3.10.2020 Uusi kausi alkoi voitolla

Käpylä Maanantai 2 – RT-Kiekko 1-4

Yli puolen vuoden pidennetty kesäloma päättyi viimein, kun RT-Kiekon sarjakausi 2020-2021 käynnistyi lauantai-illan ottelulla Käpylä Maanantai 2:ta vastaan Hartwall Arenan syvälle kaivetussa harjoitushallissa. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran lämminhenkisessä mutta erittäin vetisessä ulkoilmaottelussa helmikuussa, joten odotettavissa oli ainakin teknisesti hieman laadukkaampi jääkiekko-ottelu.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, ja molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa avausmaalin tekemiseen. Lopulta maalihanat aukesivat tasapuolisesti 43 sekunnin aikana. Hyökkääjänä tässä ottelussa poikkeuksellisesti pelannut Osku Saarensilta laukoi RT:n 0-1-johtoon Pasi Salmelan oivallisesta syötöstä ajassa 8:04, ja Käpylä Maanantai tasoitti heti perään ajassa 8:47. RT-Kiekolle tyypillinen sitkeys kuitenkin ilmeni tästä 13 sekuntia myöhemmin, kun Pasi Salmela kauhoi RT:n uudelleen johtolukemiin 1-2. Syötöt maaliin kirjautti pakkipari Jarmo Saarinen – Esko Koskinen. Ensimmäisen erän loppupuolella Osku Saarensilta karkasi Toni Kaurahalmeen vapauttamana vielä puolittaiseen läpiajoon ja toimitti kiekon joesakicmaisella rannelaukauksella yläpesään. Saarensillalle jo illan toinen maali ja lukemat 1-3 RT:lle.

Toinen erä oli tasaista peliä ja molemmille joukkueille oli myös ylivoimaa tarjolla. Käpylä oli toipunut ensimmäisen erän takaiskuista ja pelasi ottelun parhaan jaksonsa. Lopputulemana RT:n maalivahti Eetu Tyster hoiti Käpylän vaaralliset maalintekoyritykset vuorenvarmasti ja piti luukut kiinni, ja toisessa päässä Sampo Oksama toimitti kiekon alivoimalla Janne Seesteen syötöstä Käpylän verkkoon. Tilanne oli kahden erän jälkeen 1-4.

Kolmannessa erässä kumpikin joukkue vapautti vuorokauden viimeiset energiansa kurittomaan pelaamiseen ja tunteiden kuumenemiseen, mikä johti jäähysumaan. Tämä satoi varmantuntuisessa johtoasemassa pelanneen RT:n laariin, mutta harrastekiekon leppoisan ja yhteisöllisen imagon näkökulmasta tilanne oli toinen. Tuomarit ja toimitsijat joutuivat iltarutistuksenaan tuomitsemaan ja kirjaamaan kolmannessa erässä yhteensä 11 kahden minuutin rangaistusta, joista neljä RT:lle ja seitsemän Käpylälle. Lukemat taululla pysyivät ennallaan ja RT-Kiekko voitti ottelun 1-4.

RT-tähdet:

*** Osku Saarensilta: Vakuuttava esitys hyökkääjänä, palkintona kaksi maalia.

** Eetu Tyster: Tasaisen varma läpi ottelun eikä päästänyt Käpylää peliin mukaan missään vaiheessa.

* Pasi Salmela: Väsymätön ja aina vaarallinen dynamo, joka toi pöytään maalin ja yhden maalisyötön.

Tilastot:

http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=&gameid=27106&lang=fi