11.10.2020 Stadi HC ryöstöretkellä Nordiksella

RT-Kiekko – Stadi HC 2-4

RT-Kiekon kauden ensimmäinen kotiottelu pelattiin sunnuntaina 11.10.2020 Nordiksen luolassa. Valtakunnassa kiihtyneen koronaviruspandemian takia hallille saavuttiin kasvomaskeja käyttäen. Loppua kohti tasoittuneessa ottelussa vierasjoukkue Stadi HC korjasi lopulta täyden potin loppunumeroin 2-4.

Ensimmäiseen erään vastustaja tuli vauhdilla. RT-Kiekko oli katsojan roolissa, kun Stadi HC:n ryhmä vyörytti peliä kotijoukkueen päädyssä. Tolppien välissä torjuntavuorossa ollut Miro Ristimäki piti joukkuetta mukana pelissä alkuminuuttien huipputorjunnoillaan. Avausmaali nähtiin ajassa 8:42, kun Ossi Kousa osui tarkalla alanurkkalaukauksella tolpan kautta 0-1:een. Maali syntyi ylivoimalla Eetu Väänäsen istuessa jäähyboksissa.  Lisää kylmää vettä RT-heimon niskaan kaadettiin jo kaksi minuuttia myöhemmin, kun Janne Laihonen iski maalin edustalta suoraan syötöstä vastustamattomasti 0-2:een. Laihonen osui vielä toisen kerran ruuhkatilanteessa maalilta 0-3:een, kun ensimmäistä erää oli pelattu 12:20. Erän lopussa RT-Kiekko pääsi peliin mukaan ja Sampo Oksama kavensi Pasi Salmelan syötöstä numeroiksi 1-3 vain 13 sekuntia ennen erän loppua.

Toinen erä alkoi rikkonaisesti. Stadi HC:n kahden jäähyn aikana kavennusmaalia ei kuitenkaan saatu aikaan.  Sen sijaan Arto Pentinpuro täräytti ylivoimalla Stadi HC:n johtonumerot jo 1-4:ään ajassa 25:24 Aleksi Rotkon istuessa kaksiminuuttista kiinnipitämisestä. Rikkonainen erä jatkui jäähyillen, kun Stadi HC:lle tuomittiin vielä yksi ja RT-Kiekolle kaksi kahden minuutin jäähyä. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty.

Kolmanteen erään RT lähti vahvalla takaa-ajoasenteella.  Erän alkupuolella selvittiin ensin Jari Miettisen ottamasta kakkosesta, jonka jälkeen päästiin pelaamaan ylivoimaa Stadi HC:n jäähyillessä. Kavennusmaali 2-4 syntyi tahtopelaaja Pekka Saarisen lavasta ylivoimalla ajassa 38:33. Esityön maaliin tekivät Pasi Salmela ja Aleksi Rotko. RT-Kiekko tiivisti kokoonpanon vielä kahteen kentälliseen ottelun viime minuuteilla, mutta lisämaaleja ei nähty Stadi HC:n verkonvartijana toimineen Kenneth Flomanin varmojen otteiden ansiosta. 

RT-tähdet:

*** Pasi Salmela: (0+2). Nopeajalkainen sentteri loi tilanteita vaihdosta toiseen ja oli mukana molemmissa kotijoukkueen maaleissa.

** Miro Ristimäki: Alkuminuuttien haamutorjunnat ja lopun läpiajon nollaus pitivät kotijoukkueen pelissä mukana.

* Lauri Savolainen: Lauri lunasti paikkansa joukkueessa ensimmäisessä ottelussaan. 

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=&gameid=27116&lang=fi