8.3.2020 RT-Kiekko välieriin tappio niskassaan

RT-Kiekko – LPS 3-5

Pääkaupunkiseudun Harraste Ilta Kevyt Liigan ylemmän jatkosarjan viimeinen ottelu pelattiin sunnuntaina 8.3.2020 RT-Kiekon kotihallissa Nordiksella. Jatkopaikan osalta ottelu oli RT-Kiekolle merkityksetön, mutta vastustajalle kyseessä oli elämän ja kuoleman kamppailu.  

Ensimmäisen erän alku oli molemmin puolin tunnustelevaa peliä, mutta erän viimeisellä kolmanneksella RT-Kiekko sai muistutuksen ohjauspelin vaarallisuudesta. Sampo Oksama sai väärin tuomittuna miehenä Markus Tuurin sijasta kiinnipitämisestä kutsun jäähyboksiin ajassa 9:29. LPS avasi maalitilin ylivoimalla, kun Juha-Matti Leppänen ohjasi maalin kulmalta puolustajan napakan syötön vastustamattomasti ohi torjuntavuorossa olleen Eetu Tysterin. Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin sama toistui, kun maalin edustalle parkkeerannut Joonas Pehkonen ohjasi kevyellä kosketuksella kiekon maaliin RT-Kiekon pelatessa jälleen alivoimalla. Boksissa istui Esko Koskinen. Erätauolle siirryttiin numeroissa 0-2.

Toiseen erään RT-Kiekko tuli vahvasti sisuuntuneena pelaajavalmentaja Aleksi Rotkon erätauon palopuheen ansiosta. Kolmella kentällisellä pelannut kotijoukkue painoi pelin LPS:n päätyyn ja kavennusmaalin 1-2 laukoi Sampo Oksama komealla ylänurkkalaukauksella ajassa 20:04. Heti seuraavassa vaihdossa Sami Sivula tasoitti lukemat Petri Kähkösen syötöstä nopean aloituskuvion päätteeksi. Vain kolme minuuttia myöhemmin Pekka Saarinen iski RT-Kiekon ensimmäistä kertaa johtoon Ossi Lehtelän syötöstä. Peli näytti jo kääntyvän kotijoukkueelle, mutta hyvän olon tunne katkesi nopeasti LPS:n Mikael Vainikan tasoittaessa pelin 3-3:een ajassa 25:36.

Kolmannen erän alussa RT-Kiekolle tarjoiltiin voittoa kultalautaselta. LPS sortui jäähyilyyn ja erän ensimmäiset kuusi minuuttia RT-Kiekko sai pelata kerran yhden miehen ja jopa kahdesti kahden miehen ylivoimalla. Maaleja ei kuitenkaan saatu aikaiseksi. Sen sijaan vajaamiehisenä taistellut vastustaja rankaisi alivoimalla ajassa 36:27, kun Joonas Pehkonen ampui toisen maalinsa B-pisteiden välistä ranteella vasempaan alakulmaan. RT-Kiekon tahdoton punnerrus päättyi LPS:n Tuure Koveron ampuessa loppunumerot 3-5 vajaat kaksi minuuttia ennen päätössummeria. LPS nousi näin ollen jatkosarjan kolmossijalle ja siten mukaan sarjan kärkinelikon kesken pelattaviin playoff-peleihin.

Jatkosarjan kakkossijalle lopulta jäänyt RT-Kiekko kohtaa LPS:n heti uudelleen välierässä sunnuntaina 15.3.2020. RT:llä on sarjasijoitusten perusteella kotietu, joten ottelu pelataan Nordiksen kotiluolassa.

RT-tähdet:

⭐️⭐️⭐️ Ossi Lehtelä: Hyvällä jalalla varmaa kahden suunnan peliä. 0+1

⭐️⭐️ Pekka Saarinen: Ratkaisupelien lähestyminen ja taisteluhenki näkyi otteissa. 1+0

⭐️ Sampo Oksama: Illan komein maali. 1+0

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=&gameid=55244&lang=fi