1.2.2020 Talviklassikolla tonni ilmastotyöhön

RT-Kiekko – Käpylä Maanantai 6-1

RT-Kiekko järjesti Talviklassikko 2020 Ilmaston puolesta -perhetapahtuman yhteistyössä Save Pond Hockeyn kanssa lauantaina 1.2.2020 Lassilan liikuntapuiston ulkojääkaukalossa. Tapahtuman yhteydessä kerättiin tuhannen euron lahjoitus ilmaston vastaiseen työhön. Iltapäivä huipentui ystävyysotteluun taivasalla.

Ohjelmassa oli aluksi vapaaluistelua, niin pienille kuin varttuneimmille luistelijoille. Sateisesta säästä huolimatta kentälle saapui reilu parikymmentä innokasta luistelijaa pienimuotoisen pipolätkän merkeissä. RT:n konkari maalivahti Timo Rautanen tarjosi jäällä olijoille hieman haastetta maalintekoon.

Tapahtuma huipentuu herrasmieshenkiseen talviklassikko harrastejääkiekko-otteluun RT-Kiekon ja Käpylä Maanantain välillä.

Pelin alku oli molemmin puolin varovaista pelailua, ulkojäiden haastavia olosuhteita ei oltu viime vuosina juurikaan päästy kokeilemaan. RT aloitti maalinteon, kun poikkeuksellisesti hyökkääjänä pelannut Kim Ruokonen blokkasi maanantain maalivahdin purkukiekon ja siirsi pelivälineen tyhjään verkkoon. Tämän jälkeen kävi selväksi että RT olisi kuskin paikalla tässä pelissä. Pekka Saarinen teki kaksi maalia ja Sampo Oksama yhden ennen kuin Käpylän maanantai kavensi pelin 4-1:teen.

Toisessa erässä olosuhteet olivat jo vaikeammat. Vettä kertyi jäälle ja kiekon syöttäminen muuttui vaikeaksi, jäänuoliaiset liikkuivat vain joitain metrejä. Kuljettaminen oli veden vastuksen myötä vaikeaa. Toni Kaurahalme ja Jukka Rasmus saivat tästä huolimatta tehtyä maalin mieheen ja pelin lopputulokseksi tuli 6-1 RT:lle.

Pelin lopussa pelattiin vielä rangaistuslaukauskilpailu. RT laittoi kokeneimmat pelaajat ampumaan rangaistuslaukauksia. Juha Halonen, Urpo Karesniemi, Esko Koskinen, Janne Seeste, Mika Härkönen. Kokemuksesta huolimatta vain Mika Härkönen sai kiekon vastustajan maalivahdin taakse. Oivan ottelun pelanneen Miro Ristimä taakse tehtiin kaksi maalia joten Käpylän maanantai voitti rankkarit 2-1.

Säästä ja sateesta huolimatta tilaisuus onnistui loistavasti ja kaikilla osallistujilla vaikutti olevan hauskaa. Toivottavasti talviklassikko saa jatkoa ensi kaudella.

Tapahtuman myötä tuimme ilmastonmuutoksen vastaista työtä. Kiinteistö- ja rakennusalan ilmastovaikutukset ovat yhteiskunnan näkökulmasta merkittävät. Halusimme kantaa kortemme kekoon ja varmistaa että ulkojäät ovat osa tulevienkin sukupolvien arkea. Tapahtuman aikana lahjoituksina kertyneet yli 1 000 euroa lahjoitimme lyhentämättöminä WWF:n luonnonsuojelu ilmastorahastolle.

RT-tähdet

⭐⭐⭐ Miro Ristimäki: Idean isä ja tilaisuuden koordinaattori pelasi RT:n maalissa hyvä ottelun

⭐⭐ Pekka Saarinen: Sateisessa kelissä kaksi maalia

⭐ Jarmo Saarinen: Oivalla pelipäällä, takalinjan lukko ja pelinrakentaja joka ehti aina paikkaamaan puolustukseen