10.10.2021 Uusi kausi käynnistyi vakuuttavasti

RT-Kiekko – HC Tankki 6-1

Lähes vuoden mittainen odotus päättyi Aleksis Kiven päivänä, kun RT-Kiekko sai viimein karistaa pölyt peliasuistaan ja pukea ne ylpeästi ylleen Nordiksen harjoitusluolassa. Korona- ja kesätauon aikana joukkue ei suinkaan ollut levännyt laakereillaan, vaan peruskuntoa ja lajitaitoja oli harjoiteltu yhdessä ja erikseen, kukin omien mieltymystensä ja päähänpistojensa mukaisesti. Lisäksi joukkuetta oli onnistuttu kesän aikana vahvistamaan muutamalla uudella pelaajalla.

Vaikka HC Tankki oli pari päivää aikaisemmin ehtinyt avata oman sarjakautensa jo voitolla, ei RT tästä hätkähtänyt, vaan otteluun lähdettiin ennakkoluulottomalla innolla ja tarmokkuudella. Jo ensivaihtojen aikana kävikin selväksi, että ottelu tulisi olemaan reipasvauhtinen ja koko lailla laadukas tapahtuma, vaikka edellisestä ottelusta jo aikaa olikin vierähtänyt. Maalivahdit molemmissa päissä osoittivat lisäksi hereilläolon merkkejä, ja ensimmäinen erä päättyi jännittävissä lukemissa 0-0.

Heti toisen erän alussa RT siirtyi johtoon, kun debyyttiotteluaan pelannut Heikki Päivärinta sipaisi kiekon hyökkäyssiniviivalta asti ilmassa suoraan maaliin pitkän pyörityksen päätteeksi. Tankki tuli erän puolivälissä kuitenkin ylivoimalla tasoihin, mutta hetkeä myöhemmin RT:n Osku Saarensilta johdatti näyttävällä yksilösuorituksellaan RT:n takaisin johtoasemaan. Kotijoukkueen itseluottamusta vahvisti vielä lisäksi se, että RT:n maalivahti Eetu Tyster oli kylmänviileistä torjunnoistaan päätellen päättänyt olla päästämättä ottelussa enää toista maalia.

Kolmannessa erässä ottelu alkoi vähitellen kääntyä lopullisesti, kun vuorollaan jokainen RT-Kiekon kentällinen vyörytti pelin Tankin päätyyn ja piti sen siellä joko seuraavaan maaliin tai Tankin maalivahdin uskomattomaan haamupelastukseen asti. Lopulta kiekon lapioi verkkoon Eetu Väänänen kahdesti, Päivärinta toiseen otteeseen ja Pasi Salmela kertaalleen. Lisäksi Toni Kaurahalmeen survoma maali hylättiin, kun tuomari oli ehtinyt puhaltaa pilliin kiekon hukuttua hetkellisesti näköpiiristä. Lukemat lopulta vakuuttavan tuntuisesti RT-Kiekolle 6-1.

RT-tähdet:

*** Heikki Päivärinta: Tyylipuhdas RT-debyytti ja kaksi maalia

** Osku Saarensilta: Kapteenin taisteluilme ja taidonnäytteet olivat totutun korkealla tasolla

* Konsta Aaltonen: Onnistunut RT-debyytti ja esimerkillistä työtä molempiin suuntiin

Tilastot:

http://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=30907&lang=fi