7.11.2021 RT-Kiekko palasi voitokkaana kotiluolaan

RT-Kiekko – Puhis Bears 7-0

Edellisen viikonlopun kaksi vierasottelua eivät painaneet lainkaan jaloissa, kun RT luisteli kotikaukalossaan sunnuntai-illan perinteiseen kotiotteluun. Vastustajille pahana paikkana pidetty kotiluola ei taaskaan pettänyt. Peli oli käytännössä ohi 22 sekunnin jälkeen, kun RT siirtyi jo 2-0-johtoon. Tästä ei vastustaja enää noussut.

Tilastonikkareilta varmistettakoon myöhemmin, oliko ajassa 0:08 Konsta Aaltosen tekemä ja Lauri Savolaisen alustama avausmaali RT-Kiekon kautta aikain nopein. Vastustaja ei ehtinyt toipua tästä lainkaan, kun Sami Sivula sivalsi Janne Seesteen syötöstä RT:n kahden maalin johtoasemaan ajassa 0:22. Kyseessä lienevät RT:n nopeimmat kaksi maalia, eikä Puhis Bears ehtinyt koskea kiekkoon kertaakaan ennen kuin peli oli jo 2-0. Tämän jälkeen etukäteen kovaksi tiedetty Puhis Bears ei saanut oikein enää puhinaa päälle eikä takaa-ajoa aloitettua. Ajassa 8:13 Jari Miettinen vei RT:n jo 3-0-johtoon upean ylivoimakuvion päätteeksi. Syöttäjinä Sampo Oksama ja Kim Ruokonen. Vielä ennen erän loppua Pasi Salmela kävi viimeistelemässä RT:n neljännen maalin ajassa 14:38 Seesteen ja Aaltosen syötöistä. Ensimmäisen erän ylivoimaa kuvaa se, että RT:n maalilla pelanneelle Eetu Tysterille merkittiin vain yksi torjunta.

Toiseen erään myös RT rauhoitti peliään ja vauhtiaan, enää piti pelata kellosta aika pois. Erän tapahtumiksi merkittiin Sami Sivulan soolomaali ajassa 20:43 ja Mika Savolaisen jäähy kampituksesta erän loppuun. Vastustajakin pääsi laukomaan kohti RT:n maalia, mutta ne kiekot, joita Tyster ei poiminut, osuivat ylärimaan tai tolppiin. Toisen erän jälkeen tilanne 5-0. Kolmas erä oli pelkkä muodollisuus, ja ainoa epäselvä asia oli enää se, pelaisiko Tyster RT:n maalilla nollapelin vai saisiko Puhis Bears kuparisen rikki. Salmela jatkoi hyviä otteitaan ja vei RT:n 6-0-johtoon. Alle minuutti tuosta maalista Eetu Väänänen kaunisteli luvut 7-0:aan Pasi Tolppasen syötöstä. RT:n alivoimankaan aikana vastustaja ei saanut tilaisuutta kaventamiseen ja peli päättyi RT-Kiekon selvään voittoon lukemin 7-0.

RT-tähdet:

*** Eetu Tyster: Nollapeli, 12 torjuntaa ja tolpat kavereina

** Pasi Salmela: Kaksi maalia ja muutenkin vauhdikkaalla päällä

* Pasi Tolppanen: Hyviä otteita omassa päässä ja kokonaisvaltaista pelinrakentamista

Tilastot:

http://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=30937&lang=fi

Videotallenne:

https://www.leijonat.tv/fi/game/618272c2b7fd7f4d045fb6e9