15.12.2019 RT varmisti alkusarjan voiton

RT-Kiekko – Ice Tigers 9-1

Sunnuntaina RT:n kotiluolassa Nordiksen harjoitushallissa pelattiin vuoden viimeinen ottelu. Voitolla RT varmistaisi koko alkusarjan voiton, huolimatta viimeisen tammikuussa pelattavan pelin lopputuloksesta. Vastassa sunnuntai-illan pelissä oli Ice Tigers.

RT aloitti pelin vahvasti. Perinteinen ensimmäisen erän velttoilu oli poissa. Ajassa 33 sekuntia peli oli jo 1-0, kun Jarmo Saarinen käveli vastustajan puolustuksen läpi laittamaan kiekon verkkoon. Pari minuuttia tästä tuli RT:lle pelin ainoa musta hetki. Janne Seeste otti jäähyn kampituksesta ja 15 sekuntia sen perään istumaan lähti Esko Koskinen koukkaamisesta. Kahden miehen alivoimaa oli pelattu vain 22 sekuntia, kun Jarmo Saarinen kävi tekemässä RT:n toisen maalin ja peli oli 2-0. Kahden miehen alivoima kuitenkin kostautui, ja ennen kuin Janne Seeste pääsi takaisin kentälle, kavensi Ice Tigers pelin 2-1:een. Tästä sisuuntuneena RT teki pikatahtia kolme maalia Pasi Timon, Sampo Oksaman ja Sami Sivulan toimesta. Erää oli pelattu alle 9 minuuttia ja peli oli 5-1.

Pelin seuraavat 30 minuuttia olivat melko heikkoa pelaamista puolin ja toisin. RT sortui jäähyilyyn ja meni mukaan vastustajan olemattomaan vauhtiin. Ensimmäisen erän maalit tulivat upean yksilösuorituksen tai hienon kuvion päätteeksi. Samaa yritettiin myös toisessa erässä, mutta kuviot menivät liian hienoiksi ja aina kaveri oli paremmassa paikassa. Vastustajan maalivahtikin pääsi hyvin mukaan peliin, toisessa erässä 20 torjuntaa Miro Ristimäen 6 torjuntaa vastaan.

Kolmannen erän päätteeksi vastustajan liike loppui täysin. Erän loppuun RT:kin pääsi taas jollain tavalla kiinni omaan peliin. Viiden viimeisen minuutin aikana RT teki neljä maalia ja lopputulokseksi kaunisteltiin 9-1. Alkusarjan viimeinen, joskin piikkipaikan kannalta merkityksetön kärkiottelu pelataan Paloheinässä lauantaina 11.1.2020, kun RT kohtaa vieraskaukalossa sarjakakkosena olevan Jätteen.

RT-tähdet:
⭐⭐⭐ Jarmo Saarinen: 2+2 pakin paikalta

⭐⭐ Pasi Timo: 1+2 ja muutenkin yleisöön menevää peliä

⭐ Esko Koskinen: vankkaa tekemistä omassa päässä ja vastustajan siniviivalla, 0+1

Tilastot:
http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/…