24.11.2019 LPS – RT-Kiekko

LPS – RT-Kiekko 4-8: RT haki pisteet kotiin sunnuntai-illan vieraspelistä

RT-kiekon sunnuntai-illan ottelu pelattiin poikkeuksellisesti vieraskentällä pääkaupunkiseudun uusimmassa jäähallissa Kaarelassa. Vastustaja LPS kuuluu sarjan kärkijoukkueisiin ja tasaista kamppailua odotettiin. Jo alkulämmöillä noteerattiin vastustajan vajaamiehisyys ja johtoajatuksena oli kovan temmon pitäminen LPS:n jalkojen pudottamiseksi.

Ensimmäiseen erään tultiinkin vauhdilla. Tasaisen alun jälkeen erän loppuminuuteilla RT osui kahdesti. Maalinteon aloitti terävällä rannelaukauksella Sami Sivula ajassa 13:03. Vain seitsemän sekuntia ennen erän loppua Pekka Saarinen täräytti vauhdista etuyläkulmaan. Kahdeksalla kenttäpelaajalla luistellut vastustaja loi vaarallisia maalipaikkoja nopeilla pistohyökkäyksillä, mutta erätauolle siirryttiin RT-Kiekon 0-2 johtoasemassa.

Toisessa erässä RT:n potku hyytyi ja erää tahkottiin päästä päähän LPS:n vauhdissa. Hiipuneesta vauhdista huolimatta RT siirtyi 0-3 johtoon Eetu Väänäsen osumalla erän alussa. LPS pääsi kuitenkin kaventamaan tulisella ylänurkkamaalilla ajassa 25:52. Pari minuuttia myöhemmin Sami Sivula otti tahtipuikon haltuun ja jekutteli maalinedustalta numerot 1-4. Miro Ristimäki teki tärkeitä torjuntoja maalinsuulla ja toimi RT:n johtonumeroiden lukkona.

Kolmas erä oli kaksijakoinen. Erän alussa RT:n vaihtoaitiossa saattoi aistia hyvänolontunteen ja vastustajan hiipuneeseen vauhtiin mentiin tahdottomalla asenteella mukaan. Kahdeksassa minuutissa LPS tuli maalin päähän numeroihin 4-5. RT:n ainokaisesta erän alkupuolella vastasi Jouni Kolppanen.

Kapteenina tällä kertaa toiminut Jarkko Peltola otti aikalisän ajassa 37:54 ja ripitti joukkueen hereille. 4-6 osuma kaksi minuuttia palopuheen jälkeen oli Sami Sivulan hattutempun arvoinen soolo. Vapauttavan maalin jälkeen ottelun painopiste siirtyi LPS:n päätyyn. Konkari Kari Kuittinen jatkoi jälleen taistelijan otteella ja näytti nuoremmille maalinedustapelaamisen mallia vieden RT:n 4-7 johtoon ajassa 43:43. Loppunumerot 4-8 kaunisteli Pekka Saarinen puoli minuuttia ennen päätössummeria toisella maalillaan.

RT tähdet:
⭐️⭐️⭐️Sami Sivula: Ratkaisevaa vastuunkantoa kauden tulokkaalta. 3+0
⭐️⭐️Pekka Saarinen: Kaikkensa joukkueelle antava mies, jonka maalit eivät näy tilastoissa. 1(2)+0
⭐️Jarkko Peltola: Kapteenin sanallisen sapiskan ansiosta pisteet kotiin tahmeasta pelistä.

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season&gameid=23083&lang=fi&fbclid=IwAR1UGZBdmo2WY0Ud2Dpuz8eQ5fR06pIIVkB4aLbDuwrYiSzStJEXmdonrwU