23.2.2022 Maalinteko on joskus vaikeaa

JHPK – RT-Kiekko 4-3

RT-Kiekon talvilomaviikon ohjelmaan kuului keskiviikkoillan vierasottelu Espoon Matinkylän Ilmatar Areenalla. Tällä kertaa pelattiin uuden jääurheilukeskuksen kapeammassa ”NHL-kaukalossa”. Molemmat joukkueet pelasivat vajaalla kokoonpanolla.

Ottelu alkoi RT-Kiekon puolustajajärkäle Heikki Päivärinnan soololla. Mies pujotteli kentän läpi ”coast to coast” -tyylillä ja nosti purjehduksen päätteeksi kiekon näyttävästi rystynostolla verkkoon ajassa 1:42. Kotijoukkue JHPK tasoitti pelin nopeasti kolmen minuutin kuluttua ylivoimalla. RT-Kiekon alivoimanelikko nukahti hetkeksi Mika Härkösen istuessa jäähyaitiossa ja vastustaja kuittasi tilanteen tasoihin 1-1. Viisi minuuttia ennen erän loppua JHPK iski toisen maalinsa ja erätauolle siirryttiin 2-1-numeroissa.
Toista erää oli pelattu vain puolitoista minuuttia, kun JHPK siirtyi 3-1-johtoon. RT-Kiekko ajoi vimmatusti takaa kavennusta, mutta lukuisista maalipaikoista ei onnistuttu viimeistelyssä. Kiekko kilahti rautoihin kaksi kertaa, mutta tämän lähemmäs kavennusta ei päästy.

Kolmannen erän alkajaisiksi JHPK teki ottelun hienoimman osuman, kun joukkueen tehomies Tero Loisa (2+2) iski nopean hyökkäyksen päätteeksi tulisen ”one-timerin” nappisyötöstä verkon perille. RT-Kiekon yhden miehen showsta Matinkylän illassa vastasi Päivärinta. Hän nosti vierasjoukkueen vielä kahdella osumallaan JHPK:n kantaan, ensin 4-2 Saku Harjunpään ja Mika Savolaisen esityöstä ja sitten 4-3. Päivärinnan ilta oli lähellä täydellistä, mutta napakka rystynosto 10 sekuntia ennen päätössummeria napsahti JHPK:n maalivahti Oso Toikan maskin kautta ohi maalin. RT-Kiekko kaatui tasaisen väännön jälkeen maalinteon vaikeuteen loppunumeroin 4-3.

RT-tähdet:

*** Heikki Päivärinta: Ei kaivanne sanoja

** Jarkko Peltola: Kapteenien tuuraaja #1

* Miro Ristimäki: Varmaa työskentelyä, 22 torjuntaa

Tilastot:

lhttp://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=31013&lang=fi