11.1.2020 RT kukisti Jääkenttien Teräsmiehet kärkikamppailussa

Jäte – RT-Kiekko 2-3

RT-Kiekko avasi uuden vuosikymmenen voitokkaasti. Runkosarjan viimeisessä ottelussa Jääkenttien Teräsmiehet taipuivat RT:n betoninkovassa kyydissä 2-3 numeroin. Voitto takasi RT:lle selkeän voiton pääkaupunkiseudun Harrastesarjan Ilta Kevyt ”LIIGA”-lohkossa. Runkosarjassa RT hävisi vain yhden ottelun ja oli sekä tehtyjen (80) että päästettyjen (29) maalienkin valossa sarjan kiistatta paras joukkue.

Ensimmäisen erän RT aloitti Paloheinässä vieraskoreasti. JäTe otti kahden minuutin jäähyn väärästä vaihdosta ajassa 04:32, mutta RT jätti maalipaikat käyttämättä. Kun erää oli pelattu 09:16, iski JäTe erän ainoan maalin. 1-0 maalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Kristian Podduikin, jonka isän kuultiin pelanneen aikanaan RT-Kiekossa. RT siis vahvasti mukana avausosumassa.

Toinen erä alkoi rikkonaisesti. Ajassa 19:37 Mika Savolainen paineli jäähyboksiin sääntöjen vastaisen taklauksen takia. Ja vielä aiheetta, sillä Mika oli kaukana rikospaikasta tapahtumahetkellä. JäTe ei onnistunut ylivoimalla, jonka se lopulta tuhrasi omaan jäähyyn, kun erää oli pelattu reilut kuusi minuuttia. RT aloitti maalinteon, kun ylivoimaa oli jäljellä enää 4 sekuntia. Kapteenina ottelussa pelanneen Jarkko Peltolan napakka ranneveto siniviivalta painui verkon perukoille Toni Kaurahalmeen ja Jouni Kolppasen esityöstä. Pari minuuttia tasoitusosuman jälkeen onnistui Sami Sivula. Osku Saarensillan pitkä avaus päätyi Petri Kähkösen ja Pekka Saarisen ristisyöttöjen jälkeen Sivulalle, jolla oli helppo työ namutella kiekko maaliin. Myös erän loppu oli rikkonainen, kun JäTe istui jäähyllä kahdesti ja RT kerran. Kuusi sekuntia ennen eräsummeria Eetu Tyster oli RT:n johtoaseman viimeisenä takuumiehenä onnistuttuaan torjumaan rangaistuslaukauksen.

Kolmannessa erässä nähtiin illan kaunein maali. Jouni Kolppanen vapautti omalta siniviivalta vastustajan pakkien välistä vauhtiin päässeen Toni Kaurahalmeen läpiajoon. Lumisella jäällä Kaurahalme jujutti kylmäpäisellä harhautuksella maalivahdin ja nosti hallitusti rystyltä kiekon häkkiin. Peli oli 1-3 ajassa 39:29. Erän lopussa JäTe otti vielä jäähyn, kun erää oli pelaamatta enää kaksi minuuttia 16 sekuntia. Peli näytti selvältä. Ylivoima kuitenkin hassattiin ja kotijoukkue päästettiin maalin päähän 22 sekuntia ennen loppusummeria. JäTe pelasi viimeisen vaihdon ilman maalivahtia yrittäen tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Tasoitusmaalia ei kuitenkaan nähty ja RT avasi kevätkauden voitokkaasti.

RT tähdet:
⭐️⭐️⭐️Toni Kaurahalme: Läpiajon mallisuoritus ja muutenkin vastuunkantoa varmalla pelillä. 1+1
⭐️⭐️Jouni Kolppanen: 0+1 virallisesti, mutta valokuvatarkistuksessa vahvistettu 0+2
⭐Jarkko Peltola: Kapteeni otti jälleen tärkeässä paikassa roolia tekemällä avausosuman. 1+0
Tilastot:
http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/…