8.12.2019 HC Tuska – RT-Kiekko

HC Tuska – RT-Kiekko 3-13

RT:n sunnuntaiottelujen putki jatkui vieraskaukalossa Malmilla, jossa vastassa oli HC Tuska. Vaikka vastustaja oli sarjataulukossa viimeisenä, raotettiin takin nappeja kuitenkin vain hillitysti, sillä Tuskan tiedettiin värvänneen ottelua varten lisävahvistuksia ympäri harrastejääkiekkoilevan Etelä-Suomen. Jälkikäteen kokoonpanoja analysoimalla voitiinkin todeta, että Tuskan riveissä pelasi kuusi vahvistusta, joista neljä pelaa normaalisti tätä sarjaa kovemmalla tasolla.

Ottelu alkoikin melko tasaisissa merkeissä, mutta neljän ottelun voittoputkessa pelannut RT-Kiekko oli kuitenkin huomattavasti tehokkaampi maalipaikoissaan. Sampo Oksama avasi ylivoimalla maalihanat ajassa 5.39, minkä jälkeen Markus Tuuri viimeisteli kaksi osumaa Jukka Rasmuksen oivaltavista syötöistä, ja erä päättyi lukemissa 0-3.

Toisessa erässä vyörytys jatkui ja peli oli pian 0-5. HC Tuska onnistui tekemään 1-5-kavennuksen heti RT:n viidennen maalin perään, mutta joukkue ei saanut kirivaihdetta silmään edes RT:n kahden peräkkäisen jäähyn avustuksella. Päinvastoin, Petri Kähkönen veivasi kiekon verkkoon alivoimalla yllätyksellisen 3-1-hyökkäyksen päätteeksi ja peli alkoi olla selvä. Varmuuden vuoksi RT:n luunkova kakkosketju Kolppanen-Tuuri-Rasmus siirsi kiekon verkkoon vielä heti perään kahdesti. Erä päättyi lukemissa 2-8, kun Tuska pääsi yllättämään ylivoimalla kolme sekuntia ennen summeria.

Kolmas erä oli yllätyksellinen ainoastaan siinä mielessä, että RT jatkoi harvinaisen aktiivista jäähypenkillä istumista, ja koko ottelun rangaistusminuutit olivatkin lopulta 6-14 RT:lle. Tästä huolimatta ottelun painopiste pysyi enemmän Tuskan kenttäpäädyssä, mihin viittaavat myös ottelun loppulukemat 3-13. RT-Kiekko nousi tällä voitolla jälleen takaisin sarjakärkeen yhden pisteen erolla kakkosena olevaan Jätteeseen, joka on pelannut yhden ottelun enemmän.

RT-tähdet:
⭐⭐⭐ Jukka Rasmus: Tasapainoisen vakuuttava ottelu hienoon vireeseen tällä kaudella päässeeltä Jukalta. Tehot 1+3 on samalla RT-Kiekon yhden ottelun piste-ennätys 60 vuotta täyttäneiden ikäluokassa!
⭐⭐Markus Tuuri: Joulukuun Tuuri On Ice -näytökset saivat jatkoa iloisella neljän maalin ja yhden maalisyötön koreografialla.
⭐Sampo Oksama: Sampo jatkoi koko syksyn ajan jatkuneita erinomaisia peliesityksiään. 2+2

Tilastot:
http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/…