12.2.2020 Jatkosarjan kärkikamppailusta täysi pistepotti

Team Pappa – RT-Kiekko 2-7

Harrasteliigan ylemmän jatkosarjan kaksi kärkijoukkuetta kohtasivat Leppävaarassa keskiviikon myöhäisillassa. Oliko syynä arki-ilta, ottelun myöhäinen alkamisajankohta (21.30) vai mistä johtui RT:n ensimmäisen erän pieni saamattomuus. Peliin ei saatu treeneistä tuttua liitoa ja otteet tuntuivat tahmeilta. Peliä pelattiin Team Papan vauhdilla. Se ei onneksemme ollut kovimpien vastustajiemme mukainen.

RT siirtyi ensimmäisessä erässä poikkeuksellisesti johtoon ajassa 1:58 kun Sami Sivula purjehti vastustajan puolustuksen läpi maalintekoon. Sen jälkeen RT sortui jäähyilyyn: liikaa miehiä kentällä, estäminen täysin pelitilanteen ulkopuolella. Papat olivat tilastojen mukaan tehneet 4 ylivoimamaalia kahteen peliin, mutta nyt he eivät sitä tilastoa kaunistelleet. Erän lopulla Papat tasoittivat pelin. RT siirtyi pian taas johtopaikalle Jouni Kolppasen maalilla, mutta siitä 15 sekunnin kuluttua Papat tasoittivat pelin 2-2:een. Samassa ajassa Osku Saarensilta sai 2 minuuttia huitomisesta.

Toisen erään luisteltiin tasatilanteessa ja RT:n pelatessa alivoimalla. Erä oli kuitenkin RT:n ja varsinkin kolmoshyökkäysvitjan Mika Savolainen – Sivula – Toni Kaurahalme erä. Jokaiselle maali mieheen, lisäksi Mikalle ja Tonille vielä syöttöpisteet. Peli oli erän loputtua tilanteessa 2-5.

Kolmas erä oli enää pelailua, eikä Papat saaneet takaa-ajoa käyntiin. Satunnaiset hyökkäykset päättyivät helppoon laukaukseen, jotka Miro Ristimäki RT:n maalilla poimi helposti. RT:n puolustus ei päästänyt vastustajaa vaarallisille paikoille. Puolustuksen tiiviyttä ja sitoutumista kuvasi myös se, että puolustajat jäivät pelissä pisteittä. Kolmosketju jatkoi hyviä otteita ja kaunisteli vielä peliä Savolaisen ja Sivulan maaleilla. Sivulan alivoimalla tekemä maali varmisti hänelle hattutempun. Lopputulos 2-7 oli ansaittu, ja RT:n joukkue lähti voitolla yöhön.

RT-tähdet kolmosketjun hyökkäysvitjalle hyvästä esityksestä!

⭐️⭐️⭐️ Sami Sivula: 3+1
⭐️⭐️ Mika Savolainen: 2+2
⭐️ Toni Kaurahalme: 1+1

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=&gameid=55243&lang=fi