25.10.2020 RT-Kiekko haki tyylipuhtaat pisteet Vuosaaresta

Diablos – RT-Kiekko 0-10

RT-Kiekon sunnuntai oli jälleen pelipäivä, mutta tällä kertaa vieraskentällä Vuosaaressa kaukana Nordiksen kotiluolasta. Ennakkoasetelmat olivat RT:lle kuitenkin suotuisat, sillä Diablos oli sarjataulukossa monta sijaa alempana ilman yhtään sarjapistettä. RT:llä oli kokoonpano täynnä innokkaita pelimiehiä, eikä illasta tullut Diablosille tälläkään kertaa helppo.

RT oli ottelun alusta asti liikkeellä hyvällä jalalla, eikä joidenkin vieraspelireissujen kaltaisesta ensimmäisen erän shokkihoidosta ollut pelkoa. Diablos sai kyllä toimitettua kiekkoa RT:n maalille, mutta Miro Ristimäki torjui kaikki erän 14 laukausta. Maalijuhlat aloitti Pasi Salmela ajassa 1:42 ja niitä jatkoi Saku Harjunpää ajassa 9:48. Erän loppupuolella Pekka Saarinen sivalsi RT:n jo 0-3-johtoon (tilastoissa maalintekijänä virheellisesti Sami Sivula), eikä muita tilastomerkintöjä erässä tullut.

Toisen erän alussa ja lopussa Diablos otti kaksiminuuttiset kampituksesta, mutta RT ei onnistunut hyödyntämään ylivoimatilanteitaan. Rangaistusten välisenä aikana tasakentällisin peli kuitenkin sujui, kun RT iski viidessä minuutissa kolme maalia lisää. Erityinen huippuhetki oli, kun puolustajana pelannut Osku Saarensilta luisteli kiekollisena koko kentän läpi ja opasti henkilökohtaisesti koko Diablosin viisikon sekä maalivahdin lähimmälle kebabkioskille siirtäen kiekon lopulta vastustamattomalla harhautuksella verkkoon.

Kolmannen erän alkaessa peli oli jo selvä lukemien ollessa 0-6, mutta RT ei malttanut olla peli-ilottelematta neljää maalia lisää. Koko ottelun pirteästi pelannut Harjunpää viimeisteli lähestyvän 50-vuotispäivänsä kunniaksi hattutempun ajassa 33:49. Heti perään ajassa 34:55 Sivula laukoi lukemat jo 0-8:aan. Tässä vaiheessa RT oli jo hillinnyt maalituuletuksiaan, mutta jonkinmoiset onnenparahdukset kaikuivat Vuosaaren jäähallissa taas 0-9-maalin syntyessä, sillä tämä oli tulokaskauttaan RT-Kiekossa pelaavan Lauri Savolaisen RT-uran ensimmäinen maali. Loppulukemat 0-10 viimeisteli muutamaa minuuttia ennen ottelun loppua vielä Saarensilta. Ristimäelle kertyi ensimmäisen erän 14 laukauksen jälkeen torjuttavaa vain 10 laukauksen verran, mutta varmat otteet varmistivat hienon nollapelin.

RT-tähdet:

*** Saku Harjunpää: Kokenut RT-karpaasi pelasi loistavan ottelun, palkintona hattutemppu

** Pekka Saarinen: Käytti tilaisuutensa ykkösketjussa, 1+2

* Osku Saarensilta: Vakuuttavaa kahden suunnan peliä, pakin paikalta 2+1

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=&gameid=27127&lang=fi