20.1.2020 Jatkosarja alkoi voitolla dramaattisten käänteiden jälkeen

Mr Taxi HC – RT-Kiekko 4-6

Harraste Ilta Kevyt Liiga -tason ylempi jatkosarja alkoi RT-Kiekon osalta maanantaina Myyrmäessä Mr Taxi HC:ta vastaan. Taxi oli alkusarjassa ainoa joukkue, jolle RT hävisi, joten otteluun valmistauduttiin sen mukaisella huolellisuudella. Toisin sanottuna sunnuntai-illan harjoituksissa yritettiin viime kerrasta oppineina säästellä luisteluvoimaa sen verran mitä maltettiin, sillä palautumisaikaa oli vain vuorokausi.

Taxin otteista huomasi jälleen heti alussa, että he aloittavat joka maanantai jääkiekon pelaamisen lentokentän kokoisessa Myyrmäen betoniladossa noin kello 22 alkaen. Ennen kuin RT oli saanut jalkansa liikkeelle ja näkökenttää sumentavan unihiekan karistettua silmistään, hurautti Taxi jo 3-0-johtoon ajassa 8.16. Loppuerä selvittiin kuitenkin takaiskuitta. Tunnelma vaihtoaitiossa säilyi varovaisen optimistisena, nimittäin alkusarjan ottelussa Taxi yllätti RT:n ensimmäisessä erässä peräti viisi kertaa.

Toisessa erässä RT:n dieselmoottori alkoi hiljalleen lämmetä ja erä oli muutenkin erikoinen. Eetu Väänänen laukoi Sami Sivulan syötöstä illan ensimmäisen vierasmaalin ajassa 19.49. Samalla Taxin maalivahti loukkasi harmillisesti polvensa torjuntaliikettä tehdessään ja joutui jättämään pelin kesken. Tässä vaiheessa myöhäisiltaa pidettiin reilun kymmenen minuutin tauko, jonka aikana ottelussa kenttäpelaajana toiminut Taxin varamaalivahti vaihtoi ylleen loukkaantuneen maalivahdin varusteet ja luisteli tolppien väliin. Tilanne oli Taxille varmasti haastava, joskin myös RT antoi hieman tasoitusta, sillä RT:n alkusarjan ykköspistemies Sivula oli valinnut otteluun luistimenterät, joilla pystyi kaartamaan vain yhteen suuntaan. Pelin jatkuttua Taxi teki heti maalin, eikä erässä enää nähty lisää maaleja, vaikka RT sai kolme ylivoimaakin ja peli alkoi jo hieman kääntyä.

Ottelun kolmanteen erään lähdettiin karuista tulostaulun 4-1-lukemista huolimatta sillä asenteella, että toista kertaa saman kauden aikana ei yksikään RT:n pelaaja saavu puolenyön jälkeen Myyrmäestä kotiin tappio niskassaan. Loppukirin ensilöylyt heitti Kim Ruokonen ajassa 32.59 toimittamalla kiekon kanadalaistyylisen yksinkertaisesti mutta kuitenkin taidokkaasti maalille nollakulmasta. Kiekko meni kuin menikin sisään ja peli oli 4-2. Heti seuraavassa vaihdossa toinen RT-veteraani Kari Kuittinen suti päättäväisesti taululle jo 4-3-lukemat Väänäsen ja Sivulan pelinrakennuksen päätteeksi. Seuraavaksi elettiin veitsenterällä, kun Osku Saarensilta sai 2+2 minuutin rangaistuksen, mikä tarkoitti neljän minuutin yhtäjaksoista alivoimaa RT:lle. Taxilla oli ylivoimallaan muutama sykettä nostattava ratkaisupaikka, mutta maalivahti Eetu Tyster ja Taxin tehoton viimeistely pitivät lukemat ennallaan. Kun RT:n alivoimakentälliset olivat syöneet kiekkoa ja toimittaneet sitä vuoroin päätyyn ja vuoroin Taxin viivamiehien polvisuojiin lähes neljä minuuttia putkeen, päätti Sami Sivula hoitaa asian vielä lite bättre kuskaamalla kiekon Taxin maaliin aivan alivoiman lopulla. Luultavasti jokaisen pelaajan ja yhden katsojan hämmästykseksi tuomari ei aluksi nähnyt maalia ja levitti kätensä, mutta näki lopulta sitten kuitenkin ja peli oli 4-4.

Reilu minuutti tasoitusmaalin jälkeen koko ottelun vakuuttavasti pelannut Pasi Salmela löysi kreivin aikaan jyvänsä ja laukoi kiekon maaliin Mika Savolaisen ja Janne Jääskeläisen syötöistä. Tämän jälkeen RT joutui vielä kerran alivoimalle, kun ottelua oli jäljellä 2 minuuttia ja 14 sekuntia. Alivoiman aikana jännitys tiivistyi ja kumpikin joukkue käytti lopulta myös aikalisänsä. Taxi painosti ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla, kunnes viimein 26 sekuntia ennen ottelun loppua Salmela pääsi puolittaiseen läpiajoon ja vei kiekon vapauttavasti Taxin tyhjään maaliin. Syötön tähän maaliin sai Sivulan lisäksi maalivahti Tyster, joka jatkoi näin Taxi-pisteputkeaan edellisessä ottelussa tekemänsä maalin jälkeen.

Tämä tapahtumarikas ja varmasti mieleen jäänyt ylemmän jatkosarjan avausottelu päättyi lopulta RT-Kiekon voittoon 4-6 uskomattomalla kolmannen erän 0-5-erävoitolla. RT haluaa toivottaa myös Taxin maalivahdille polvivamman pikaista paranemista ja lopuksi ikinuorelle hyökkääjällemme Sampolle onnea perheenlisäyksestä!

RT-tähdet:
⭐⭐⭐Sami Sivula: Luistinongelmasta huolimatta haastoi vastustajan puolustusta väsymättä ja tuloksellisesti. 1+3
⭐⭐Pasi Salmela: Pasin tunnettu ratkaisukyky takasi RT:lle kaksi ratkaisevaa maalia ottelun loppuhetkillä.
⭐Kim Ruokonen: Jämäkkää peliä pakin paikalla kummassakin päässä kenttää. Käynnisti maalillaan RT:n loppukirin.

Tilastot:
http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/…