11.4.2024 RT-Kiekko täydentää värisuoran

RT-Kiekko kohtasi Torstaina 21:30 Leppävaarassa Helsingin Karhut taistossa himmeimmästä mitalista.

Kauden aiempia koitoksia oli nostettu ennakkoartikkelissa jo esiin eli oli odotettavissa hyvin tiukkaa kamppailua.

Peli eteni hyvin tasaisesti päästä päähän, mutta lopulta RT-Kiekko poistui kaukalosta mitalit kaulassaan lukemien ollessa taululla 2-3.

Etenkin tehokaana toimi ketju Oksama – Salmela – Juntunen – Ala-Mutka – Rotko, muiden keskittyessä menestyksekkäästi Karhujen hampaiden tylsyttämiseen.

Näin pronssimitalilla RT-Kiekko sai värisuoran valmiiksi nousten jokaisena vuonna pykälää ylemmäs sarjahierarkiassa.

2022 Hopea

2023 Kulta

2024 Pronssi

11.4.2024 RT-Kiekko kohtaa HeKan pronssiottelussa

RT-Kiekon kausi päättyy 11.4 Leppävaarassa taisteluun pronssimitalista Eteläisen Alueen Harraste 1.div tasolla.

Kirvelevä tappio välieräottelussa Sipoossa 14.3 ajoi RT:n taistelemaan tällä kaudella himmeämmästä mitalista.

Vastaan asettuu sarjakärkenä runkosarjan päättänyt Helsingin Karhut.

Runkosarjassa kohdattiin kolme kertaa:

HeKa – RT 5-7

RT – HeKa 3-5

RT – Heka 1-8

RT on ajoittanut kuntohuippuaan torstain myöhäisiltaan, joten jännittävän ottelun liveseuranta löytyy linkistä alta:

https://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=55899&lang=fi

9.4.2024 Kreate on RT-Cup 2024 mestari!

Malmin jäähallissa pelattiin kolmessa kaukalossa historian suurin RT-Cup.

Tiukkojen lohkovaiheiden jälkeen finaalissa kohtasivat PwC ja Kreate. Ottelu alkoi PwC:n tulituksella tilanteeksi ensimmäisen erän jälkeen 3-0. Turnauksen Maali- ja Pistepörssin voittaja Mikko Virtasen lopputulema pelistä oli 3+1, mutta Kreate punkesi toisessa erässä rinnalle ja lopulta 4-7 Voittoon.

Kreaten Sami Häkkinen vastaanottaa seremoniallisesti RT-Cup laatan

Pronssiottelussa finaalin kanssa samaan aikaan kohtasivat Granlund & A-Insinöörit.

Pronssimitalia pureskellen kotiin lähti Granlundin joukkue ja myös turnauksen parhaan maalivahdin palkinto lähti Teemu Keurulaisen matkaan.

Turnauksen tilastoja voi vielä vertailla täältä:

https://www.gameresultsonline.com/rt-kiekko/rt-cup

8.4.2024 Historian suurin RT-Cup Malmilla!

Historian suurin (ja kaunein) RT-Cup pelataan 8.4.2024 Malmin jäähallissa kolmessa kaukalossa. Ensimmäistä kertaa RT-Kiekko ei itse osallistu turnaukseen, vaan järjesti suuren Draftin tarjoten pelaajistoaan muiden joukkueiden vahvistuksiksi.

Tilastointi on reaaliaikaista ja seurattavissa allaolevasta linkistä:

https://www.gameresultsonline.com/rt-kiekko/rt-cup

Tänä vuonna himoitusta palkinnosta taistelevat seuraavat joukkueet

Mestaruutta puolustamassa:

Lujatalo

Haastajat:

Granlund
Jatke
PwC
GRK
Kattotutka
Kreate
Sponda
A-Insinöörit
AFRY

26.5.2023 Ikimuistoinen kausi sai arvoisensa päätöksen

RT-Kiekon kausi 2022-2023 sai virallisen sinettinsä perjantaina, kun joukkueen jäsenet kokoontuivat seuran vuosikokoukseen. Samassa yhteydessä juhlistettiin seuran puheenjohtajan ja ikinuoren puolustajakonkarin Janne Seesteen 60-vuotissyntymäpäivää, joka oli aiemmin kevätkauden kiekkokiireissä jäänyt vielä juhlimatta. Kokouksessa palkittiin myös päättyneellä kaudella ansioituneita pelaajia. Eniten kotiinvietävää jäi Sami Sivulalle, joka pokkasi pistepörssin voiton kunniaksi myönnettävän Mika Trophyn sekä pelaajien äänestämän joukkueen arvokkaimmalle pelaajalle myönnettävän Timo Trophyn. Härkämäisesti seuran eteen töitä sekä kaukalossa että sen ulkopuolella tehneelle seuran jäsenelle myönnettävä Härkä Trophy matkasi Eetu Tysterin palkintokaappiin. Lisäksi Kim Ruokonen sai S50-joukkueen eteen tehdystä ansiokkaasta työstään RT-standaarin.

Kausi 2022-2023 oli seuralle tapahtumarikas ja historiallisestikin merkittävä. Kausi startattiin kohtaamalla kansainvälisiä harrastejoukkueita Italian Torinon kupeessa Pinerolossa järjestetyssä turnauksessa, joka pelattiin samassa jäähallissa, jossa Suomen miesten curling-maajoukkue voitti olympiahopeaa vuonna 2006. RT kohtasi heti turnauksen alussa koomisen vastoinkäymisen, kun koko joukkueen mailat saapuivat Münchenin kautta pelipaikoille vasta neljänteen otteluun. Näin ollen ensimmäiset kolme ottelua pelattiin vuoroin italialaisten, ruotsalaisten ja luxemburgilaisten mailoilla vaihtelevalla menestyksellä. RT ei tästä lannistunut, vaan pelasi itsensä lopulta pronssimitaleille asti kaataen pronssiottelussa USA:n joukkueen pelaamalla itselleen tuttua eurooppalaista taitokiekkoa.

Yli viisikymppisten S50-seniorisarjassa RT-Kiekon ”vintage-joukkueena” tunnettu S50-ikämiesjoukkue esiintyi edukseen siirryttyään edellisen kauden ylemmästä lohkosta alempaan lohkoon. Tällä kertaa joukkue pääsi juhlimaan ajoittain myös voittoja ja osoitti lisäksi hienoa sitkeyttä pelaamalla välillä vajaalukuisellakin kokoonpanolla kelpo kiekkoa. Kolmentoista joukkueen lohkossa RT sijoittui lopulta kymmenenneksi.

RT-Kiekon edustusjoukkueella oli kauteen lähdettäessä tavoitteena vain mestaruus, sillä edelliskauden päätteeksi palkintokaapit oli jo koristeltu hopeisilla mitaleilla. Peli lähtikin heti kauden alusta kulkemaan ja RT oli HIK AHL -sarjan kärkikahinoissa käytännössä koko pitkän runkosarjan ajan. Runkosarjan voitto varmistui lopulta viimeisessä ottelussa pisteen erolla kakkoseksi tulleeseen KIVA-HC:hen. Runkosarjan voitto takasi RT:lle suoran pääsyn välieriin, jossa joukkue päihitti edellisen kauden mestarijoukkueen Kiekkohärät selvin numeroin 10-3. Aprillipäivänä pelatussa finaalissa vastaan tuli puolivälieristä asti playoffeja tahkomaan joutunut KIVA-HC. Runkosarjassa RT oli hävinnyt KIVA:lle kaksi kertaa ja kerran pelattiin tasan, joten kauden ensimmäinen voitto porvoolaisesta vastustajasta oli vielä ottamatta. Ottelu oli kahden erän jälkeen tilanteessa 3-3, mutta lopulta RT-Kiekon saavutustarve ja silmistä paistanut kullan kimallus oli niin voimakas, että taululle taottiin lopulta lukemat 7-4 RT:n hyväksi. Lisäksi joukkueen pistekunkku Sivula säästi koko kaudella latomistaan 21 maalista kaikeksi onneksi peräti viisi juuri tähän otteluun. Näin ollen kultamitalit ripustettiin RT-Kiekkolaisten kaulaan ja joukkue pääsi juhlistamaan hyvissä ajoin ennen playoffeja varatulle mestaruussaunalle seuran koko historian ensimmäistä mestaruutta!

Kausi päätettiin RT-Kiekon järjestämään perinteikkääseen RT-Cup-turnaukseen, johon osallistui RT-Kiekon lisäksi viisi kiinteistö- ja rakennusalan joukkuetta. Pitkä ja menestyksekäs kausi vaati veronsa eikä joukkueen oma peli kantanut tällä kertaa mitalipeleihin asti. Tuore HIK AHL -sarjan finaalikokemus auttoi kuitenkin siinä, että edes jumbofinaali Kattotutkaa vastaan voitettiin. RT-Kiekolle siten turnauksen viides sija, ja kausi päättyi kuin päättyikin voittoon. RT-Cupin voittajaksi kruunattiin Lujatalo, joka päihitti kovatasoisessa loppuottelussa A-Insinöörit.

Pitkän ja vaiherikkaan kauden päätteeksi on nyt aika pestä, tai ainakin tuulettaa, varusteet ja siirtää ajatukset kohti kesätaukoa ja kesäharjoittelukautta, jonka kukin joukkueen jäsen hoitaa perinteiden mukaisesti ja valmennusjohdon luvalla täysin omalla tyylillään. RT-Kiekko kiittää kaikkia fanejaan ja yhteistyökumppaneitaan unohtumattomasta kaudesta 2022-2023 ja toivottaa kaikille aurinkoista kesää!

28.3.2023 Seniorit päättivät kauden tyylipuhtaasti

RT-Kiekko S50 – PipoViikingit 9-0

RT-Kiekon S50-joukkueen toinen kausi ”Pojat 50+”-sarjassa päättyi puhtaaseen 9-0-voittoon PipoViikingeistä kotiluolassa Espoon Ilmatar Areenalla. Ansiokkaasti joukkueen pelaajavalmentajana koko kauden toiminut Aleksi Rotko kehotti jo ottelun alun tsemppihuutojen yhteydessä joukkuetta pitämään hauskaa kauden viimeisessä pelissä. 

Kolmella hyökkäysketjulla ja kahdella pakkiparilla pelanneet RT-Kiekon veteraanit vyöryttivät peliä alusta alkaen, ja jo ensimmäisessä erässä tulostaululle lyötiin 3-0-numerot. Toisessa erässä RT-Kiekko lisäsi johtoaan yhdellä maalilla 4-0:aan ja viimeisessä erässä iloteltiin vielä viisi osumaa lisää. Kotijoukkueen tehomiehinä hääri oivalliseen kevätkuntoon päässyt tutkapari Saku Harjunpää (1+2) ja Mika Savolainen (2+1). Myös RT-Kiekon pakkikalusto osoitti viimeisessä ottelussa olevansa täyttä betonia kapteeni Kim Ruokosen (1+2) johdolla. 

Hauskanpidoksi kauden päätös todellakin muodostui, eikä paremmasta joukkueesta jäänyt epäselvyyttä. Illan kruunasi isäntien maalia vartioineen Esa Hytösen nollapeli.  

25.3.2023 Seniorit tasapeliin takaa-ajon päätteeksi

Reinot – RT-Kiekko S50 4-4

Useampaan kertaan siirretty ottelu Reinoja vastaan päästiin vihdoin pelaamaan Matinkylän NHL-kaukalossa. Tälläkään kertaa ei RT:n omista senioreista saatu koottua otteluun tarpeeksi suurta ryhmää, ilmeisesti jossain on jo golf-kausi aluillaan. Näin ollen otteluun lähdettiin muukalaislegioonalaisten turvin. Pelissä oli neljä sellaista pelaajaa, joita ei ole tällä kaudella RT:n paidassa aikaisemmin näkynyt. Onneksi säännöt antavat periksi siirtymisen eri joukkueiden ja sarjojen välillä.

Ottelun kulku noudatteli samaa kaavaa alusta loppuun: Reinot meni johtoon ja RT tuli takaa tasoihin. Ensimmäinen vastustajan maali kuitattiin 15 sekunnissa, kun Pasi Heinistö kuljetti läpi kentän suoraan aloituksesta. Seuraavat maalit kuitattiin erikoistilanteista. Toinen alivoimalla Aleksi Rotkon vapauttaessa pystysyötöllä Tuomo Joutsenojan maalintekoon ja kolmas tuli siirretyn rangaistuksen aikana RT:n pelatessa kuudella kenttäpelaajalla Niklas Ode Paanasen tultua vaihtoaitioon. Perinteinen pakki-pakki -syöttö ja Rotko viimeisteli Pasi Tolppasen syötöstä.

Heinistö koki harrastesääntöjen kummajaisen ja sai kolmannen erän alussa poistua pukuhuoneeseen kolmannen pienen rangaistuksen takia. Vastustaja ei näistä maalia saanut, mutta noin viisi minuuttia ennen loppua Reinot karkasi kuitenkin taas johtoasemaan. RT taisteli ja haki vimmatusti tasoitusta, ja ajassa 44:30 Mika Mutikainen iski pelin taas tasoihin. Viimeiset 30 sekuntia pelattiin tarkasti ja varmistettiin pisteiden jakaminen, minkä jälkeen siirryttiin koppiin juomaan hyvin ansaittuja Urpo Karesniemen tarjoamia urheilujuomia.

14.3.2023 Seniorit palasivat voittokantaan

RT-Kiekko S50 – Keskarit HC 7-2

RT-Kiekon S50-ikämiesjoukkue kokosi itsensä ja palasi voittokantaan kotiottelussa Klaukkalan Keskareita vastaan. Hymy huulilla ja otsakurtut sileinä kaukalossa viilettävä KlaKe oli liikkeellä kymmenen konkarin voimin ja kotijoukkue oli saanut jalkeille yhden pelaajan enemmän. Luvassa oli tasaista vääntöä ja revanssihenkeä, sillä Keskarit veivät edellisen ottelun nimiinsä kuukautta aikaisemmin.

RT-Kiekko avasi peliä tyylikkäästi Ilmatar Areenan suuressa kaukalossa ja hallitsi vahvasti kiekollisempana joukkueena kenttätapahtumia läpi ottelun. Ykköskentässä Ari Näätänen raatoi ja taisteli tilaa kuin raivo härkä vapauttaen tilaa hyvällä pelipäällä olleille Mika Savolaiselle ja Saku Harjunpäälle. Harjunpää (1+3) ja Savolainen (3+1) kiittivät työjuhtaa ja toimivat ottelun päälliköiden osassa sekä RT-Kiekon 7-2-voiton pääarkkitehteina.

Illan kauneimmasta osumasta vastasi kakkosvitjan Kari Kuittinen, joka sai ohjata toisen erän alussa Savolaisen tarjoamasta syötöstä 4-2-numerot rystyltä ”lapa jäässä” -tyylillä tyhjään maaliin. Tämä osuma muodostui ottelun kulminaatiopisteeksi ja toisen erän päätteeksi johtonumerot olivat jo 6-2 RT-Kiekon hyväksi.

RT-senioreiden huolellinen ja pitkäkestoinen peruskuntoharjoittelu alkaa näkyä joukkueen otteissa, mutta löytyikö kevätvire sittenkin liian myöhään? Joukkueella on jäljellä enää kaksi sarjaottelua ja ero sarjakärkeen on venynyt tavoittamattomaan 16 pisteeseen.

28.2.2023 RT-Kiekon senioreille nitrot kurkkuun

RT-Kiekko S50 – Nitro-Team 3-7

RT-Kiekon S50-senioreiden tappioputki sai jatkoa, kun Nitro-Team rökitti kotijoukkueen selvin lukemin 3-7. 

Nitro-Teamin kapteeni Kai Heinonen ja Arto Lindroos olivat tehokkaalla pelipäällä ja molemmat saalistivat tehot 2+2. Näitä herroja RT-Kiekon nestorit eivät saaneet kuriin pelin missään vaiheessa. Viimeisen erän loppupuolen kaksi pikamaalia katkaisivat lopulta kamelin selän, eikä kotijoukkue päässyt minkäänlaiseen kunnon takaa-ajoon. 

RT-Kiekon maalit merkattiin Petteri Putkirannalle (1+0) ja Tuomo Joutsenojalle (2+0). Pasi Salmela (0+2) kirjautti syöttöpisteen kahteen kotijoukkueen maaliin. 

14.2.2023 Ikämiehet kaatuivat niukasti kotikaukalossa

RT-Kiekko S50 – GrIFK GG 6-7

RT-Kiekon seniorijaosto lähti katkaisemaan pitkään jatkunutta tappiokierrettään, kun kotikentällä Espoon Ilmatar Areenalla vastaan luisteli Kauniaisten GrIFK GG -veteraanijoukkue. 

Vanha jääkiekon sanonta piti jälleen paikkansa. Jos päästää seitsemän maalia, niin harvoin voittaa pelin. 

Edes se ei auttanut, että RT-Kiekko onnistui maalinteossa kuudesti. Kotijoukkueesta Janne Seeste tuki puolustajan paikalta pistein 2+1. Kaksi maalia merkittiin myös Tuomo Joutsenojalle. Pasi Salmela merkkasi kolme syöttöä. 

Näistä hienoista yksilösuorituksista huolimatta oli pelin jälkeen leuka painettava rintaan ja lähdettävä kohti uusia pettymyksiä.