8.11.2020 Isänpäivä huipentui maalijuhliin Nordiksella

RT-Kiekko – Kiekkohärät 8-0

RT:n perinteinen isänpäivän kiekko-ottelu pelattiin tänä vuonna Kiekkohärkiä vastaan Nordiksen montussa. Aurinkoinen isänpäivä oli jo pimentynyt, kun RT:n pelaajat kokoontuivat isänpäiväjuhlistaan perinteiseen kiekkopyhättöön Nordenskiöldinkadulle. Vastaan luisteli kovana joukkueena tunnettu Kiekkohärät. RT:n pelaavasta kokoonpanosta valtaosa oli ollut edellisenä iltana juhlistamassa Saku Harjunpään 50-vuotissyntymäpäivää, ja juhlat olivat venähtäneet pitkälle isänpäivän puolelle. Peliin päätettiin siksi lähteä taktiikalla ”Eetu Tyster pitää nollan ja kyllä me aina muutama maali saadaan aikaiseksi”.

Normaalia ensimmäisen erän takkuilua ei esiintynyt ja RT oli heti alusta mukana täysillä. Puolustajille ei tullut omassa päässä kiire, vaan hyökkäyksiin päästiin lähtemään järjestäytyneesti. RT iski avausmaalin ajassa 4:55, kun Janne Seeste iski pakin paikalta kilpikäden yläkulmaan Sami Sivulan mainiosta syötöstä. Hetki avausmaalin jälkeen tuomittiin RT:n Kim Ruokoselle jäähy huitomisesta. Sen aikana Kiekkohärät ei saanut vaarallisia tilanteita aikaiseksi. Eetu Tyster poimi muutamat maalia kohti tulleet laukaukset helposti. Vastustajalle tuomittiin reilu minuutti Ruokosen jäähyn päättymisen jälkeen kaksiminuuttinen kiinnipitämisestä. RT pyöritti ylivoimaa vastustajan päädyssä ja hetki ennen jäähyn päättymistä iski Toni Kaurahalme RT:n 2-0 johtoon Jarkko Peltolan ja Osku Saarensillan syötöistä. Vajaa minuutti eteenpäin ja Pasi Salmela löi RT:n jo kolmen maalin karkumatkalle Sampo Oksaman ja Saku Harjunpään syötöistä.

Kiekkohärät aloitti toisessa erässä takaa-ajon ja peli painui RT:n päätyyn, mutta pahoille maalipaikoille ei vastustajaa montaa kertaa päästetty. Silti Eetu Tyster joutui pari kertaa venymään paraatipelastuksiin pitääkseen maalinsa koskemattomana. Vastustajan rynnistystä kesti lähes 10 minuuttia ennen kuin Pasi Salmela iski päivän toisen osumansa Sampo Oksaman syötöstä. Erän lopulla Ruokonen riisti kiekon vastustajalta keskialueella ja syötti laidan kautta Saku Harjunpään läpiajoon ja maalintekoon. Pöytäkirjaan syöttäjäksi merkittiin virheellisesti Jarkko Peltola.

Kolmanteen erään mentiin 5-0-tilanteessa ja vastustajan eväät oli syöty. RT:n maalilla Eetu Tysterille merkittiin tähän erään vain neljä torjuntaa. RT kuitenkin jatkoi siitä, mihin oli jäänyt ja viimeisteli erään vielä kolme maalia: Jukka Rasmus Kaurahalmeen syötöstä, Oksama Seesteen syötöstä ja Mika Härkönen Sivulan syötöstä. RT pelasi jo kauden kolmannen nollapelinsä, ja mikä parasta, peli meni juuri niin kuin pukukopissa oli suunniteltu.

RT-tähdet:

*** Sampo Oksama: Hyvää ja reipasta peliä ja pelin rakentamista, 1+2.

** Pasi Salmela: Aina vaarallinen Pasi, 2+0.

* Saku Harjunpää: Synttärisankari liekeissä edellisillan juhlista huolimatta, 1+1.

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=&gameid=27149&lang=fi