26.5.2023 Ikimuistoinen kausi sai arvoisensa päätöksen

RT-Kiekon kausi 2022-2023 sai virallisen sinettinsä perjantaina, kun joukkueen jäsenet kokoontuivat seuran vuosikokoukseen. Samassa yhteydessä juhlistettiin seuran puheenjohtajan ja ikinuoren puolustajakonkarin Janne Seesteen 60-vuotissyntymäpäivää, joka oli aiemmin kevätkauden kiekkokiireissä jäänyt vielä juhlimatta. Kokouksessa palkittiin myös päättyneellä kaudella ansioituneita pelaajia. Eniten kotiinvietävää jäi Sami Sivulalle, joka pokkasi pistepörssin voiton kunniaksi myönnettävän Mika Trophyn sekä pelaajien äänestämän joukkueen arvokkaimmalle pelaajalle myönnettävän Timo Trophyn. Härkämäisesti seuran eteen töitä sekä kaukalossa että sen ulkopuolella tehneelle seuran jäsenelle myönnettävä Härkä Trophy matkasi Eetu Tysterin palkintokaappiin. Lisäksi Kim Ruokonen sai S50-joukkueen eteen tehdystä ansiokkaasta työstään RT-standaarin.

Kausi 2022-2023 oli seuralle tapahtumarikas ja historiallisestikin merkittävä. Kausi startattiin kohtaamalla kansainvälisiä harrastejoukkueita Italian Torinon kupeessa Pinerolossa järjestetyssä turnauksessa, joka pelattiin samassa jäähallissa, jossa Suomen miesten curling-maajoukkue voitti olympiahopeaa vuonna 2006. RT kohtasi heti turnauksen alussa koomisen vastoinkäymisen, kun koko joukkueen mailat saapuivat Münchenin kautta pelipaikoille vasta neljänteen otteluun. Näin ollen ensimmäiset kolme ottelua pelattiin vuoroin italialaisten, ruotsalaisten ja luxemburgilaisten mailoilla vaihtelevalla menestyksellä. RT ei tästä lannistunut, vaan pelasi itsensä lopulta pronssimitaleille asti kaataen pronssiottelussa USA:n joukkueen pelaamalla itselleen tuttua eurooppalaista taitokiekkoa.

Yli viisikymppisten S50-seniorisarjassa RT-Kiekon ”vintage-joukkueena” tunnettu S50-ikämiesjoukkue esiintyi edukseen siirryttyään edellisen kauden ylemmästä lohkosta alempaan lohkoon. Tällä kertaa joukkue pääsi juhlimaan ajoittain myös voittoja ja osoitti lisäksi hienoa sitkeyttä pelaamalla välillä vajaalukuisellakin kokoonpanolla kelpo kiekkoa. Kolmentoista joukkueen lohkossa RT sijoittui lopulta kymmenenneksi.

RT-Kiekon edustusjoukkueella oli kauteen lähdettäessä tavoitteena vain mestaruus, sillä edelliskauden päätteeksi palkintokaapit oli jo koristeltu hopeisilla mitaleilla. Peli lähtikin heti kauden alusta kulkemaan ja RT oli HIK AHL -sarjan kärkikahinoissa käytännössä koko pitkän runkosarjan ajan. Runkosarjan voitto varmistui lopulta viimeisessä ottelussa pisteen erolla kakkoseksi tulleeseen KIVA-HC:hen. Runkosarjan voitto takasi RT:lle suoran pääsyn välieriin, jossa joukkue päihitti edellisen kauden mestarijoukkueen Kiekkohärät selvin numeroin 10-3. Aprillipäivänä pelatussa finaalissa vastaan tuli puolivälieristä asti playoffeja tahkomaan joutunut KIVA-HC. Runkosarjassa RT oli hävinnyt KIVA:lle kaksi kertaa ja kerran pelattiin tasan, joten kauden ensimmäinen voitto porvoolaisesta vastustajasta oli vielä ottamatta. Ottelu oli kahden erän jälkeen tilanteessa 3-3, mutta lopulta RT-Kiekon saavutustarve ja silmistä paistanut kullan kimallus oli niin voimakas, että taululle taottiin lopulta lukemat 7-4 RT:n hyväksi. Lisäksi joukkueen pistekunkku Sivula säästi koko kaudella latomistaan 21 maalista kaikeksi onneksi peräti viisi juuri tähän otteluun. Näin ollen kultamitalit ripustettiin RT-Kiekkolaisten kaulaan ja joukkue pääsi juhlistamaan hyvissä ajoin ennen playoffeja varatulle mestaruussaunalle seuran koko historian ensimmäistä mestaruutta!

Kausi päätettiin RT-Kiekon järjestämään perinteikkääseen RT-Cup-turnaukseen, johon osallistui RT-Kiekon lisäksi viisi kiinteistö- ja rakennusalan joukkuetta. Pitkä ja menestyksekäs kausi vaati veronsa eikä joukkueen oma peli kantanut tällä kertaa mitalipeleihin asti. Tuore HIK AHL -sarjan finaalikokemus auttoi kuitenkin siinä, että edes jumbofinaali Kattotutkaa vastaan voitettiin. RT-Kiekolle siten turnauksen viides sija, ja kausi päättyi kuin päättyikin voittoon. RT-Cupin voittajaksi kruunattiin Lujatalo, joka päihitti kovatasoisessa loppuottelussa A-Insinöörit.

Pitkän ja vaiherikkaan kauden päätteeksi on nyt aika pestä, tai ainakin tuulettaa, varusteet ja siirtää ajatukset kohti kesätaukoa ja kesäharjoittelukautta, jonka kukin joukkueen jäsen hoitaa perinteiden mukaisesti ja valmennusjohdon luvalla täysin omalla tyylillään. RT-Kiekko kiittää kaikkia fanejaan ja yhteistyökumppaneitaan unohtumattomasta kaudesta 2022-2023 ja toivottaa kaikille aurinkoista kesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *