3.2.2019 RT-Kiekko – HC Galllia

RT-Kiekko – HC Galllia 3-3: Pisteet jaettiin sunnuntai illan fyysisessä ja tiukassa kamppailussa Nordiksella

Hienoisena ennakkosuosikkina peliin lähtenyt RT nostatti tunnelmaa pukuhuoneessa Miro Ristimäen maskotin edesottamuksia seuraamalla. Kaukaloon lähti itseluottamusta puhkuva joukkue.

Ensimmäinen erä alkoi hieman tunnustelevasti. Joukkueet ottivat toisistaan mittaa ja koettivat saada selville, kumpi olisi paremmalla pelituulella. Erän vanhetessa alkoi vaikuttaa, että RT olisi hieman niskan päällä. Ja lopulta RT siirtyikin ansaitusti 1-0 johtoon Osku Saarensillan maalilla ennen erän loppua. Maali jäi erän ainoaksi tilastomerkinnäksi.

Toinen erä ei ollut ensimmäisen toisinto. Heti erän alkuun RT siirtyi 2-0 johtoon Toni Kaurahalmeen maalilla. Vapauttavan syötön maalin antoi Eetu Väänänen. Varovaisuus oli tämän jälkeen otteista tiessään ja RT:n puolustajat saivat tosissaan pitää maalin edustaa puhtaana ahnaista Gallialaisista.

Tuomarit alkoivat myös päästä kiinni peliin ja jäähyjä vihellettiin ensin RT:lle ja sitten Gallialle. Gallian jäähyn aikana RT:n liiallinen itsevarmuus kostautui ja vastustaja pääsi kaventamaan tilanteeksi 2-1 alivoimalla. Pian tämän jälkeen RT otti taas kuskin paikan Eetu Väänäsen maalilla Kaurahalmeen syötöstä.

Erän lopulla RT sortui jäähyilyyn, mutta Gallia ei saanut kavennettua peliä edes kahden miehen ylivoimalla. Viimeisen vaihdon harmillinen merkkausvirhe päästi vastustajan hyökkääjän yksin läpi ja toinen erä päättyi
lukemissa 3-2.

Kolmas erä alkoi kuten toinen erä loppui. Keskialueella kärkkynyt vastustaja karkasi RT:n puolustukselta ja tilanne oli tasan. Peli aaltoili päästä päähän ja välillä molemmat joukkueet olivat pulassa omalla alueellaan.

Loppuerän viimeiseksi tilastomerkinnäksi jäi kuitenkin Esko Koskisen kampituksesta tullut kaksiminuuttinen. Pelikellon näyttäessä 45 min päättyi peli lukemiin 3-3.

RT-tähdet:

⭐️⭐️⭐️ Eetu Väänänen: 1+1 ja hyvää ja varmaa peliä puolustajan tontilla.

⭐️⭐️ Toni Kaurahalme: 1+1 ja liukas hyökkääjä jatkuvasti vastustajan kiusana

⭐️ Eetu Tyster: ”the man with a voice” Tyster. Änärimäiset kuulutukset loivat tunnelmaa

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/…/gamer…/report/gamereport.php…