28.11.2021 Kotihallin taika murtui

RT-Kiekko – GV-Hockey 2-3

RT-Kiekko kärsi kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun Sipoosta asti sunnuntai-iltaa Nordiksen harjoitushalliin viettämään tullut GV-Hockey ryösti pisteet ottelun viime hetkillä. Tämä oli samalla ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun RT:n vieraana pelannut joukkue onnistui ylipäätään maalinteossa enemmän kuin yhden kerran ottelun aikana.

GV saapui otteluun aavistuksen verran vajaalla kokoonpanolla, ja tästäkin syystä RT pyrki pitämään tempon kovana alusta asti. Kolmen täyden kentällisen voimin peliä pyöritettiinkin GV:n päädyssä pitkiä jaksoja eikä GV saanut aikaan kuin satunnaisia hyökkäyksiä. Ajassa 6:41 Konsta Aaltonen laukoi RT:n illan ensimmäisen maalin suoraan Pasi Salmelan tarkkaan mitoittamasta lättysyötöstä. GV onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun erän viimeisellä minuutilla, joten tilanne pysyi tiukkana.

Toisessa erässä molemmat joukkueet kärsivän yhden kappaleen koukkaamisrangaistuksia. RT oli varsinkin ylivoimalla todella lähellä maalintekoa, mutta GV:n maalivahti ja alivoimakentälliset suojelivat ansiokkaasti maaliaan. GV:kään ei saanut ylivoimallaan kiekkoa verkkoon. Erä eteni suhteellisen varmassa RT:n otteessa, joskin maalivahti Eetu Tyster joutui poimimaan myös muutamia hankalampia GV:n harppuunahyökkäysten päätteeksi tulleita laukauksia. Tyster esitteli myös maailmanluokan maalivahdeilta opittuja pelinavaamistaitojaan, mikä osaltaan varmisti sen, että RT sai painettua pelin nopeasti takaisin vierasjoukkueen päätyyn yhä uudelleen.

Maalittoman toisen erän vastapainoksi kolmas erä käynnistyi ratkaisukeskeisesti. Salmela oli jälleen tarjoilijana, kun RT:n Pekka Saarinen kajautti Torspostaan sellaisen tykinkuulan, ja vieläpä ranteella, että verkon heiluminen oli GV:n maalivahdinkin kannalta varmasti turvallisempi vaihtoehto. Toimitsijaboksissa oli kuitenkin hädin tuskin ehditty näpelöimään tulostaululle uudet 2-1-lukemat, kun GV tasoitti jälleen ottelun paria minuuttia myöhemmin. Jännitys tiivistyi ja peli jatkui RT:n hienoisessa hallinnassa. Koko ottelun sisukkaasti sinnitellyt GV ei ollut kuitenkaan vielä antanut kaikkeaan, vaan karkasi kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua 2-3-johtoon puoliyllättäen kehkeytyneen läpiajon päätteeksi. RT käynnisti korjaavat toimenpiteet välittömästi ottaen aikalisän ja pelaten ottelun loppuun kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia. Kova loppurynnistys ja edes GV:n minuuttia ennen loppua saama jäähy ei kuitenkaan auttanut. Lähimmäksi tasoitusta pääsi Aaltonen viimeisten sekuntien tolppalaukauksellaan. Näin ollen GV-Hockey haali ottelusta kaksi sarjapistettä kenties koko urheilevan Sipoon iloksi.

RT-tähdet:

*** Pasi Salmela: Syötöt molempiin maaleihin

** Pekka Saarinen: Raikkaat jalat ja komea kuti

* Saku Harjunpää: Paluu sairastuvalta kovalla taisteluilmeellä

Tilastot:

http://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=30983&lang=fi