14.11.2020 RT taipui sarjan kärkijoukkueelle

JäTe – RT-Kiekko 6-4

RT-Kiekko kohtasi lauantai-iltana Paloheinässä Jääkenttien Teräsmiehet, joka oli tähän asti voittanut kaikki kauden seitsemästä ottelustaan. Viime kauden otteluvoitot Teräsmiehiä vastaan menivät 1-1, joten tarkalla pelillä sarjakärjen haastaminen olisi varmasti mahdollista nytkin.

Ottelu oli alusta loppuun vauhdikas, ja maalintekopaikkoja avautui kummassakin kenttäpäädyssä. Kotijoukkue onnistui kuitenkin maalihanojensa avaamisessa ensimmäisenä, kun RT:n verkko helähti kellonlyöminä 3:53 ja 6:58. Kun Teräsmiehien tehokaksikoksi tiedetty K. Podduikin ja T. Päreluoto järjestivät lukemat 3-0:aan ajassa 14:26, oli RT:n herättävä jo ennen ensimmäistä erätaukoa. Huutoon vastasi jarruketju Kari Kuittinen – Toni Kaurahalme – Lauri Savolainen. RT:n ensimmäinen maali syntyi vain sekuntia ennen erätaukosummeria ajassa 14:59, kun Kaurahalme kaapi kiekon suoraan vastustajan lavasta maalille ja Kuittinen siirsi kiekon ollijokismaisesti verkkoon. Tämä oli jarruketjun ainoa maali kumpaankaan päähän, jonka aikana se oli kentällä.

Toista erää pelattiin maalittomana ensimmäiset viisi minuuttia, kun RT:n Eetu Tyster piti maalilla pintansa ja RT ei onnistunut hyödyntämään omia maalipaikkojaan. Ajassa 20:58 Pasi Salmela tarjoili puolustaja Janne Seesteelle maalipaikan, jonka Seeste hyödynsi päättäväisellä rannelaukauksella kaventaen pelin jo 3-2:een. Hyvä kiri oli kuitenkin tyrehtyä erän puolivälissä, kun Teräsmiehet leipoi pelin ylivoimalla 4-2:een. Vain 19 sekuntia myöhemmin RT:n Osku Saarensilta piti Mika Savolaisen syötöstä kuitenkin vierasjoukkueen pelissä mukana lapioimalla kiekon Teräsmiesten verkkoon. Erän lopulla tuomittiin kolme kahden minuutin rangaistusta, joista kaksi RT:lle, mutta hetkellisestä kahden miehen alivoimasta selvittiin erätauolle lukemissa 4-3.

Kolmannessa erässä RT yritti kaikkensa saadakseen pelin tasoihin. Teräsmiehet onnistui kuitenkin erän alkupuolella lisäämään johtoaan lukemiin 5-3. Pian tämän jälkeen M. Savolainen puhalsi vierasjoukkueeseen lisää henkeä tempaisemalla RT:lle neljännen maalin Eetu Väänäsen ja Salmelan esityöstä. Tasaisen väännön kääntyessä kohti loppuaan RT laittoi kehiin kaikki oljenkortensa: käytti aikalisän, otti maalivahdin pois ja tiivisti peluutuksen kahteen ketjuun. Tällä kertaa tulosta ei kuitenkaan tullut, vaan Teräsmiehet sinetöi ottelun loppulukemat 6-4 tyhjään maaliin.

RT-tähdet:

*** Mika Savolainen: Tasapainoinen peliesitys ja 1+1

** Osku Saarensilta: Esimerkillistä taistelua hyökkäys- ja puolustussuuntaan, 1+0

* Eetu Väänänen: Varmaa kiekollista puolustuspeliä ja jatkuva uhka myös hyökkäyssuuntaan, 0+1

Tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=&gameid=27142&lang=fi