17.11.2019 RT-Kiekko – Team Pappa

RT-Kiekko – Team Pappa 6-1: RT jatkaa kotivoittojen sarjaa kun Team Pappa kaatui kotiluolassa

Vaikka jääkiekkoliiton tilastoanalyysin mukaan RT lähti sunnuntai-illan peliin ennakkosuosikkina, oli ensimmäinen erä perinteisesti vaikea. Team Papan nopeat hyökkääjät pääsivät liian helposti RT:n puolustuksesta läpi. Läpiajoja sekä ylivoimahyökkäyksiä tuli tasaiseen tahtiin. RT:n maalilla pelannut Eetu Tyster joutui kunnolla hommiin, mutta piti maalin puhtaana. Erän loppua kohden RT pääsi kunnolla mukaan peliin ja erätauolle mentiin RT:n 1-0 johdossa kun Pasi Timo sai kiekon hyvin pelin aloittaneen vastustajan maalivahdin taakse ”läheltä ylös” tyylisesti. Tilannetta edelsi RT:n puolustuksen hieno kiekon riisto vastustajan maalin takana.

Erätauolla Eetu Tyster kävi herättelemässä joukkueen puolustusta. Pitäisi kuulemma viettää enemmän aikaa omalla maalilla kuin vastustajan. Kenties tästä johtuen käveli RT toisessa erässä vastustajan yli. Pekka Saarinen teki kaksi maalia, Eetu Väänänen ja Kim Ruokonen kumpikin yhden. Eetu Tysterin torjunnat puoliintuivat verrattuna ensimmäiseen erään. Kolmanteen erään mentiin 5-0 tilanteessa.

Kolmannessa erässä vastustaja pääsi kaventamaan pelin ylivoimalla, mutta Sampo Oksama kuittasi vielä viiden maalin eron RT voittaessa pelin 6-1. Nordiksen kotiluolan taika säilyi.

RT tähdet:

⭐️⭐️⭐️ Pekka Saarinen: 2+1, hyvällä ja liukkaalla pelipäällä. Hattu temppukin oli lähellä
⭐️⭐️ Eetu Tyster: piti joukkueen mukana pelissä ensimmäisessä erässä ja kävi erätauolla herättämässä puolustuksen, johtaa sarjan maalivahtitilastoa torjuntaprosentilla 91,3 %
⭐️ Esko Koskinen: peruspuolustaja joka kantaa aina vastuunsa. Hyvää ja varmaa pelaamista varsinkin kahdessa viimeissä erässä, plus-miinus-tilastossa +4

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/…