26.11.2018 Hki Pirates – RT-Kiekko

Hki Pirates – RT-Kiekko 3-5: RT jatkaa voittoputkessa!

Samaan aikaan, kun Krimin niemimaan konflikti syvenee Itä-Euroopan merillä, RT-Kiekko matkasi Myllypuroon yhteen kauden itäisimmistä peleistä. Vastassa oli runkosarjassa pari pykälää alempana oleva Hki Pirates.

Vastustaja ei sarjasijoituksia kumarrellut, vaan painoi heti pelin alusta saakka vahvoja hyökkäyksiä RT:n päätyyn. Kotijoukkue sai kaipaamansa 1-0 maalin reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Vastustajan 1-0 maalin jälkeen ylänapit laitettiin takaisin kiinni ja vielä ennen erätaukoa RT:n ykkösylivoima jauhoi tasoituksen. Pasi Salmelan ja Aleksi ”C” Rotkon esityöstä komean ohjurimaalin pääsi tekemään Sampo Oksama.

Toisen erän alkuun Pirates kaatoi kylmää vettä RT:n niskaan menemällä 2-1 johtoon vajaan parin minuutin pelin jälkeen. Tasainen erä eteni päädystä päätyyn RT:n maalivahdin Eetu Tysterin venyessä aika ajoin uskomattomiin torjuntoihin. Vastustajan maalillakin nähtiin välillä hienoja torjuntoja, mutta seuraavat kolme maalia merkittiin RT:lle, kun Pasi Salmelan kaksi ja Janne Seesteen yksi täysosuma veivät RT:n 2-4 johtoon. Pian johtomaalien jälkeen RT ajautui jäähysumaan, jonka aikana vastustaja rankaisi kerran.

Viimeiseen erään lähdettiin kutkuttavassa 3-4 tilanteessa. Erää tahkottiin pitkään maaleitta. Ajassa 43.37 Sampo Oksama otti ratkaisevan tuntuisen jäähyn ja vieraat pääsivät painamaan kuudella neljää vastaan. Kuten odotettua, RT syttyi alivoimasta. Mika Savolainen lopetti vastustajan pyristelyt lataamalla 3-5 osuman tiukalla rannelaukauksella kaksi sekuntia ennen täyttä aikaa (AV, TM).

RT-tähdet:

⭐⭐⭐ Pasi Salmela 2+2
Mukana yhtä lukuun ottamatta kaikissa RT:n maaleissa

⭐⭐ Aleksi Rotko 0+2
Esimerkillä ulotti joukkueen taistelun kestämään täydet kolme erää

⭐ Janne Seeste 1+0
Kauden avausmaalilla oli iso merkitys ketsuppipullon aukaisussa

Tilastot:
http://www.tilastopalvelu.fi/…/gamer…/report/gamereport.php…