12.10.2020 Tappioputki venyi kahden ottelun mittaiseksi

Mr Taxi HC – RT-Kiekko 6-5

Vain 24 tuntia oli kulunut edellisen ottelun päättymisestä, kun RT-Kiekko puki taas pelipaidat päälle ja luisteli kaukaloon vastassaan vantaalainen Mr Taxi HC. Vastustaja tunnettiin entuudestaan vikkeläksi joukkueeksi, joka painaa päälle ensimmäisessä erässä kovaa, mutta vauhti hiljenee sitten viimeisiin eriin. Tästä viisastuneena RT lähti ensimmäiseen erään varovaisella pelitavalla. Suunnitelmissa oli, että vastustajaa ei saa päästää karkuun, ja avauserästä 0-0:kin olisi kelvollinen tulos.

Ottelun alku näytti hyvältä, Taxi ei päässyt mukaan peliin ja RT hallitsi ottelua erän alussa. Ajassa 3.13 Janne Jääskeläinen avasi RT:n maalihanat, maalin ei merkitty syöttäjää. Jari Miettinen vei RT:n kahden maalin johtoon viiden minuutin pelin jälkeen, maalissa syöttäjinä Jouni Kolppanen ja Jukka Rasmus. Erän loppua kohden RT:n avauspeli alkoi hyytymään ja omalta alueelta ei päästy kunnolla hyökkäämään. Vastustaja rankaisi RT:n keskialueen merkkausvirheestä 2-1-hyökkäyksen päätteeksi ja kavensi avauserän loppulukemat 1-2:een.

Toisessa erässä RT:n heikot esitykset omassa päässä jatkuivat, syötöt menivät seisoville pelaajille ja vastustaja käänsi pelin liian usein ennen keskialuetta takaisin RT:n päähän. RT:n maalissa Miro Ristimäki piti joukkueen vielä mukana pelissä. Hetkellisesti RT pääsi murtautumaan keskialueen läpi, ja kun peliä oli pelattu 20:29, Mika Härkönen vei RT:n taas kahden maalin johtoon Toni Kaurahalmeen ja Lauri Savolaisen syötöistä. Pian tämän jälkeen alkoi RT:n musta hetki. Reilussa kahdessa minuutissa Taxi iski kolme maalia RT:n verkkoon, etupäässä vierasjoukkueen oman pään toilailujen seurauksena. Näin Taxi johti ottelua yhtäkkiä 4-3. Erän ja ottelun ensimmäiset jäähyt nähtiin toisen erän lopulla, molemmat vastustajille. RT hyödynsi toisen ylivoiman, kun ajassa 27:56 Janne Jääskeläinen iski no-look-rystylämärin Taxin maalin perukoille Pasi Salmelan ja Kim Ruokosen esityöstä.  Kahden erän jälkeen peli oli tasan 4-4 ja kaikki oli vielä avoinna kolmanteen erään.

Kolmas erä meni RT:ltä vähän samaan malliin kuin edellinenkin. Vastustaja käytti tätä sumeilematta hyväksi ja löi kiekon RT:n päätyyn aina kun se vain oli mahdollista. Karvaajat perään ja RT:llä oli vaikeaa saada peli auki. Väistämättä Taxi siirtyi kahden maalin johtoon. Minuutti tästä ja RT:lle tuomittiin aiheellisesti kahden minuutin jäähy kampituksesta. Vastustaja oli karkaamassa yksin läpi ja muuta ei RT:n kaikkien aikojen jäähykuningas Kim Ruokosella ollut tilanteessa tehtävissä. Johtuiko siitä että RT:llä oli yksi mies vähemmän sekoilemassa omassa päässä, mutta ajassa 39:09 kavensi Pasi Salmela pelin 6-5:een. Lopussa Taxille tuomittiin vielä jäähy ja RT yritti tasoittaa pelin ilman maalivahtia pelaten yli minuutin kuudella neljää vastaan, mutta ilman tulosta.

Pisteet jäivät Myyrmäen yöhön, ja RT:n suunnistaessa takaisin pukuhuoneeseen oli kello lähemmäs puoltayötä.

RT-tähdet:

*** Janne Jääskeläinen: 2+0 ja komea rystylämäri

** Pasi Salmela: 1+1, pirteällä pelipäällä ja tsemppasi joukkuetta pelaamaan

* Jari Miettinen: 1+0 ja hyvää asennetta pelissä

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=&gameid=27122&lang=fi