14.1.2019 Coyotes – RT-Kiekko

Coyotes – RT-Kiekko 4-12

RT-Kiekko jatkoi playoff-viivan yläpuolista taisteluaan maanantaina Myllypurossa Coyotesia vastaan. Coyotes oli sarjataulukossa huomattavasti alempana, joten ottelun ainoana tavoitteena oli rouhia kotiinviemisiksi kaksi pistettä ja varmistella asemia kahdeksan parhaan joukossa.

Vastustajalle tarjottiin alussa shokkihoitoa, kun jarruketju Saarinen-Kaurahalme-Miettinen toimitti kiekon vastustajan maaliin kahdesti heti kahdessa ensimmäisessä vaihdossaan. Seuraavassa vaihdossa vielä Jouni Kolppanen varmisteli lukemiksi jo 0-3, kun peliä oli pelattu 6.33. Ensimmäinen erä päättyi lopulta 1-6.

Toisessa erässä RT ei vastoin yleisön odotuksia siirtynyt kilpikonnapuolustukseen, vaan jatkoi iloista kiekkoaan ja vyörytti peliä jatkuvasti vastustajan päätyyn. Menoa hidasti ainoastaan RT:lle tuomitut kaksiminuuttiset, joiden aikana luova ja innokas hyökkäyspeli korvattiin vastuuntuntoisella alivoimapelaamisella.

Ottelussa nähtiin harvinaisen paljon maaleja, ja vaikka Coyotes onnistui kaventamaan kolmannessa erässä tilanteeksi jo 4-9, ei RT hätääntynyt, vaan tempaisi taululle vielä kolme maalia lisää. Samalla sniper Janne Jääskeläinen viimeisteli maali per erä -tahtiin rakentamansa hattutempun. Myllypuron kanaverkot tekivät kuitenkin tehtävänsä eikä lakkeja lentänyt kentälle asti, joten ottelu saatiin pelattua jäävuoron puitteissa loppuun. Sarja jatkuu sunnuntaina kotihallissa Nordiksen harjoituskaukalossa Blues Senatorsia vastaan!

RT-tähdet:
⭐⭐⭐ Janne Jääskeläinen: Tyylikäs hattutemppu vastustajan maalivahtia säälimättömällä viimeistelyprosentilla.
⭐⭐ Markus Tuuri: Pitkän tauon jälkeen hieno paluu RT-paitaan ja palkinnoksi myös kaksi maalia.
⭐ Toni Kaurahalme: Kaksi maalia kahteen ensimmäiseen vaihtoon antoi ottelulle suotuisat alkutahdit.

Tilastot:
http://www.tilastopalvelu.fi/…/gamer…/report/gamereport.php…