20.1.2019 RT-Kiekko – Blues Senators

RT-Kiekko – Blues Senators 3-2: Tysterin nollapeli toi pisteet kotiin

RT-Kiekon tämän vuoden toisessa ottelussa kirjoitettiin taas uusi kappale RT:n historiaa. RT aloitti pelin ilman maalivahtia, sillä tolppien väliin toimitsijan paikalta hälyytetty Eetu Tyster kerkesi kentälle vasta reilut 7 minuuttia pelin alkamisen jälkeen. Koskaan aikaisemmin RT ei ole voittanut ottelua maalivahdin nollapelin jälkeen niin, että vastustaja on tehnyt maaleja.

Ensimmäisen erän kuudella kenttäpelaajalla aloittanut RT sai ottelun alkuminuuteilla shokkihoitoa, kun Blues Senators osui kahdesti RT:n vartioimattomaan maaliin. RT toipui kuitenkin nopeasti ja ajassa 6:26 Sampo Oksama kavensi lukemiksi 1-2 kotijoukkueen pelatessa edelleen ilman maalivahtia. Alimpana pakkina maalinedustalla pelannut Mika Härkönen pelasti kahdesti kotijoukkueen estämällä maalinteon – hänellekin nollapeli siis. Toimitsijaksi otteluun matkalla ollut Eetu Tyster vaihtoi varusteet päälle ennätysajassa ja pääsi tositoimiin erän puolivälissä.

Toisessa erässä peli tasoittui ja maalitilanteita luotiin tasaisesti molemmissa päissä. RT:n kolmoskenttä Miettinen-Kaurahalme-Saarinen jatkoi oivallisia otteitaan ja vain kolme minuuttia ennen erän loppua Pekka Saarinen laukoi pelin tasoihin. Tilastoihin Saarisen maali kirjattiin Kaurahalmeen nimiin, mutta syöttöpisteen sai ansaitusti maalintekijä.

RT pääsi avaamaan kolmannen erän ylivoimalla. RT:n kolmonen oli jälleen asialla, kun Saarinen runnoi voittomaalin väkisin sisään ajassa 30:39. Tällä kertaa maalikin merkittiin oikein.

RT-tähdet:
⭐️⭐️⭐️ Eetu Tyster: Nollapeli. Kaikkien aikojen nopein kamojen pukeminen.
⭐️⭐️ Eetu Väänänen: Suvereenin varmaa kiekollista pelaamista tällä kertaa pakin paikalla. Esityö voittomaaliin.
⭐️ Pekka Saarinen: Kolmosen väsymätön työmyyrä. 1+1 = 2+0.

Tilastot:
http://www.tilastopalvelu.fi/…/gamer…/report/gamereport.php…