29.9.2019 RT-Kiekko – Kiekkohärät

RT-Kiekko – Kiekkohärät 8-5: Is it October Yet?

Ei vielä, mutta RT-kiekon kausi alkoi 29.9. Nordiksen montun hornankattilassa, kun vastaan luisteli Kiekkohärät. Kyseessä oli uusintaottelu viime kevään puolivälierästä, joka kääntyi RT:n kannalta katkeraan tappioon rangaistuslaukauksien jälkeen.

1. erä
RT:n ensimmäinen erä oli surkea. Kaikki pelaajat eivät olleet edes ehtineet jäälle, kun peli alkoi. Jäällä olleet olivat kuin olisivat yhä Golf rangella. Tätä yritettiin paikata väärillä otteilla ja jäähyillä. Pian olikin vastustaja kahden maalin johdossa. Erän mustin hetki oli vielä oma maali, joka tuli, kun syöttöä yritettiin katkaista luistimella. Kiekko livahti joukkuetta siinä vaiheessa pystyssä pitäneen Miro Ristimäen selän taakse. Ensimmäinen erä vastustajalle 0-3.

2. erä
Toiseen erään luisteltiin RT:n pelatessa alivoimalla. Ei hyvältä näyttänyt. Onneksi siitä selvittiin ja vastustajakin sortui rikkomisiin ja sai kaksi samanaikaista jäähyä. Ajassa 17.41 kavensi Pasi Salmela kahden miehen ylivoimalla näyttävän kuvion päätteeksi 1-3. Syöttäjinä puolustajat Jarkko Peltola ja Mika Härkönen. RT joutui taas alivoimalle, kun Jukka Rasmus koukkasi maalille ryntäävän vastustajan nurin. Alivoimaa ei tarvinnut pelata pitkään ja peli oli 1-4 Kiekkohärille.

Toisen erän ja koko pelin kulminaatiopiste oli Kiekkohärkien ylivoima hyökkäys kolmella yhtä vastaan. RT:n kolmoskentän vasen pakki Kim Ruokonen takakarvasi karkin vastustajan lavasta ja käänsi pelin nopeaan vastahyökkäykseen Jouni Kolppaselle. Ensimmäisen laukauksen vastustajan maalivahti torjui eteensä, mutta irtokiekko pelattiin verkon perukoille. Uhkaava 1-5 tilanne kääntyikin 2-4 kavennukseksi ja RT oli viimein herännyt peliin.

Toisen erän loppu oli Sami Sivulan näytöstä. Ensimmäinen maali RT:n paidassa, ensimmäinen syöttöpiste RT:n paidassa ja ensimmäinen hattutemppu RT:n paidassa. Kahden erän pelin jälkeen tilanne oli 6-4 RT:lle.

3. erä
Kolmannessa erässä kuskin paikalla oli RT ja vastustaja joutui rikkomaan ja pelasi toistuvasti alivoimaa. Ajassa 38.42 Toni Kaurahalme teki tilanteeksi 7-4 ja peli alkoi olla jo selvä. Vastustaja kuitenkin taisteli vielä ja teki kahden miehen alivoimalla 7-5 kavennuksen RT:n ketjun hyökätessä koko kentän voimin liian innokkaasti. Pekka Saarinen kuittaisi kuitenkin lopputulokseksi 8-5 RT:lle. Kausi oli aloitettu hienolla voitolla.

RT-tähdet:
⭐️⭐️⭐️ Sami Sivula. Hattutemppu ja kaksi syöttöä. Ensimmäinen peli RT:ssä.
⭐️⭐️Miro Ristimäki: Hienoja torjuntoja vaikeassa pelissä ja piti joukkuetta pystyssä ensimmäisessä erässä.
⭐️Toni Kaurahalme: Maali ja syöttöpiste ja hyvällä pelipäällä koko ottelun.

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/…/gamer…/report/gamereport.php…