolustaja Janne Seesteelle maalipaikan, jonka Seeste hyödynsi päättäväisellä rannelaukauksella kaventaen pelin jo 3-2:een. Hyvä kiri oli kuitenkin tyrehtyä erän puolivälissä, kun Teräsmiehet leipoi pelin ylivoimalla 4-2:een. Vain 19 sekuntia myöhemmin RT:n Osku Saarensilta piti Mika Savolaisen syötöstä kuitenkin vierasjoukkueen pelissä mukana lapioimalla kiekon Teräsmiesten verkkoon. Erän lopulla tuomittiin kolme kahden minuutin rangaistusta, joista kaksi RT:lle, mutta hetkellisestä kahden miehen alivoimasta selvittiin erätauolle lukemissa 4-3.

Kolmannessa erässä RT yritti kaikkensa saadakseen pelin tasoihin. Teräsmiehet onnistui kuitenkin erän alkupuolella lisäämään johtoaan lukemiin 5-3. Pian tämän jälkeen M. Savolainen puhalsi vierasjoukkueeseen lisää henkeä tempaisemalla RT:lle neljännen maalin Eetu Väänäsen ja Salmelan esityöstä. Tasaisen väännön kääntyessä kohti loppuaan RT laittoi kehiin kaikki oljenkortensa: käytti aikalisän, otti maalivahdin pois ja tiivisti peluutuksen kahteen ketjuun. Tällä kertaa tulosta ei kuitenkaan tullut, vaan Teräsmiehet sinetöi ottelun loppulukemat 6-4 tyhjään maaliin.

RT-tähdet:

*** Mika Savolainen: Tasapainoinen peliesitys ja 1+1

** Osku Saarensilta: Esimerkillistä taistelua hyökkäys- ja puolustussuuntaan, 1+0

* Eetu Väänänen: Varmaa kiekollista puolustuspeliä ja jatkuva uhka myös hyökkäyssuuntaan, 0+1

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=&gameid=27142&lang=fi

8.11.2020 Isänpäivä huipentui maalijuhliin Nordiksella

RT-Kiekko – Kiekkohärät 8-0

RT:n perinteinen isänpäivän kiekko-ottelu pelattiin tänä vuonna Kiekkohärkiä vastaan Nordiksen montussa. Aurinkoinen isänpäivä oli jo pimentynyt, kun RT:n pelaajat kokoontuivat isänpäiväjuhlistaan perinteiseen kiekkopyhättöön Nordenskiöldinkadulle. Vastaan luisteli kovana joukkueena tunnettu Kiekkohärät. RT:n pelaavasta kokoonpanosta valtaosa oli ollut edellisenä iltana juhlistamassa Saku Harjunpään 50-vuotissyntymäpäivää, ja juhlat olivat venähtäneet pitkälle isänpäivän puolelle. Peliin päätettiin siksi lähteä taktiikalla ”Eetu Tyster pitää nollan ja kyllä me aina muutama maali saadaan aikaiseksi”.

Normaalia ensimmäisen erän takkuilua ei esiintynyt ja RT oli heti alusta mukana täysillä. Puolustajille ei tullut omassa päässä kiire, vaan hyökkäyksiin päästiin lähtemään järjestäytyneesti. RT iski avausmaalin ajassa 4:55, kun Janne Seeste iski pakin paikalta kilpikäden yläkulmaan Sami Sivulan mainiosta syötöstä. Hetki avausmaalin jälkeen tuomittiin RT:n Kim Ruokoselle jäähy huitomisesta. Sen aikana Kiekkohärät ei saanut vaarallisia tilanteita aikaiseksi. Eetu Tyster poimi muutamat maalia kohti tulleet laukaukset helposti. Vastustajalle tuomittiin reilu minuutti Ruokosen jäähyn päättymisen jälkeen kaksiminuuttinen kiinnipitämisestä. RT pyöritti ylivoimaa vastustajan päädyssä ja hetki ennen jäähyn päättymistä iski Toni Kaurahalme RT:n 2-0 johtoon Jarkko Peltolan ja Osku Saarensillan syötöistä. Vajaa minuutti eteenpäin ja Pasi Salmela löi RT:n jo kolmen maalin karkumatkalle Sampo Oksaman ja Saku Harjunpään syötöistä.

Kiekkohärät aloitti toisessa erässä takaa-ajon ja peli painui RT:n päätyyn, mutta pahoille maalipaikoille ei vastustajaa montaa kertaa päästetty. Silti Eetu Tyster joutui pari kertaa venymään paraatipelastuksiin pitääkseen maalinsa koskemattomana. Vastustajan rynnistystä kesti lähes 10 minuuttia ennen kuin Pasi Salmela iski päivän toisen osumansa Sampo Oksaman syötöstä. Erän lopulla Ruokonen riisti kiekon vastustajalta keskialueella ja syötti laidan kautta Saku Harjunpään läpiajoon ja maalintekoon. Pöytäkirjaan syöttäjäksi merkittiin virheellisesti Jarkko Peltola.

Kolmanteen erään mentiin 5-0-tilanteessa ja vastustajan eväät oli syöty. RT:n maalilla Eetu Tysterille merkittiin tähän erään vain neljä torjuntaa. RT kuitenkin jatkoi siitä, mihin oli jäänyt ja viimeisteli erään vielä kolme maalia: Jukka Rasmus Kaurahalmeen syötöstä, Oksama Seesteen syötöstä ja Mika Härkönen Sivulan syötöstä. RT pelasi jo kauden kolmannen nollapelinsä, ja mikä parasta, peli meni juuri niin kuin pukukopissa oli suunniteltu.

RT-tähdet:

*** Sampo Oksama: Hyvää ja reipasta peliä ja pelin rakentamista, 1+2.

** Pasi Salmela: Aina vaarallinen Pasi, 2+0.

* Saku Harjunpää: Synttärisankari liekeissä edellisillan juhlista huolimatta, 1+1.

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=&gameid=27149&lang=fi

1.11.2020 GV-Hockey jäi maaleitta – RT korjasi pisteet

RT-Kiekko – GV-Hockey 2-0

RT-Kiekko ja sipoolainen GV-Hockey kohtasivat sunnuntai-illan harrasteliigakierroksella RT:n kotiluolassa Nordiksella. GV-Hockey lähti otteluun tasaisista peleistä huolimatta viisi tappiota niskassaan ilman ainuttakaan pistettä. RT-Kiekolla taas oli tuoreessa muistissa 1-8-tappio viimeisimmästä ottelustaan. Tasaväkisen illan päätteeksi RT-Kiekko vei täyden pistepotin maalivahtivuorossa olleen Miro Ristimäen toisen peräkkäisen nollapelin turvin. Loppunumerot 2-0.

Ensimmäinen erä oli hienoista RT-Kiekon hallintaa. GV-Hockey kulutti kolmesti jäähypenkkiä, mutta RT-Kiekon ylivoimapeli oli tehotonta. Erän ainoa maali syntyi ajassa 9:18, kun Mika Savolainen syötti maalin takaa ylös nousseelle puolustaja Eetu Väänäselle, joka tälläsi tutulla lujalla laukauksellaan suoraan syötöstä numeroiksi 1-0.

Toisessa erässä tilanteita luotiin molempiin päihin kenttää, mutta maaliluvut pysyivät harrastekiekossa harvinaisen pieninumeroisina. Erän alussa Pasi Tolppanen istui kakkosen kiinnipitämisestä, mutta RT-Kiekko selvitti alivoiman mallikkaasti. GV-Hockeyn vähämiehinen kokoonpano kutistui vielä yhdellä, kun Eero Heinänen otti erän puolessa välissä jo kolmannen jäähyn ottelussa ja sai suihkupassituksen. Tämän jälkeen syntyneessä tilanteessa RT-Kiekon ylivoimapeli viidellä kolmea vastaan oli kuitenkin tehotonta.

Kolmannen erän alun RT-Kiekko pelasi alivoimalla pakkikalustoon kuuluvien Pasi Tolppasen ja Osku Saarensillan istuessa jäähypenkillä. Myös GV-Hockeyn ylivoimapeli oli tehotonta, ja ottelu eteni loppuminuuteille RT-Kiekon 1-0-johtolukemissa. Vajaa minuutti ennen loppua GV-Hockey otti maalivahdin pois ja lähti hakemaan tasoitusmaalia kuudella viittä vastaan. Sami Sivula pisti lopun GV-Hockeyn pistehaaveille saattaen kiekon maaliin ajassa 44:12. RT-Kiekolle pisteet puhtaasti 2-0.

RT-tähdet:

*** Miro Ristimäki: Toinen nollapeli peräkkäin.

** Eetu Väänänen: Pakkikaluston aatelia molemmissa päissä kenttää. 1+0

* Mika Savolainen: Konkari pirteällä pelipäällä ja syöttö tärkeään voittomaaliin.

Tilastot:  http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=&gameid=27135&lang=fi

28.10.2020 RT-Kiekko palautettiin takaisin maan pinnalle

Team Pappa / EPS – RT-Kiekko 8-1

RT-Kiekko lähti keskiviikkoillan vierasotteluun voittoputkessa ja sunnuntain 10-0-maali-ilottelun euforiassa. Vastaan Leppävaaran Warrior Areenalla luisteli EPS:n seniorit, Team Pappa. RT:llä tosin oli kokoonpanossa enemmän pappaikäisiä kuin vastustajalla.

Ensimmäiset erät ovat yleensä pahoja RT:lle. Niin nytkin. Ainoa, joka oli hereillä, oli verraton maalivahtimme Eetu Tyster, joka yksinään piti RT:n mukana pelissä. Ensimmäinen erä meni 1-0 kotijoukkueelle. RT pääsi Tysterin laskemien hengähdystaukojen perusteella vain kaksi kertaa vastustajan puolustusalueelle.

Toisessakaan erässä RT:n peli ei auennut sen paremmin kuin ensimmäisessä. Pöytäkirjaan merkittiin vastustajalle 4 maalia ja molemmille yhdet rangaistukset. Peliä kuvasti se, ettei edes ehditty rikkoa vastustajan peliä, ja vaikka oltaisiin ehditty, varottiin päästämästä Pappojen taitavaa joukkuetta ylivoimalle.

Kolmannessa erässä Saku Harjunpää jatkoi maaliputkeaan kaventamalla pelin 5-1:een. Se jäi kuitenkin RT:n viimeiseksi tilastomerkinnäksi. Team Pappa iski viimeiseen erään kolme maalia ja otti pari jäähyä. RT ei saanut ylivoimallakaan aikaan kunnollisia tilanteita.

RT:n esitys oli heikko, ja pelaajavalmentaja Aleksi Rotkon mukaan ei olla näin huonosti pelattu vuosiin. Hän ihmetteli, että porukka jaksaa lähteä myöhään arki-iltana peliin, mutta yritys jää kuitenkin puolitiehen. Sille ei voi mitään, jos vastustaja on parempi, mutta jatkossa pitää pystyä parempaan tsemppiin.

RT-tähdet:

*** Eetu Tyster: Tilastojen 24 torjuntaa eivät vastanneet pelitapahtumia, oikea lukema oli pikemminkin 42

** Janne Seeste: Asiallista ja varmaa tekemistä joukkueen takalinjoilla

* Saku Harjunpää: Maaliputki jatkui

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=&gameid=27133&lang=fi

25.10.2020 RT-Kiekko haki tyylipuhtaat pisteet Vuosaaresta

Diablos – RT-Kiekko 0-10

RT-Kiekon sunnuntai oli jälleen pelipäivä, mutta tällä kertaa vieraskentällä Vuosaaressa kaukana Nordiksen kotiluolasta. Ennakkoasetelmat olivat RT:lle kuitenkin suotuisat, sillä Diablos oli sarjataulukossa monta sijaa alempana ilman yhtään sarjapistettä. RT:llä oli kokoonpano täynnä innokkaita pelimiehiä, eikä illasta tullut Diablosille tälläkään kertaa helppo.

RT oli ottelun alusta asti liikkeellä hyvällä jalalla, eikä joidenkin vieraspelireissujen kaltaisesta ensimmäisen erän shokkihoidosta ollut pelkoa. Diablos sai kyllä toimitettua kiekkoa RT:n maalille, mutta Miro Ristimäki torjui kaikki erän 14 laukausta. Maalijuhlat aloitti Pasi Salmela ajassa 1:42 ja niitä jatkoi Saku Harjunpää ajassa 9:48. Erän loppupuolella Pekka Saarinen sivalsi RT:n jo 0-3-johtoon (tilastoissa maalintekijänä virheellisesti Sami Sivula), eikä muita tilastomerkintöjä erässä tullut.

Toisen erän alussa ja lopussa Diablos otti kaksiminuuttiset kampituksesta, mutta RT ei onnistunut hyödyntämään ylivoimatilanteitaan. Rangaistusten välisenä aikana tasakentällisin peli kuitenkin sujui, kun RT iski viidessä minuutissa kolme maalia lisää. Erityinen huippuhetki oli, kun puolustajana pelannut Osku Saarensilta luisteli kiekollisena koko kentän läpi ja opasti henkilökohtaisesti koko Diablosin viisikon sekä maalivahdin lähimmälle kebabkioskille siirtäen kiekon lopulta vastustamattomalla harhautuksella verkkoon.

Kolmannen erän alkaessa peli oli jo selvä lukemien ollessa 0-6, mutta RT ei malttanut olla peli-ilottelematta neljää maalia lisää. Koko ottelun pirteästi pelannut Harjunpää viimeisteli lähestyvän 50-vuotispäivänsä kunniaksi hattutempun ajassa 33:49. Heti perään ajassa 34:55 Sivula laukoi lukemat jo 0-8:aan. Tässä vaiheessa RT oli jo hillinnyt maalituuletuksiaan, mutta jonkinmoiset onnenparahdukset kaikuivat Vuosaaren jäähallissa taas 0-9-maalin syntyessä, sillä tämä oli tulokaskauttaan RT-Kiekossa pelaavan Lauri Savolaisen RT-uran ensimmäinen maali. Loppulukemat 0-10 viimeisteli muutamaa minuuttia ennen ottelun loppua vielä Saarensilta. Ristimäelle kertyi ensimmäisen erän 14 laukauksen jälkeen torjuttavaa vain 10 laukauksen verran, mutta varmat otteet varmistivat hienon nollapelin.

RT-tähdet:

*** Saku Harjunpää: Kokenut RT-karpaasi pelasi loistavan ottelun, palkintona hattutemppu

** Pekka Saarinen: Käytti tilaisuutensa ykkösketjussa, 1+2

* Osku Saarensilta: Vakuuttavaa kahden suunnan peliä, pakin paikalta 2+1

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=&gameid=27127&lang=fi

18.10.2020 RT-Kiekko palasi vakuuttavasti ruotuun kotijäällään

RT-Kiekko – Rangers94 6-3

Kauden neljäs ottelu pelattiin Rangers94:ää vastaan Nordiksen kotiluolassa sunnuntai-iltana tuttuun aikaan klo 20.00. Tilastojen valossa Rangers oli aloittanut kautensa aavistuksen verran RT:tä paremmin, mutta varmasti kummankin joukkueen muistissa oli edellinen kohtaaminen viime kauden alkusarjassa, jolloin RT kävi noutamassa Rangersin kotikentältä Leppävaarasta 8-0-voiton.

Ottelu alkoi suhteellisen tasaisissa merkeissä, kuitenkin sillä erotuksella, että RT-Kiekon kakkosketjuksi merkitty Sampo Oksama – Sami Sivula – Janne Jääskeläinen lapioivat maalin jokaisessa kolmesta ensimmäisestä vaihdostaan. Pisteiden valossa myötävaikuttamaan pääsivät myös Eetu Väänänen ja Mika Savolainen. RT:n maalivahti Eetu Tyster varmisti hyvin alkaneen karkumatkan torjumalla erässä 12 kertaa antamatta Rangersille toivoa tilanteen korjaamisesta. Ensimmäinen erä näin ollen 3-0.

Toisessa erässä jatkettiin siitä, mihin ensimmäisessä jäätiin. Kun erää oli pelattu 1:12, oli kakkosketju takonut lukemiksi jo 5-0. Tässä vaiheessa Rangers otti aikalisän ja toivoi itelleen akuuttia herätystä, joskin aivan liian myöhään suhteessa siihen, kuinka nopeasti tulostaulun numerot olivat vilahtaneet silmissä. Pian Rangers onnistuikin kaventamaan pelin 5-1:een. Tämän jälkeen pelattiin ilman tilastomerkintöjä lähes kymmenen minuuttia, kunnes 18 sekuntia ennen erätaukosummeria Sivula, Oksama ja Osku Saarensilta juonivat RT:lle kuudennen maalin kauniin kuvion päätteeksi.

Kolmannessa erässä tuli ottelun ensimmäiset jäähyt, kaiken kaikkiaan kolme kaksiminuuttista Rangersille ja kaksi RT:lle. Ylivoimamaaleja ei nähty, mutta rikkonaisesta erästä huolimatta peliä pelattiin keskimäärin enemmän Rangersin kenttäpuoliskolla, vaikka Rangerskin onnistui välillä käynnistämään hienovaraista mankelointiharjoitusta RT:n puolustusalueella. Ottelun viimeisen viiden minuutin aikana Rangers sai lopulta survottua kiekon kaksi kertaa maaliin jättäen loppulukemiksi vähemmän shokeeraavat 6-3.

RT-tähdet:

*** Sami Sivula: Kakkosketjun tirehtööri ei ollut kauden ensimmäisessä ottelussaan kesäterässä. 3+2.

** Sampo Oksama: Kelpo show tuulennopealta. 1+2.

* Janne Jääskeläinen: Jätti jälkeensä taas vain punalampun ja ruudintuoksun. 2+0.

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=&gameid=27222&lang=fi

12.10.2020 Tappioputki venyi kahden ottelun mittaiseksi

Mr Taxi HC – RT-Kiekko 6-5

Vain 24 tuntia oli kulunut edellisen ottelun päättymisestä, kun RT-Kiekko puki taas pelipaidat päälle ja luisteli kaukaloon vastassaan vantaalainen Mr Taxi HC. Vastustaja tunnettiin entuudestaan vikkeläksi joukkueeksi, joka painaa päälle ensimmäisessä erässä kovaa, mutta vauhti hiljenee sitten viimeisiin eriin. Tästä viisastuneena RT lähti ensimmäiseen erään varovaisella pelitavalla. Suunnitelmissa oli, että vastustajaa ei saa päästää karkuun, ja avauserästä 0-0:kin olisi kelvollinen tulos.

Ottelun alku näytti hyvältä, Taxi ei päässyt mukaan peliin ja RT hallitsi ottelua erän alussa. Ajassa 3.13 Janne Jääskeläinen avasi RT:n maalihanat, maalin ei merkitty syöttäjää. Jari Miettinen vei RT:n kahden maalin johtoon viiden minuutin pelin jälkeen, maalissa syöttäjinä Jouni Kolppanen ja Jukka Rasmus. Erän loppua kohden RT:n avauspeli alkoi hyytymään ja omalta alueelta ei päästy kunnolla hyökkäämään. Vastustaja rankaisi RT:n keskialueen merkkausvirheestä 2-1-hyökkäyksen päätteeksi ja kavensi avauserän loppulukemat 1-2:een.

Toisessa erässä RT:n heikot esitykset omassa päässä jatkuivat, syötöt menivät seisoville pelaajille ja vastustaja käänsi pelin liian usein ennen keskialuetta takaisin RT:n päähän. RT:n maalissa Miro Ristimäki piti joukkueen vielä mukana pelissä. Hetkellisesti RT pääsi murtautumaan keskialueen läpi, ja kun peliä oli pelattu 20:29, Mika Härkönen vei RT:n taas kahden maalin johtoon Toni Kaurahalmeen ja Lauri Savolaisen syötöistä. Pian tämän jälkeen alkoi RT:n musta hetki. Reilussa kahdessa minuutissa Taxi iski kolme maalia RT:n verkkoon, etupäässä vierasjoukkueen oman pään toilailujen seurauksena. Näin Taxi johti ottelua yhtäkkiä 4-3. Erän ja ottelun ensimmäiset jäähyt nähtiin toisen erän lopulla, molemmat vastustajille. RT hyödynsi toisen ylivoiman, kun ajassa 27:56 Janne Jääskeläinen iski no-look-rystylämärin Taxin maalin perukoille Pasi Salmelan ja Kim Ruokosen esityöstä.  Kahden erän jälkeen peli oli tasan 4-4 ja kaikki oli vielä avoinna kolmanteen erään.

Kolmas erä meni RT:ltä vähän samaan malliin kuin edellinenkin. Vastustaja käytti tätä sumeilematta hyväksi ja löi kiekon RT:n päätyyn aina kun se vain oli mahdollista. Karvaajat perään ja RT:llä oli vaikeaa saada peli auki. Väistämättä Taxi siirtyi kahden maalin johtoon. Minuutti tästä ja RT:lle tuomittiin aiheellisesti kahden minuutin jäähy kampituksesta. Vastustaja oli karkaamassa yksin läpi ja muuta ei RT:n kaikkien aikojen jäähykuningas Kim Ruokosella ollut tilanteessa tehtävissä. Johtuiko siitä että RT:llä oli yksi mies vähemmän sekoilemassa omassa päässä, mutta ajassa 39:09 kavensi Pasi Salmela pelin 6-5:een. Lopussa Taxille tuomittiin vielä jäähy ja RT yritti tasoittaa pelin ilman maalivahtia pelaten yli minuutin kuudella neljää vastaan, mutta ilman tulosta.

Pisteet jäivät Myyrmäen yöhön, ja RT:n suunnistaessa takaisin pukuhuoneeseen oli kello lähemmäs puoltayötä.

RT-tähdet:

*** Janne Jääskeläinen: 2+0 ja komea rystylämäri

** Pasi Salmela: 1+1, pirteällä pelipäällä ja tsemppasi joukkuetta pelaamaan

* Jari Miettinen: 1+0 ja hyvää asennetta pelissä

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=&gameid=27122&lang=fi