30.10.2021 Kirvelevä tappio palautti RT:n takaisin maan pinnalle

Kiekkohärät – RT-Kiekko 2-1

Jääkiekko-ottelun kotiedun merkityksestä voidaan olla montaa mieltä. Erään tulkinnan mukaan helsinkiläinen jääkiekkojoukkue on Keravan kauniin urheilupuiston toiminnalliset tarpeet täydentävässä harjoitusjäähallissa lauantaiaamuna kello 9.45 ainakin lähtökohtaisesti tahmeammalla jalalla liikkellä kuin kotijoukkue. Niin tälläkin kertaa, ainakin aluksi, kun Keravalla kotiottelunsa pelaava Kiekkohärät tarjosi väkevän haasteen RT-Kiekolle, joka lähti otteluun hallitsevana sarjakärkenä.

Pääkaupungissa aiemmin viikolla kuultujen huhujen vastaisesti RT saapui otteluun bussin sijasta yksityisautoilla, joten pahamaineisilta bussijaloilta onneksi vältyttiin. Joukkue saapui hallille virkeänä, ja jääkin tuntui RT-Kiekolle tyypilliseen taitokiekkoon sopivalta. Joka tapauksessa Kiekkohärät starttasi ottelun aavistuksen verran RT:tä virkeämmin, ja RT:n aloittavana maalivahtina pelannut Miro Ristimäki joutui venymään huipputorjuntoihin ensimmäisessä erässä. Pelitilanteiltaan tasaisehkosta ensimmäisestä erästä huolimatta Härät onnistui kuopimaan itsensä 2-0-johtoon RT:n jäädessä toistaiseksi maaleitta.

Kotijoukkueen mahdolliseksi kauhuksi RT sai koneensa käyntiin kuitenkin viimein toisen erän alkuun mennessä. Ei aikaakaan, kun joukkueemme pelaajapäävalmentaja Aleksi Rotko täräytti kiekon verkkoon Pasi Salmelan ja Sampo Oksaman rakentaman näyttävän syöttökuvion päätteeksi. Erän ja samalla ottelun puolivälissä RT latoi pöytään todellisen villin kortin, kun maalivahti Ristimäki ja luukkuvahti Eetu Tyster vaihtoivat rooleja. Peliliike oli ennalta suunniteltu ja perustui siihen, että alkuasetelmiltaan karmean vierasottelun katsomolehtereille saatiin maksimaalinen määrä RT-Kiekon kannattajia, toisin sanottuna kotijoukkoja, joita olikin paikalla hatunnoston arvoinen määrä, lähes kymmenen vannoutunutta RT-fania! Tyster jatkoi Ristimäen viitoittamalla tiellä kahmien kiekkoja hanskaansa takuuvarmalla otteella ja käynnistäen lisäksi pari vastahyökkäystä Martin Brodeur -tyylisellä avauspelaamisellaan. RT loi lukuisia maalipaikkoja, mutta kunnia kuuluu myös Kiekkohärkien maalivahdille, joka otti kiinni kaiken ja vieläpä suhteellisen eleettömästi. Erän kyseenalaisin tilanne nähtiin (ja kuultiin), kun Tampereella järjestetyltä tekniikkaleiriltä täsmällisesti Keravalle aamuksi selviytynyt Pekka Saarinen ohjasi mailallaan once or hopefully twice in a lifetime -henkisesti Eetu Väänäsen viivakudin ilmasta suoraan häkkiin. Lähempänä maalia ollut tuomari tuomitsi heti maalin, mutta konsultoituaan kanssatuomariaan hylkäsi lopulta maalin vedoten korkeaan mailaan.

Kolmannessa erässä Keravan harjoitusjäähallin zambonikuskin kuultiin jo kiroavan, kun jäätä pitäisi matsin päätteeksi höylätä millikaupalla enemmän Härkien kuin RT:n päädystä. RT painoi päälle kolmen kentällisen voimalla kuin viimeistä päivää, mutta verkon heiluminen jäi jatkuvasti kiinni joko huolimattomasta viimeistelystä, Härkien uhrautuvasta puolustamisesta tai maalivahdin unohtumattoman varmasta suorituksesta. Erän loppupuolella savolaishampurilaiseksikin leimattu jarruketju Mika Savolainen – Toni Kaurahalme – Lauri Savolainen paini kiekon jo kertaalleen maaliin asti, kun Savolaiset keskenään kieroilivat vastustajan puolustuksen vipuun. Huonoksi onneksi, ja jälleen kyseenalaisella tavalla, L. Savolaisen sivaltama maali kuitenkin hylättiin, kun kotijoukkue härkämäisesti töni maalinedustalla päivystäneen Kaurahalmeen maaliin sisälle ennen kiekkoa, jolloin tilanne tuomittiin asiattomaksi mieheksi maalivahdin alueella. Erän ja ottelun viimeisessä vaihdossa RT:n kuuden miehen erikoiskentällinen (ilman maalivahtia) runnoi kiekon jälleen kerran maaliin Salmelan ja Oksaman taianomaisen yhteyden päätteeksi, mutta päätössummeri ehti pihauttaa äänensä kuuluviin juuri samalla hetkellä, eikä maalia täten hyväksytty. Näin ollen RT-Kiekon voitonjanoinen edustusjoukkue kärsi kauden ensimmäisen tappionsa, vaikka suoritus olikin kokonaisvaltaisesti vahva.

RT-tähdet:

*** Aleksi Rotko: Omistautunutta kahden suunnan vääntöä, maali ja mainiota tukea hyökkäykselle

** Pekka Saarinen: Vauhdikasjalkainen esitys ja kauden komein moraalinen maali

* Pasi Salmela: Loistavaa haastamista, tarjoilua ja tilastollinen maaliodottama yli 1,50

Tilastot:

https://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=30952&lang=fi

LeijonatTV-videotallenne ottelusta! (vaatii ilmaisen rekisteröitymisen)

https://www.leijonat.tv/fi/game/617bdd9251158021468d28bb