18.10.2020 RT-Kiekko palasi vakuuttavasti ruotuun kotijäällään

RT-Kiekko – Rangers94 6-3

Kauden neljäs ottelu pelattiin Rangers94:ää vastaan Nordiksen kotiluolassa sunnuntai-iltana tuttuun aikaan klo 20.00. Tilastojen valossa Rangers oli aloittanut kautensa aavistuksen verran RT:tä paremmin, mutta varmasti kummankin joukkueen muistissa oli edellinen kohtaaminen viime kauden alkusarjassa, jolloin RT kävi noutamassa Rangersin kotikentältä Leppävaarasta 8-0-voiton.

Ottelu alkoi suhteellisen tasaisissa merkeissä, kuitenkin sillä erotuksella, että RT-Kiekon kakkosketjuksi merkitty Sampo Oksama – Sami Sivula – Janne Jääskeläinen lapioivat maalin jokaisessa kolmesta ensimmäisestä vaihdostaan. Pisteiden valossa myötävaikuttamaan pääsivät myös Eetu Väänänen ja Mika Savolainen. RT:n maalivahti Eetu Tyster varmisti hyvin alkaneen karkumatkan torjumalla erässä 12 kertaa antamatta Rangersille toivoa tilanteen korjaamisesta. Ensimmäinen erä näin ollen 3-0.

Toisessa erässä jatkettiin siitä, mihin ensimmäisessä jäätiin. Kun erää oli pelattu 1:12, oli kakkosketju takonut lukemiksi jo 5-0. Tässä vaiheessa Rangers otti aikalisän ja toivoi itelleen akuuttia herätystä, joskin aivan liian myöhään suhteessa siihen, kuinka nopeasti tulostaulun numerot olivat vilahtaneet silmissä. Pian Rangers onnistuikin kaventamaan pelin 5-1:een. Tämän jälkeen pelattiin ilman tilastomerkintöjä lähes kymmenen minuuttia, kunnes 18 sekuntia ennen erätaukosummeria Sivula, Oksama ja Osku Saarensilta juonivat RT:lle kuudennen maalin kauniin kuvion päätteeksi.

Kolmannessa erässä tuli ottelun ensimmäiset jäähyt, kaiken kaikkiaan kolme kaksiminuuttista Rangersille ja kaksi RT:lle. Ylivoimamaaleja ei nähty, mutta rikkonaisesta erästä huolimatta peliä pelattiin keskimäärin enemmän Rangersin kenttäpuoliskolla, vaikka Rangerskin onnistui välillä käynnistämään hienovaraista mankelointiharjoitusta RT:n puolustusalueella. Ottelun viimeisen viiden minuutin aikana Rangers sai lopulta survottua kiekon kaksi kertaa maaliin jättäen loppulukemiksi vähemmän shokeeraavat 6-3.

RT-tähdet:

*** Sami Sivula: Kakkosketjun tirehtööri ei ollut kauden ensimmäisessä ottelussaan kesäterässä. 3+2.

** Sampo Oksama: Kelpo show tuulennopealta. 1+2.

* Janne Jääskeläinen: Jätti jälkeensä taas vain punalampun ja ruudintuoksun. 2+0.

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=&gameid=27222&lang=fi