7.12.2021 RT-veteraaneilta vahva esitys Hyvinkäällä

Voima-Kissat – RT-Kiekko S50 4-7

Luotto uuteen pelikirjaan oli kova, kun RT:n veteraanijoukkue kokoontui vieraspeliin Hyvinkäällä. Vaikka edellisen pelin tuloksesta ei ehkä voisi niin päätellä, oli pelitapa kuitenkin menestys. Samalla tavalla lähdettiin jahtaamaan toista voittoa seniorisarjassa kuin edellisessäkin ottelussa.

Ensimmäisen erän alku oli puolin ja toisin tarkkaa peliä. Molemmat joukkueet keskittyivät tarkkaan puolustamiseen eikä kumpikaan päässyt pahoille maalintekopaikoille. RT noudatti sovittua pelitapaa lähes orjallisesti, kunnes ajassa 6:19 pääsi hyökkääjäksi nostettu Urpo Karesniemi vapaaksi vastustajan maalin eteen. Mika Härkönen toimitti kiekon maalille, josta Karesniemi laittoi laatan tyynen rauhallisesti maalivahdin jalkojen välistä verkon perukoille. Minuutti tästä maalista ja Pasi Salmela purjehti pahantekoon ja peli 0-2 RT:lle. Vastustaja pääsi vielä tämän maalin kuittaamaan, mutta erän loppuun Pasi Tolppanen kasvatti RT:n johdon uudelleen kahteen maaliin juuri ennen ensimmäistä erätaukoa.

Kolmas erä oli RT:n hallintaa. Saku Harjunpää latoi lukemat 1-4:ään Karesniemen syötöstä ja Petteri Putkiranta 1-5:een. Ainoa kriisin paikka oli vastustajan ottama jäähy, mutta siitäkin selvittiin. Toisin kuin joskus aiemmin, tällä kertaa RT:n ylivoima toimi siinä mielessä, ettei vastustaja onnistunut tekemään alivoimamaalia. Kakkoskettä oli hyvällä pelipäällä, kun Karesniemi löi pelin toisen maalinsa Harjunpään ja Mika Savolaisen syötöistä. Toisen erän jälkeen peli oli 1-6 RT:lle. Hyökkääjänä pelanneelle Karesniemelle jo tässä vaiheessa upea kolmen pisteen (2+1) peli.

Heti kolmannen erän alkuun Voima-Kissat onnistui kaventamaan, mutta Salmela vei RT:n taas kuuden maalin johtoasemaan Tolppasen istuessa samaan aikaan jäähyllä. Tuo oli RT:n ainoa jäähy koko pelissä. Erän lopussa RT ajautui pieneen hyvän olon tunteeseen ja vastustaja iski vielä kaksi maalia hyvin torjuneen Jyrki Lepomäen taakse. RT:lle kuitenkin selkeä vierasvoitto lukemin 4-7.