1.12.2019 RT-Kiekko – HC Kukot

RT-Kiekko – HC Kukot 7-1: Paluu sarjakärkeen

RT-Kiekko kohtasi sunnuntai-illan kotiottelussa Kukot. Vaikka Kukot olikin sarjataulukossa muutamaa sijoitusta alempana, joukkue tiedettiin aiempien kausien kohtaamisten perusteella parhaimmillaan vauhdikkaaseen taitokiekkoon kykeneväksi joukkueeksi. Ottelun ensimmäinen erä olikin kovatempoista ja viihdyttävää peliä, jossa kummallakin joukkueella oli muutamia maalipaikkoja. Koko erä pelattiin kuitenkin harvinaisella tavalla ilman yhtäkään tilastomerkintää lukemin 0-0.

Toisen erän alkuvaiheilla alkoi viimein tapahtua, kun RT:n jarruketju iski pelin 1-0:aan kuin salama kirkkaalta taivaalta. Markus Tuuri tarjoili, Toni Kaurahalme laukoi ja Kari Kuittinen ohjasi kiekon tyylipuhtaalla kosketuksella maaliin. Muutama minuutti tämän jälkeen Kukot onnistuivat tekemään tasoitusmaalin, mutta RT takoi saman tien tiskiin kaksi limppua lisää Sampo Oksaman ja Jarmo ”Jamo” Saarisen toimesta. Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty ja erätauolle siirryttiin lukemissa 3-1.

Kolmanteen erään lähdettiin jännittävässä ja vaarallisessa kahden maalin johtoasemassa. Helpotus saatiin kuitenkin varsin pian, kun vajaan kolmen minuutin pelin ja RT:n hyvän hyökkäyspään myllytyksen päätteeksi Tuuri näki maalin takakulmalle ampaisevan Pekka Saarisen ja tarjoili hänelle sellaisen kovan mutta tarkan syötön, joka tulee yleensä millintarkasti lapaan, mutta pyöräyttää samalla vastaanottajan ranteet ympäri. Viime aikoina uskomattomassa maalivireessä ollut Pekka ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan napautti kiekon yhdellä kosketuksella täysin vastustamattomasti maaliin ja peli oli 4-1.

Tämän jälkeen Kukkojen vati meni nurin, eivätkä he kyenneet enää virittämään minkäänlaista loppukiriä, vaan ottivat toinen toistaan typerämpiä jäähyjä. Illan vähiten älyä vaatineen suorituksen toteutti Kukkojen puolustaja numero 10, joka käytti ensin mailaansa vahingoittamistarkoituksessa ja kiukutteli sen jälkeen itsensä suihkuun. RT ojensi vastustajaa takomalla kolme ylivoimamaalia Aleksi Rotkon, Jarmo Saarisen ja Sampo Oksaman johdolla. Ottelu päättyi lopulta 7-1 ja RT-Kiekko palasi harrasteliigan piikkipaikalle.

RT-tähdet:
⭐⭐⭐ Markus Tuuri: Silmiinpistävää peli-iloa ja kaksi maaliin johtanutta herkkupassia
⭐⭐ Jarmo Saarinen: Koko harrasteliigan kenties samettisimmilla käsillä ja jaloilla varustettu Jamo on tehnyt tällä kaudella upean paluun kaukaloihin. Tällä kertaa 2+1 pakin paikalta.
⭐ Kim Ruokonen: Illasta toiseen väkevää taistelua takalinjoilla vastustajan parhaita pelaajia vastaan

Tilastot:
http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/…