23.10.2021 Härkäviikonloppu alkoi voitolla

Jääkenttien Teräsmiehet – RT-Kiekko 5-6

RT-Kiekon viikonlopusta oli odotettavissa jääkiekontäyteinen, kun otteluohjelmaan oli merkitty ottelut lauantaina Jääkenttien Teräsmiehiä vastaan ja sunnuntaina JHPK:ta vastaan. Erityistä lisämaustetta tarjosi se, että lyhyestä alkukauden otannasta huolimatta sekä RT-Kiekko että molemmat vastustajat muodostivat ennen viikonlopun otteluja sarjan kolmen kärjen.

Vääntö Teräsmiehiä vastaan käynnistyi lauantai-iltana Paloheinässä parhaaseen katseluaikaan kello 19.30. Vierasottelusta huolimatta katsomossa oli todistettavasti ainakin kaksi RT-Kiekon fania. Teräsmiehet tiedettiin kovaksi vastustajaksi, ja RT-Kiekon kokoonpano oli kaiken lisäksi alimiehitetty, joten haaste oli ilmeinen. Ottelu alkoikin hankalasti, kun Teräsmiehet onnistui kampeamaan itsensä melko nopeasti 3-1-johtoasemaan. RT:n maalista vastasi ylivoimalla Eetu Väänänen. Peli oli vauhdikasta, ja lukemista huolimatta RT sinnitteli hyvin pelissä mukana. Erän loppupuoliskolla tapahtui 36 sekunnissa maagisia asioita, kun ensin Lauri Savolainen kaapi kiekon päättäväisesti ylivoimalla verkkoon, ja heti perään Sami Sivula laukoi lukemat tasoihin Konsta Aaltosen ja Esko Koskisen upean syöttökuvion päätteeksi. Tämä oli samalla Aaltoselle ensimmäinen piste RT-Kiekossa ja konkari Koskiselle ensimmäinen piste pitkään aikaan.

Toisessa erässä ottelu jatkui tasaväkisenä. RT taisteli mallikkaasti omassa päässä pyrkien pitämään vastustajan sniperit aisoissa. Lisäksi Eetu Tyster RT:n maalilla otti lukemattomia tärkeitä torjuntoja lannistaen vastustajaa pala kerrallaan. Teräsmiehet onnistuivat kuitenkin pääsemään hetkellisesti 4-3-johtoon, mutta Sivula tasoitti pelin iskemällä jo illan toisen maalinsa. Kolmannessa erässä tulostaulun tasaiset lukemat ja kiivas tunnelma toimivat sytykkeenä useille rangaistuksille. Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen molemmille joukkueille oli vihelletty kaksi kaksiminuuttista. Teräsmiehet eivät hyödyntäneet ylivoimaansa, kun puolestaan RT latoi kiekon verkkoon kahdesti, ensin Mika Härkönen ylivoimalla ja sitten Sivula alivoimalla viimeistellen samalla viimein kauden ensimmäisen hattutemppunsa. RT johti näin ollen jo 4-6. Teräsmiehet kavensivat pian lukemiksi 5-6, ja ottelun kaksi viimeistä minuuttia olivatkin jännittävimmät pitkään aikaan. RT sai lopussa kaksi jäähyä minuutin välein, joten toiseksi viimeinen minuutti taisteltiin yhden miehen alivoimalla ja viimeinen minuutti kahden miehen alivoimalla. Harkitsevan uhrautuva alivoimapelaaminen ja Tysterin lopullisen torjuntamäärän nouseminen peräti 39:ään varmistivat kuitenkin sen, että RT poistui kaukalosta voittajana.

RT-tähdet:

*** Sami Sivula: Hattutemppu ja kovaa taistelua omassa ja vastustajan päädyssä

** Eetu Tyster: Mahdollisti voiton 39 torjunnallaan

* Esko Koskinen: Jykevää puolustamista kovan paineen alla läpi ottelun

Tilastot:

http://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=30915&lang=fi