17.3.2019 RT-Kiekko – Kiekkohärät

RT-Kiekko – Kiekkohärät 5-6: RT-Kiekko kaatui saappaat jalassa harrastekiekon välierätrillerissä rangaistuslaukauksilla

Kauden tärkeimmän pelin alla RT-kiekon pukukopissa oli kerrankin hiljaisempaa ennen pelin alkua, kaikki tiesivät pelin panoksen. Voitolla neljän parhaan joukkoon ja tappiolla pelit ohi ja jäljellä vain RT:n turnaus huhtikuussa. Tunnelma ja lataus olivat käsinkosketeltavissa.

Ensimmäinen erä

RT aloitti pelin upealla tavalla. Ajassa 43 sekuntia oli peli 1-0 Pasi Timon maalilla, johon esityön teki Pasi Salmela. Salama-alun jälkeen peli siirtyi Kiekkohärkien haltuun ja parin minuutin päästä peli oli jo tasan ja siihen pari minuutti lisää jo 1-2. RT lataus ei näkynyt kentällä vaan peli oli hieman hermostunutta eikä Härkien kahden miehen karvauksesta päästy oikein liikkeelle. Pian peli oli jo 1-3. Erän loppua kohden RT pääsi taas pelin kiinni ja erä tauolle siirryttiin Pasi Timon toisella maalilla tilanteessa 4-2. Maalin syöttäjänä oli Aleksi Rotko, joukkueen kapteeni.

Erän torjunnat 11-9.

Toinen erä

Toinen erä oli jo selvästi tasaisempi, mutta kahdesta ylivoimasta huolimatta RT ei pystynyt kaventamaan peliä. Kiekkohärkien mennessä 2-5 johtoon todettiin RT:n vaihtopenkillä, että enempää ei saa päästää karkuun, muuten loppuu pelikellosta aika. Sen verran kuitenkin löytyi uskoa omaan peliin ja pelikuntoon. Kaksi ensimmäistä erää RT oli kierrättänyt kolmea kentällistä Kiekkohärkien kahta vastaan. Se alkoi näkyä härkien liikkeessä ja otteissa. Erän lopussa vastustajalle tuli taas pari jäähyt, mutta ylivoimista huolimatta RT ei saanut kavennettua peliä ja kolmanteen erään siirryttiin 2-5 tappioasemassa.

Erän torjunnat 6-10

Kolmas erä

Kolmannessa erässä RT tiivisti kahteen kentälliseen ja tulosta alkoi näkyä. Erän alun ylivoima jää taas hyödyntämättä mutta ajassa 35:16 Teki Pasi Salmela 3-5 kavennuksen ja 16 sekuntia myöhemmin peli oli jo 4-5 Jouni Kolppasen maalilla. Syötöt molempiin maaleihin antoi Aleksi Rotko. RT:n hallintaa kolmannessa erässä kuvaa se, että vastustaja ei saanut laukaustakaan kohti RT:n maalia ensimmäiseen viiteen minuuttiin. Erän lopun ylivoima ei tuonut RT.lle tasoitusta mutta ajassa 41:52 viimeisteli Pasi Timo hattutemppunsa ja tasoitti pelin lukemiin 5-5. Erän lopun painostus ei tuonut RT:lle voittomaalia, mutta meinasi koitua kohtalokkaaksi, kun Kiekkohärkien pelaajan murtautuessa läpiajoon 42 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. RT:n maalilla Miroi Ristimäki kuitenkin nappasi kiekon näyttävästi räpyläänsä. Varsinaisen peliajan päättyessä peli on 5-5.

Kolmannen erän torjunnat 3-14

Jatkoaika

Varsinaisen peliajan päätyttyä tasan pelattiin jatkoaika NHL tyyliin kolme vastaan kolme. Jatkoaika oli suora jatkumo kolmanteen erään: RT vei ja Kiekkohärät vikisi. Härät saivat kiekon haltuun pariin kertaan ja kerran ohjattua kiekon kohti RT:n maalia, mutta muutoin he olivat täysin purjeessa. Sitä kuvastaa sekin, että he joutuivat turvautumaan sääntöjen vastaisiin temppuihin pitääkseen RT:n ahnaat hyökkääjät pois maalintekosektorilta. Jatkoajan lopussa RT pelasi ensin yhden miehen ja lopulta kahden miehen ylivoimalla mutta ilman tulosta. Viiden minuutin jatkoajan päätyttyä peli oli yhä tasan ja siirryttiin rangaistuslaukauksiin.

Jatkoajan torjunnat 1-5

Voittomaalikilpailu

Voittomaaleista kilpailtiin kerrasta poikki menetelmällä, eli kun ero saadaan niin peli on siinä. Sääntöjen mukaan vierasjoukkue aloitti kilpailun ja tolppien väliin luisteli RT:n Miro Ristimäki. Miro peitti tekopaikat ja laukaus suuntautui ohi maalin. RT:n ensimmäisenä yritykseen luisteli Jouni Kolppanen. Hieno yritys kuitenkin päättyi komeaan ilmalentoon ja torjuntaan. Kiekko ilmeisesti hieman karkasi lavasta juuri kriittisellä hetkellä. Kiekkohärkien toinen yritys tuotti maalin. RT:n tasoittavaa lähti laukaisemaan Pasi Salmela. Pitkä vauhti ja kohti maalia. Laukaus joka osui vastustajan maalivahdin suojuksiin ja päättyi torjuntaan. peli ohi ja RT:n kausi paketissa.

Tappiosta huolimatta takana upea kausi josta ei tarvitse olla häpeissään. Ylivoimapeli vaan kuntoon, niin ensi kaudella ollaan mitalipeleissä.

RT-Tähdet:
⭐️⭐️⭐️ Pasi Timo: Mies oli oivalla pelipäällä ja hattutemppu kauden tärkeimmässä ottelussa
⭐️⭐️ Aleksi Rotko: Kapteeni ja hengenluoja laittoi itsensä likoon pelissä ja näytti esimerkkiä pelinrakennustaidoistaan. 0+3.
⭐️ Pasi Salmela: Joukkueen pistepörssikärki oli jälleen elementissään ja toimi jatkoajan pelinpyörittäjänä. 1+1.

Tilastot:
http://www.tilastopalvelu.fi/…/gamer…/report/gamereport.php…