2.2.2020 Pisteet kotiin jatkosarjan toisesta ottelusta

RT-Kiekko – Kukot 4-3

Liigan ylempi jatkosarja jatkui sunnuntaina jännittävällä ottelulla Kukkoja vastaan. Edellisenä päivänä pelatun rennon talviklassikkospektaakkelin jälkeinen palautuminen oli tehty huolella, sillä nyt pelattiin taas tärkeistä sarjapisteistä. Kukot tiedettiin venäläiseen tyyliin paineen alla herkästi hikeentyväksi joukkueeksi, joten maltti oli valttia tässä tasaisessa kamppailussa.

Ensimmäinen erä aloitettiin edellisten ottelujen tavoin tahmeasti, ja otteluun latautuminen purkautui RT-Kiekon kolmen huolimattoman 2 minuutin rangaistuksen muodossa. Kukot ei hyvästä pyörityksestä huolimatta onnistunut maalinteossa, minkä varmisti RT:n maalivahti Miro Ristimäki huippuotteillaan. Koko erä oli lopulta maaliton, ja Kukkojen turhautuminen alkoi jo näkyä, kun yksi heistä onnistui puhumaan itsensä vaihtoaitiosta käsin suihkuun erän päätteeksi. RT:n asetelmia paransi lisäksi se tieto, että suihkuun komennettu huuliveikko oli pelilliseltä laadultaan sellainen, jolla olisi saattanut olla kentälläkin jotain annettavaa joukkueelleen.

Toinen erä oli tasaista kiekkoilua, jossa kummallakin joukkueella oli paikkoja laittaa kiekko verkkoon. RT-Kiekonkin kone alkoi hiljalleen käynnistyä, mikä ilmeni ottelun painopisteen hienovaraisena kääntymisenä Kukkojen päätyyn. RT sai erässä yhden ylivoiman, jota ei kuitenkaan saatu hyödynnettyä. Maalivahdit olivat kummassakin päässä hyvässä vedossa, ja harvinaisesti kahden erän jälkeen taululla olivat yhä 0-0-lukemat.

Kolmannen erän alkaessa tiedossa oli, että ottelua olisi syytä alkaa kääntää voitoksi eikä varsinkaan päästää Kukkoja johtoasemaan ja yrittämään ruotsalaista pelinjäädytystä. Heti erän toisella minuutilla alkoikin tapahtua. Kukoille oli tulossa rangaistus, ja kuudentena kenttäpelaajana askiin hypännyt Toni Kaurahalme sai Esko Koskiselta hyökkäyssiniviivalla syötön ja toimitti kiekon viuhuvalla onnenkantamoisella vastustajan puolustajan jalan kautta verkkoon. Kukot onnistuivat kuitenkin tasoittamaan pelin heti parin minuutin päästä, joten karkuun ei vielä päästy. Maalihanat aukesivat kuitenkin lopullisesti, sillä ajassa 37.27 Pekka Saarinen iski pelin 2-1:een Jarmo Saarisen hienosta syötöstä. 23 sekuntia myöhemmin Kukot tasoittivat taas pelin heti, ja tilanne oli 2-2.

Ajassa 39.05 ratkaisijan viittaa usein kantanut Pasi Salmela iski pelin 3-2:een Pasi Timon esityöstä, ja valo alkoi jo näkyä tunnelin päässä. Lopulta hyvän olon tunne hiipi viimein puseroon kaksi minuuttia ennen loppua, kun Petri Kähkönen ja Jarmo Saarinen tarjoilivat syöttöketjun päätteeksi kiekon Eetu Väänäselle NHL All-Star Gamen tarkkuusammuntapisteelle. Osa RT:läisistä ehti jo vaihtoaitiossa tuulettaa ennen laukausta, eikä tämäkään ollut se yksi kerta sadasta, jolloin Eetu napauttaa kiekon muualle kuin oikeaan ylävinttiin. 4-2. Neljä sekuntia ennen loppua Kukot saivat vielä tehtyä yhden maalin, mutta aika ei enää millään riittänyt mahdollisen tasoitusmaalipaikan rakentamiseen, vaan pisteet jäivät RT:n kotiluolaan tiukan kamppailun päätteeksi.

RT-tähdet:
⭐⭐⭐Miro Ristimäki: Tärkeitä torjuntoja voiton eteen ja toinen voitto kahteen päivään maalinsuulla, kun huomioidaan myös edellisen päivän talviklassikko
⭐⭐Aleksi Rotko: Pelaajavalmentaja näytti taisteluilmeellään ja tiukan paineen alla pelaamisellaan esimerkkiä koko joukkueelle
⭐Mika Härkönen: Flunssaista keskikaistaa paikkaamaan ja sentterin paikalle istutettu Mika hoiti tonttinsa hyökkäys- ja puolustussuuntaan erinomaisesti

Tilastot:
http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/…