9.12.2018 RT-Kiekko – Kiekkohärät

RT-Kiekko – Kiekkohärät: Kotivoittojen putkelle karu päätös

RT-Kiekko palasi sunnuntai-iltana pikkujoulujen sekä Linnan juhlien jälkeiseen arkeen. Arkeen, sekä myös voittoputkesta maan pinnalle, palaamista oli avustamassa sarjassa tiukasti samoista sijoituksista kamppaileva Kiekkohärät. Ennakkoasetelmat povasivat siis tasaista ottelua.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti, varsinkin ykkösketju oli valmis alusta asti. RT:n vahva liike johtikin ylivoimaan, jonka aikana Mika Savolainen siirsi joukkueensa 1-0 johtoon. Maalin jälkeen RT kuitenkin menetti hienoisen yliotteensa ottelusta, ja Kiekkohärät pääsi iskemään kaksi maalia ennen erätauolle siirtymistä.

Toisen erän alkupuoliskolla molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta erän ensimmäisestä maalista vastasi Kiekkohärät ajassa 23.40. Tästä alkoi RT:n musta hetki, ja ajassa 27.32 tilanne olikin jo 1-5. Tätä hetkeä lukuun ottamatta kotijoukkue sai luotua hyvin maalipaikkoja toisessa erässä, mutta Kiekkohärkien maalivahti ei ollut helposti yllätettävissä. Kuten asiantuntijamme totesi, ”Näyttää, että hän on torjunut muitakin kuin rökäletappioita.”

Tappioasemasta huolimatta RT ei luovuttanut, vaan lähti rohkeasti hakemaan kavennusmaalia. Vierasjoukkue kuitenkin käytti tämän tehokkaasti hyväkseen, päästen useisiin ylivoimahyökkäyksiin. Miro Ristimäelle kertyikin erässä 15 torjuntaa, joista huolimatta Kiekkohärät lisäsi maalisarakkeeseensa kaksi osuma. Näiden välissä nähtiin illan komein RT-suoritus, kun Jouni Kolppanen veivasi kiekon vastustamattomasti maaliin.

Loppulukemat kolmentoista RT-kannattajan pettyneiden silmien edessä olivat 2-8 vieraiden hyväksi. Ottelu oli tulostaan tasaisempi, mutta Kiekkohärät oli askeleen, viimeistelyssä useammankin, kotijoukkueen edellä.

RT-tähdet:

⭐⭐⭐ #85 Jouni Kolppanen
Vastasi ottelun hienoimmasta maalista sekä syötti ottelun avausmaalin.

⭐⭐ #77 Miro Ristimäki
Varsinkin kolmannessa erässä piti joukkuetta pystyssä. Ainakin kaksi torjuntaa maskilla.

⭐ #92 Kim Ruokonen
Hyvä paluu jäälle pienen poissaolon jälkeen.

Tilastot:
http://www.tilastopalvelu.fi/…/gamer…/report/gamereport.php…