13.10.2019 RT-Kiekko – TIFK

RT-Kiekko – TIFK 6-2: RT kiilasi sarjakärkeen

RT-Kiekko kohtasi joukkueelle uuden vastustajan, Tattarisuon IFK:n, ensimmäistä kertaa sunnuntaina Nordiksen kotiluolassa pelatussa ottelussa. Etukäteen tasaiseksi povatussa kohtaamisessa RT korjasi lopulta täyden potin numeroin 6-2 ja nousi puhtaalla pelillä sarjaykköseksi.

Pelin ensimmäinen erä oli vauhdikas. TIFK jaksoi vajaamiehisenä hyvin RT:n kolmella ketjulla jyränneen kokoonpanon liikkeessä mukana. Maalinteon aloitti vierasjoukkue iskettyään ensimmäisen maalin 0-1 ajassa 03:32 Miro Ristimäen selän taakse. RT jatkoi maalista sisuuntuneena hyvää liikettä ja kolme minuuttia takaiskumaalin jälkeen Osku Saarensilta iski tasoituksen Pasi Salmelan syötöstä. Vain 14 sekuntia myöhemmin Sami Sivula jatkoi maalinteko-otteluiden putkeaan ja nosti RT:n 2-1 johtoon, kun pelikello näytti 07:01.

2-1 –lukemissa jatkettiin koko toinen erä. Molemmilla joukkueilla oli paikat maalintekoon, mutta lisämaaleja ei saatu aikaiseksi. TIFK tahkosi mukana kahdella ketjulla ja väsymys alkoi näkyä erän lopulla. Pelin painopiste siirtyi TIFK:in päätyyn.

Kolmanteen erään RT tuli ryminällä. Varamiehen paikalta ykkösketjuun noussut Saku Harjunpää vapautti namupassilla Pasi Salmelan läpiajoon, joka päättyi hallittuun 3-1 rystynostoon verkon perukoille vain 18 sekunnin pelin jälkeen. Peruutuspaikasta sisuuntuneen Harjunpään hyvät otteet jatkuivat ja mies iski 4-1 lukemat taululle ajassa 35:36.

Koko kolmas erä oli vahvaa RT:n hallintaa, mutta vastustaja nousi vielä kahden maalin päähän erän puolivälissä. RT painoi pelin kuitenkin väkisin TIFK:in päätyyn ja tulitti jokaisessa vaihdossa lisämaaleja hakien. 5-2 numerot syntyivät Jouni Kolppasen mailasta, kun pelikello näytti 39:30. Loppunumerot 6-2 iski kukapa muu kuin vuoden tulokkaan tittelissä vahvasti kiinni oleva Sami Sivula 44 sekuntia ennen päätössummeria.

RT-tähdet:
⭐️⭐️⭐️ Saku Harjunpää: Pelaaja, jonka motivaatio syntyy varamiehen paikalta. Vahva näyttö 1+1 tehoin.
⭐️⭐️ Kari Kuittinen: Konkaripelaaja lunasti paikkansa kakkosketjun laidassa. 0+2.
⭐️ Osku Saarensilta: Pakkikaluston työmyyrä. Vahvaa oman pään pelaamista ja mukana pahanteossa myös hyökkäyspäässä. 1+1.

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/gamereport/report/gamereport.php?gameid=23052&season=2020&fbclid=IwAR245RKzf9Crt_-Srw6kIA0YscI6P6Rj799swBc3ihe7l1g1mYlIbH85Kx4