1.3.2020 Kauden toinen tappio

JäTe – RT-Kiekko 6-2

RT-Kiekko kohtasi jatkosarjan toiseksi viimeisessä kamppailussaan Jääkenttien Teräsmiehet Paloheinässä lauantaina. JäTe oli latautunut otteluun revanssihengellä, sillä alkusarjan päättäneessä tiukassa kärkikamppailussa RT onnistui päihittämään heidät samaisessa Paloheinän kaukalossa lukemin 2-3. Nyt JäTe tarvitsi myös kipeästi sarjapisteitä parantaakseen asemiaan playoffeihin etenevässä sarjan kärkinelikossa. RT:llä samanlaista painetilaa ei ollut, sillä playoff-paikka oli jo varmistunut.

RT sai otteluun mainion alun, kun Sami Sivula laukoi kiekon häkkiin jo tavaramerkikseen muodostuneella ajoituksella ensimmäisessä vaihdossaan. JäTe ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan otti pelin hiljalleen haltuunsa ja rakensi vaarallisia maalintekopaikkoja. RT:n maalivahti Miro Ristimäki piti RT:n kuitenkin johtoasemassa muutamalla ihmetorjunnallaan, mutta lopulta JäTe sai kuitenkin vauhdikkailla hyökkäyksillään ja laadukkailla laukauksillaan yllätettyä RT:n ja toimitettua kiekon verkkoon kolme kertaa ensimmäisen erän aikana.

Toinen erä oli tasaista kiekkoa, ja RT-Kiekollakin oli muutama hyvä maalipaikka, joita ei kuitenkaan saatu hyödynnettyä. Erässä tuomittiin kolme kahden minuutin rangaistusta, joista yksi Jätteelle ja kaksi RT:lle. RT ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa, kun puolestaan JäTe kauhoi kiekon kummallakin ylivoimallaan maaliin. Näin ollen tilanne oli toisen erän jälkeen kotijoukkueen vankassa otteessa jo 5-1.

Kolmannen erän alkaessa RT uskoi yhä loppukiriin, olihan tällä kaudella jo muutaman kerran noustu tappioasemasta rinnalle ja ohi. Samalla RT tiivisti peluutustaan kahteen kentälliseen. JäTe pelasi kuitenkin vakuuttavaa peliä vain 11 kenttäpelaajan voimin ja onnistui hyvällä liikkeellään tukahduttamaan RT:n hyökkäyksiinlähdöt jatkuvasti viimeistään keskialueella. Ajassa 35.36 saavutettiin lopun alku, kun JäTe karkasi jo 6-1-johtoon. RT sai erässä kaksi ylivoimaa, mutta niitä ei onnistuttu hyödyntämään vieläkään. Erän lopulla Pasi Salmela kaunisteli lukemat 6-2:een Aleksi Rotkon ja Jouni Kolppasen esityöstä, mutta sarjapisteet jäivät ansaitusti Paloheinään.

Tämä oli RT:n kauden 16. ottelu ja vasta toinen tappio, joka oli playoffeja ajatellen kuitenkin tärkeä muistutus siitä, että mikään ei tule panosten noustessa ilmaiseksi. RT-Kiekko jatkaa kuitenkin yhä sarjan piikkipaikalla. Jatkosarjan viimeinen ottelu pelataan Nordiksen kotiluolassa sunnuntaina 8.3. klo 20.00 playoff-paikasta tiukasti taistelevaa LPS:ää vastaan, minkä jälkeen varmistuu välieräkamppailun paikka ja aika.

RT-tähdet:

⭐️⭐️⭐️ Osku Saarensilta: Osku taisteli esimerkillisesti läpi ottelun ja yritti ottaa joukkueen reppuselkään hienoilla nousuilla pakin paikalta

⭐️⭐️ Sami Sivula: Sami painoi koneen lailla pelin vastustajan päätyyn. 1+0

⭐️ Aleksi Rotko: Väkivahvaa vääntöä sekä tyylikästä vastuunkantoa pelaajana ja valmentajana. 0+1

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=&gameid=55248&lang=fi