8.3.2022 Ikämiehet takoivat ennätystuloksen

RT-Kiekko S50 – Tuuski Mustat 0-15

RT-Kiekon S50-joukkue takoi tiistai-illan kohtaamisessa kyseenalaisen ennätyksen joukkueen historiankirjoihin. Ilmatar Areenan leveässä kaukalossa Espoossa RT:n ikämiesjoukkueen maailma pimeni sysimustaksi tuusulalaisen vastustajan, Tuuski Mustien, shokkihoidossa. Ottelu oli ohi ennätyksellisen nopeasti, sillä ikämiessarjan peli keskeytettiin ajassa 27:28, kun tulostaulullla oli rökälelukemat 0-15. Ikämiessarjan sääntöjen mukaan ottelu keskeytetään, kun 15 maalin maaliero syntyy peliajalla.  

Vain kahdeksan kenttäpelaajan kokoonpanokaan ei riitä selitykseksi lyhyeksi jääneeseen ja pesäpallolukemiin päättyneeseen tappioon. Myös vierasjoukkue pelasi vajaalla miehityksellä. Taitavien vieraiden käsissä kiekko liikkui pelaajalta toiselle nopeasti, ja kilpikonnataktiikalla otteluun lähtenyt tahmeaakin tahmeampi kotijoukkue jäi statistin rooliin.

Ottelun päätyttyä kättelyissä ehdoteltiin vieraille, josko tulevan maanantain ottelu Tuusulassa voitaisiin pelata samaan putkeen. Jääaikaa kun jäi paljon käyttämättä ja RT olisi näin säästynyt pitkältä vieraspelimatkalta. Tämän päivän polttoaineiden hinnat huomioiden ratkaisu olisi ollut myös taloudellisesti kannattava, mutta vieraat eivät ehdotuksesta innostuneet. Kirjoitettakoon tämä kuvaus tapahtumien kulusta mahdollisimman pienellä ja näkymättömällä fontilla RT-Kiekon vuosikertomukseen.