14.2.2022 Ystävänpäivän ryöstöretki Itä-Helsinkiin

Coyotes – RT-Kiekko 3-4

Tiukka pelirytmi sai jatkoa maanantai-iltana, kun RT-Kiekon edustusjoukkue matkusti myöhäisillan otteluun Myllypuroon. Vastustajana oli sarjajumbo Coyotes.

Jälleen kerran RT-Kiekon peli lähti käyntiin hieman yskähdellen, ja vastustajan kova luistelu ja älykäs karvauspeli estivät pelin rakentelun ensimmäisessä erässä lähes totaalisesti. Tilannetta ei auttanut Esko Koskisen saama 2+2 minuutin rangaistus. Siitä selvittiin vielä kunnialla, mutta ajassa 7:24 Coyotes onnistui siirtymään 1-0-johtoon. Maali oli erittäin harvinainen, sillä Coyotesille osoitetun siirretyn rangaistuksen takia RT:n maalivahti Miro Ristimäki ryntäsi oikeaoppisesti pois maaliltaan kohti vaihtoaitiota mahdollistaen kuudennen kenttäpelaajan käytön. Maalin ollessa tyhjänä RT-Kiekon Mika Savolainen siirsi vahingossa kiekon Eetu Väänäsen luistimen kautta omaan verkkoon! Pienen torikokouksen jälkeen tuomarit, aivan oikein, hyväksyivät maalin. Coyotes painoi vahvasti päälle ja ajassa 11:08 taululla oli jo 2-0. Maali syntyi RT-Kiekon maalin edustalta epäonnistuneen purun jälkeen. Erä oli torjuntojen perusteella kuitenkin tasainen: Coyotes 13 ja RT-Kiekko 12.

Toinen erä oli jo parempaa peliä RT-Kiekolta ja ennen pelin puoliväliä RT-Kiekko oli jo kuronut Coyotesin johdon kiinni. Kuten Coyotesin avausmaali, myös RT-Kiekon ensimmäinen maali oli harvinaisemmasta päästä. Vastustaja luuli tuomarin paitsion merkiksi nostaman käden johtuvan siirretystä rangaistuksesta ja Coyotesin maalivahti lähti maaliltaan kohti vaihtoaitiota kuudennen pelaajan saamiseksi kaukaloon. Tätä tilannetta käytti hyväkseen Sami Sivula, joka Kari Kuittisen kiekonriiston jälkeen sai siirtää kiekon tyhjään maaliin. Tämänkin tuomion päättäminen vaati tuomareilta hieman pohdiskelua, mutta maali tuli lopulta hyväksytyksi. Ottelun puolivälin jälkeen alkoi pelin tempo selvästi vaikuttamaan Coyotesin vauhtiin. Ajassa 20:11 runnoi läheltä, jälleen Sivula, 2-2-tasoitusmaalin Jarkko Peltolan ja Pekka Saarisen syötöistä. Tasaisista numeroista huolimatta RT-Kiekon korona-ajan ulkojäiden vaikutus alkoi näkymään: ainoastaan vaatimattoman osumatarkkuuden ja hyvin pelanneen Coyotes-maalivahdin takia RT-Kiekko ei ratkaissut peliä jo toisessa erässä. Coyotesilla oli erässä 16 torjuntaa ja RT-Kiekolla 4.

Pelin päätöserään lähdettiin jännittävässä tasatilanteessa 2-2. Erää ehdittiin pelaamaan vain noin minuutti, kun RT-Kiekolle määrättiin 2 minuutin rangaistus: liian monta pelaajaa jäällä. Ja jälleen kerran epäonnistuneen purun jälkeen onnistui Coyotes maalin edestä sivaltamaan johto-osuman. Tämä pieni takaisku nollattiin nopeasti ja itseensä uskova RT-Kiekko jatkoi vahvalla liikkeellä takaa-ajoa. Se palkittiin, kun ajassa 34:11 M. Savolainen onnistui Aleksi Rotkon ja Jouni Kolppasen esityöstä siirtämään kiekon maaliin. Pelin painopiste oli yhä selvemmin vastustajan kenttäpäädyssä, mutta ratkaisevaa voittomaalia saatiin odottaa aivan pelin viimeiselle minuutille. RT-Kiekon pelaajapäävalmentaja Rotko päätti määrätä viimeiseksi puoleksitoista minuutiksi kentälle erikoiskokoonpanon: Saarinen, Väänänen, Sivula, Peltola ja Osku Saarensilta. Tämä siirto osoittautui pelin ratkaisuksi. Ajassa 44:43, piinaavan taka-ajon päätteeksi, onnistui Sivula kruunaamaan tehoiltansa muun ketjun avustuksella ja iski ansaitun 3-4-voittomaalin. Erän torjunnat Coyotesilla 20 ja RT-Kiekolla 6. Koko ottelussa Coyotesilla oli 49 torjuntaa ja RT-Kiekolla 22.

RT-tähdet:

*** Sami Sivula: 3 maalia ja periksi antamatonta työtä joukkueen eteen

** Aleksi Rotko: Henkinen liideri ja sai jälleen kovalla fysiikallaan ja esimerkillään joukkueensa taistelemaan voiton hieman huonollakin pelillä

* Lauri Savolainen: Pysyi hyvin laiturin roolissaan ja oli jatkuva uhka vastustajan maalilla

Tilastot:

http://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=30975&lang=fi