29.11.2021 RT-konkarit pelikirjakiekon ytimessä Tuusulassa

TuusKi Mustat – RT-Kiekko S50 10-2

RT-Kiekon S50-joukkue koki hetkellisen uudelleen syntymisen maanantai-iltana TuusKi Mustien vieraana. Edellisen pelin murheellinen peli-ilme oli, varsinkin ottelun puoliväliin asti, kuin pois pyyhitty.

Vierailijan selvästi yksinkertaistettu ”pelikirja” sai vastustajan konseptit sekaisin. Hyökkääjät eivät pelanneet itseään ns. ulos hyökkäyspäässä ja kiekonmenetyksen jälkeen oli keltapaitoja hyvin kiekon alla vastaanottamassa vastustajan hyökkäyksiä. Puolustus pysyi hyvin vastustajan iholla ja peitti laukaisureitit. Samoin RT-Kiekon ”uudet vanhat” pelurit Pasi Salmela ja Jarkko Peltola toivat luistelu- ja kamppailuvoimaa liittyessään joukkueen vahvuuteen. Ensimmäisen erän jälkeen taululla 2-1, ja varsinkin TuusKin ensimmäinen maali oli todellinen onnenkantamoinen. RT:n maalin sivalsi hienosti Peltola, syöttäjinä Salmela ja Aleksi Rotko. Näin ollen Peltolan ja Salmelan S50-peliurat alkoivat juhlallisesti pistetehtailun merkeissä.

RT:n konsepti alkoi pelin puolivälissä hajota ja TuusKi pääsi helpohkosti kasvattamaan maalitiliään. Toisen erän jälkeen tilanne oli 5-1. Kolmas erä jatkui hermostuneissa merkeissä ja varsinkin TuusKin jäähyn aikana päästetyt 3 alivoimamaalia olivat liikaa, ja RT:n loppukiri jäi lyhyeksi. Ajassa 42:46 pääsi ikiuurastaja Pasi Tolppanen kuitenkin kaventamaan loppunumeroiksi 10-2 Mika Savolaisen syötöstä.

Maalissa Jyrki Lepomäki torjui taas eleettömän rauhallisesti. Alivoima toimi myös hyvin, jo toinen perättäinen peli ilman takaiskumaaleja! Vaikka numerot taas olivat karut, oli RT:n pelissä selkeästi piristymisen merkkejä. Vastustaja oli parasta A-ryhmää ja siitä huolimatta peli oli melko hyvin hallussa aina sen puoliväliin saakka. Uusi, aktiivisempi peli-ilme mahdollistaa jatkopeleissä kamppailun lisäpisteistä. Seuraava mahdollisuus kauden toisen voiton saalistamiseen on 7. joulukuuta, kun RT matkustaa Hyvinkäälle Voima-Kissojen vieraaksi.