11.2.2022 Taisteluvoitto Salmisaaressa

HC Tankki – RT-Kiekko 3-4

RT-Kiekko kävi pelaamassa Salmisaaren jäähallissa toista kertaa kolmen päivän sisällä, kun perjantai-iltana vastassa oli HC Tankki. Tällä kertaa peli kulki pienessä kaukalossa jo paremmin kuin keskiviikkona, eikä kotijoukkuetta päästetty useamman maalin johtoasemaan kertaakaan. Ensimmäisessä erässä Tankki teki 1-0-maalin, mutta muuten erä oli tasavahvan oloinen.

Toisessa erässä Sampo Oksama tasoitti pelin Pasi Tolppasen oivasta syötöstä, mutta vain hetkeä myöhemmin Tankki karkasi jälleen maalin johtoon. Peli alkoi tässä vaiheessa olla kohtalaisen hyvin RT:n hallussa ja maalipaikkoja sateli paikoin liukuhihnalta. Tankin maalivahti pelasi kuitenkin erinomaista ottelua, kuten toki RT:n Eetu Tysterkin. Erän lopussa Jouni Ahvenvaara latasi kiekon verkkoon alivoimalla ja toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 2-2.

Kolmannessa erässä ottelun tunnelma lämpeni huomattavasti, mutta maalien iskeminen jatkui kuitenkin sopuisasti tasatahtiin. Erän alkupuolella Tankki teki kolmannen maalinsa, ja muutamaa minuuttia myöhemmin RT:n Toni Kaurahalme kauhoi pelin tasoihin Eetu Väänäsen viivalaukauksen reboundista. Tämän jälkeen RT ei halunnut päästää Tankkia enää kertaakaan johtoasemaan. Alle viisi minuuttia ennen ottelun loppua Pasit Tolppanen ja Salmela juonivat lopulta vierasjoukkueelle voittomaalin ja RT sai näin koronatauon jälkeisen voittotilinsä auki.

RT-tähdet:

*** Pasi Tolppanen: Todella varmaa kahden suunnan peliä ja 1+1 pakin paikalta

** Saku Harjunpää: Raikas jalka ja jatkuva uhka vastustajan päässä

* Jouni Ahvenvaara: Komea alivoimamaali ja reipas niskalenkki vastustajasta

Tilastot:

http://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=30998&lang=fi