6.3.2022 Onnistunut ilta stadilaiseen tapaan

RT-Kiekko – Stadi HC 5-3

Sunnuntai-illan klassikko pelattiin tällä kertaa tavallista kirkkaammissa valoissa eli Helsingin jäähallin pääareenan puolella normaalin harkkahallin sijaan.

Lieneekö siinä ollut syy siihen, että ensimmäisen erän alussa RT jäi lähtötelineisiin ihmettelemään isoa hallia ja suuren yleisön (2) meteliä. Vastustaja Stadi HC pääsi nimittäin karkumatkalle jo ajassa 0:30.
RT toipui tästä takaiskusta kuitenkin nopeasti, kun ajassa 5:18 Jussi Yli-Seppälä karisti pitkään selässään roikkuneen gorillan ja teki RT-uransa ensimmäisen maalin ja tehopisteen Toni Kaurahalmeen syötöstä.
Pari minuuttia tästä Mika Savolainen vei RT:n 2-1-johtoon Pekka Saarisen syötöstä, ja siitä pari minuuttia eteenpäin Pasi Salmela laukoi RT:n jo kahden maalin johtoasemaan hienon kuvion päätteeksi. Syöttäjänä Sampo Oksama ja paluun kokoonpanoon tehnyt Pasi Timo.

Toinen erä oli tarkkaa peliä puolin ja toisin. Saarinen sai kuitenkin väännettyä RT:lle neljännen maalin Osku Saarensillan ja Savolaisen syötöistä. Stadi HC:lle toisen erän tilastoihin vain yksi 2 minuutin jäähy. Vastustaja tuli kolmanteen erään sisuuntuneena ja kavensi pelin 4-2:een, mutta RT:n Savolainen kuittasi tuon kavennuksen 22 sekunnin pelin jälkeen Saarisen syötöstä. Stadi HC teki vielä erän lopulla kolmannen maalin, mutta pelikellon soidessa jäivät pisteet RT:lle luvuin 5-3.

RT-tähdet:

*** Mika Savolainen: kolmen pisteen mies

** Pekka Saarinen: kolmen pisteen mies

* Jussi Yli-Seppälä: RT-uran avausmaali

Tilastot:

http://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=30959&lang=fi