31.10.2021 Pisteet lähtivät Porvoosta RT:n matkaan

KIVA-HC – RT-Kiekko 3-6

RT-Kiekko pelasi jo toisen peräkkäisen kahden ottelun viikonloppunsa. Lauantaina Keravalla kärsityn tappion myötä sunnuntai-iltana Porvoossa KIVA-HC:n vieraana pelattu ottelu oli tärkeä siitäkin syystä, että tappioputkeen päätyminen heti pimeän marraskuun aluksi voisi olla liikaa sekä pelaajille että faneille.

Kotijoukkue teki ottelun avajaisiksi vaikutuksen ensinnäkin toimitsijamäärällään, sillä toimitsijoita oli paikalla tilanteesta riippuen 7-8 kappaletta. Ratkaisu toimitsija-aition lämpökuorman maksimoimiseksi oli ymmärrettävä, sillä Porvoon harjoitusjäähalli yllätti myös vierasjoukkueen kylmyydellään. Ensimmäinen erä oli joka tapauksessa vauhdikas, ja KIVA-HC pyrki ilmiselvästi yllättämään RT:n kovalla luistelullaan. RT pysyi vauhdissa kuitenkin loistavasti mukana, mutta harmillisesti KIVA karkasi erän puolivälin jälkeen jo 2-0-johtoon. Konsta Aaltonen nosti rystyltä onneksi lukemat 2-1:een vielä ennen erätaukoa rikkoen samalla RT:n kuparisen.

Toisessa erässä vihellettiin neljä kahden minuutin rangaistusta, joista vain yksi RT:lle. Tästä huolimatta KIVA aloitti erän maalitalkoot ensimmäisenä, ja kotijoukkue oli näin ollen taas kahden maalin karkumatkalla. Ottelun kulminaatiopiste saavutettiin kuitenkin myöhemmin samassa erässä, kun RT:n Eetu Väänänen lähetti harrasteliigan pelätyimmällä rannelaukauksellaan kiekon kaksi kertaa häkkiin. Alun perin Väänänen oli merkitty otteluun hyökkääjäksi, mutta viime hetken siirto puolustajaksi sai joukkueen pelaajavalmentaja Osku Saarensillan nyt näyttämään nerolta. Toiselle erätauolle mentiin siis tilanteessa 3-3.

Kolmannessa erässä RT ei antanut KIVA-HC:lle enää mahdollisuuksia nousta taistelemaan voitosta, vaan painoi päälle aktiivisesti, mutta pelasi tarvittaessa tilanteita myös varman päälle. Lisäksi RT:n maalivahti Miro Ristimäki koppasi loput. Ensimmäisen naulan arkkuun löi Aaltonen illan toisellaan ajassa 31:57 ja toisen naulan Heikki Päivärinta ajassa 34:56. Ottelun loppuhetkillä Väänänen säikäytti vielä kerran karmealla ranteellaan viimeistellen samalla hattutemppunsa. Kovatempoinen ja laadukas harrastekiekko-ottelu ja koko viikonlopun kestänyt rankka vieraskiertue päättyi RT-Kiekon voittoon lukemin 3-6.

RT-tähdet:

*** Eetu Väänänen: Hattutemppu puolustajan paikalta

** Konsta Aaltonen: Jatkuvasti vaarallinen ja kaksi tärkeää maalia

* Heikki Päivärinta: Hyvä matsi ja täydensi puolustajien maalisaldoa yhdellä

Tilastot:

http://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=30930&lang=fi