2.10.2019 Rangers94 – RT-Kiekko

Rangers94 – RT-Kiekko 0-8: It’s October and you know it

RT-Kiekko matkusti keskiviikkona pelattuun myöhäisillan kamppailuun Rangers94:n vieraaksi, joskaan ei Manhattanille vaan pimeään Leppävaaraan. Pukukoppiin kantautuneen tiedon mukaan Warrior Areenan parkkipaikat olivat täynnä viimeistä paikkaa myöden jo hyvissä ajoin ennen ottelua. Tällä ei kuitenkaan lopulta ollut mitään tekemistä ottelun yleisömäärän kanssa, sillä tilastojen valossa paikalle oli saapunut yksi harrastejääkiekkoilun päälle ymmärtävä katsoja. Tärkeintä oli kuitenkin se, että ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaikki RT-Kiekon pelaajat olivat ehtineet pukea varusteet ylleen ja astua jäälle ennen ottelun alkamista.

Onnistuneen valmistautumisen myötävaikutuksella RT hallitsi ottelua alusta loppuun ja vyörytti toinen toistaan vaarallisempia hyökkäyksiä Rangersin päätyyn kolmen peli-iloa huokuvan kentällisensä voimin. Rangersilla oli suuria vaikeuksia päästä hallitusti pois omalta alueeltaan ja RT:n karvauksen alta, ja terrierimäiset kiekonriistot johtivatkin usein pitkiin pyörityksiin Rangersin alueella. Maalinteon aloitti toisen polven RT-Kiekkolainen ja puolen viikon takaisessa debyyttiottelussaan teholinkonsa käynnistänyt Sami Sivula, joka survoi kiekon sisään Mika Savolaisen oivaltavasta syötöstä. Lähes heti perään Juha Halonen vapautti syötöllään Pasi Salmelan puolittaiseen läpiajoon, jonka Pasi päätti tarunhohtoiseen rystynostoon verkon perukoille.

Suvereenista ensimmäisestä erästä huolimatta Rangersillakin oli jonkin verran laadukkaita maalintekopaikkoja, joten RT ei päättänyt vaihtaa varmistelevampaan pelityyliin, vaan lisätä etumatkaa tuntuvasti. Tässä onnistuttiinkin kelvollisesti, kun kuvitteellista maalilamppua työllistivät vuorollaan Halonen, Saku Harjunpää, Kari Kuittinen ja Sivula, kaikki kahden minuutin sisään. Toisen erän jälkeen tilanne oli ratkaisevan tuntuinen 0-6, ja kolmanteen erään jännitettäväksi jäi ainoastaan se, onnistuuko Rangers kauhomaan edes yhden kiekon RT:n maaliin ja samalla pilaamaan Eetu Tysterin loppuviikon. Eetun nolla piti kuin pitikin loppuun saakka, osin hänen ensiluokkaisten torjuntojensa ansiosta ja osin siksi, ettei kukaan RT:n vaihtopenkillä lausunut nollapeli-sanaa ääneen kolmannen erän aikana. Loppulukemat olivat 0-8, ja tällä voitolla RT-Kiekko siirtyi samalla sarjakärkeen!

RT-tähdet:
⭐⭐⭐ Eetu Tyster: Tasaisen varmaa torjuntatyöskentelyä, jonka kruununa harrastesarjoissa harvinainen nollapeli.
⭐⭐ Saku Harjunpää: Viime kauden sairastuvalla viettänyt Saku on tekemässä väkevää paluuta pelikentille. Kova tsemppi palkittiin maalilla.
⭐ Sami Sivula: Joukkueen nuorin ori jatkoi debyyttiottelussaan asettamansa riman mukaisesti tutulla linkousteholla 5 PPG.

Tilastot:
http://www.tilastopalvelu.fi/…/gamer…/report/gamereport.php…