23.11.2021 RT:n ikämiesjoukkue ei saanut suljettua vastustajan maalihanoja

RT-Kiekko S50 – TuusKi Mustat 1-16

Tasoero oli selkeä, kun RT-Kiekon seniorit kohtasivat sarjajohtajan Matinkylän myöhäisottelussa tiistai-iltana. RT:n S50-joukkue sai ensimmäistä kertaa tällä kaudella jäälle kolme hyökkäysvitjaa ja niiden taakse kaksi pakkiparia. Siitä huolimatta joukkue jäi täysin tuusulalaisen jyrän alle. Maaleja alkoi heti ensimmäisessä erässä syntyä RT:n päähän sitä vauhtia, että ei ollut varmaa, jatkuisiko peli edes kolmanteen erään asti. Ari Näätänen kavensi lukemat 1-6:een Aleksi Rotkon ja Saku Harjunpään syötöstä, mutta maali ei tuonut juuri lohtua. Koko ajan kolisi omassa päässä. Ensimmäinen erä meni vastustajalle 1-9.

Toiseen erään vastustaja nosti hieman jalkaa kaasulta, mutta RT ei silti päässyt helpolla, saati kunnolla mukaan peliin. Maaleja ei sentään enää tullut ensimmäisen erän tahtiin. RT sai jopa alivoimatilanteen pelattua ilman, että omassa päässä soi. Jäähyllä istui tietenkin kaikkien aikojen jäähykuningas Kim Ruokonen. Toinen erä päättyi lukemissa 1-13.

Pelihuumori ei kuitenkaan RT:ltä tässäkään myllytyksessä kadonnut. Eräässäkin vaihdossa omaan päähän tuli kaksi maalia ja muutenkin koko aika meni omassa päässä hirveässä pyörityksessä. Kiekkoon ei päästy kiinni ja jos päästiinkin, se menetettiin takaisin vastustajalle ennen omaa siniviivaa. Vaihtoaitiosta tilannetta todistanut puolustaja Esko Koskinen jaksoi kuitenkin kannustaa kentältä vaihtoaitoon tulevia puolustajatovereitaan Ruokosta ja Urpo Karesniemeä: ”Hyvä pojat”.

Kolmas erä päättyi ennen aikojaan vastustajan tehdessä kuudennentoista maalinsa. Viidentoista maalin ero riitti ottelun sinetöimiseen, ja joukkueet palasivat takaisin pukuhuoneisiin valmistautumaan seuraavaan keskinäiseen kohtaamiseen Tuusulassa tulevana maanantaina.