5.2.2019 Kukot – RT-Kiekko

Kukot – RT-Kiekko 2-5: Sarjakakkonen kanveesiin!

RT-Kiekko pelasi tiistaina harvinaisen vierasottelun kotikaukalossaan, sillä Nordiksen liigajäällä kotiottelunsa normaalisti pelaavien Kukkojen isännöimä ottelu oli siirretty rock-konsertin tieltä harjoitusareenalle. RT sai näin ollen valmistautua otteluun kuin kotonaan sillä erotuksella, että Eetu ”Samettiääni” Tyster ei ollut toimitsija-aitiossa tarjoamassa amerikanenglanninkielisiä kuulutuksiaan, ja lisäksi joukkueen pelilliset nyanssit piti kalibroida toteutettaviksi päinvastaisissa kaukalonpäädyissä kuin normaalisti.

Ottelu oli vauhdikas ja kovatasoinen, kuten playoff-viivan yläpuolella olevien joukkueiden kohtaamiselta sopi odottaakin. Kukot meni ensimmäisessä erässä johtoon, mutta johto kesti vain yhden minuutin ja 27 sekuntia, kunnes Osku Saarensilta upotti vastustamattoman siniviivalaukauksen Kukkojen verkkoon. Vakuuttavaa liikkuvaa maskia teki Pekka Saarinen. Pelkän tulostaulun valossa RT:llä ei tämän jälkeen enää ollut ottelussa hätää.

Totuus oli kuitenkin toinen, sillä RT antoi avokätisesti (ja tuomarin suosiollisella avustuksella) Kukoille mahdollisuuksia päästä peliin mukaan ottamalla koko ottelussa peräti seitsemän kaksiminuuttista. Erityisen tiukka paikka oli toisessa erässä, kun lisäksi Kim Ruokonen sai pelitilanteeseen nähden yllättävän suihkukomennuksen (5+20 min), joka merkittiin pöytäkirjassa vieläpä virheellisesti Pasi Salmelalle. Uhrautuvan alivoimapelaamisen, Miro Ristimäen upeiden torjuntojen ja yhden yläriman ansiosta Kukot ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään ylivoimiaan. Sen sijaan sniper Janne Jääskeläinen ja edellisen viikonlopun naimisiinmenoaan juhlistanut Jouni Kolppanen taituroivat RT:n jo 1-3-johtoon.

Kolmannessa erässä Kukoilla oli vielä loppukirin makua, mutta RT ohjasi Kukkojen liukasliikkeiset mutta harvoin syöttelevät nuoret tähtipelaajat varmoin ottein kulmiin ja maalin taakse. Tähän päälle Osku Saarensilta lapioi illan toisen maalinsa, joka merkittiin pöytäkirjassa lopulta Oskun vieressä ansiokasta tulitukea antaneelle Petri Kähköselle. Ottelun lopussa nähtiin vielä harvinainen 4 vs. 1 -hyökkäys, joka päättyi Oskun mainioon syöttöön ja Jounin millintarkkaan viimeistelyyn. RT varmisti voitollaan playoff-paikan ja pelaa runkosarjan kaksi viimeistä otteluaan lähes kuukauden ottelutauon jälkeen 3.3. ja 7.3.

RT-tähdet:
⭐⭐⭐ Osku Saarensilta: Aina taisteleva ja pirteä esitys, jonka väistämättömänä sivutuotteena 2+1.
⭐⭐ Jouni Kolppanen: Ensimmäinen ottelu naimisissa olevana miehenä ja heti kaksi maalia.
⭐ Pekka Saarinen: Loi Buremaisella jalkatyöskentelyllään vaarallisia maalipaikkoja jatkuvasti kuin tyhjästä.

Tilastot:
http://www.tilastopalvelu.fi/…/gamer…/report/gamereport.php…