13.3.2022 Sunnuntain trilleristä täysi pistepotti

RT-Kiekko – BW 6-5

RT-Kiekon edustusjoukkueen taistelu sarjan kärkipaikasta jatkui sunnuntaina Nordiksen kotiluolassa BW:tä vastaan. Vierasjoukkueen tiedettiin kärsivän pelaajapulasta, ja lopulta heitä ilmaantuikin otteluun tasan yksi kentällinen ilman yhtään vaihtomiestä. Tämä suosi ainakin otteluennakoiden perusteella RT:n nopeajalkaista ja täydellä kolmella kentällisellä pelannutta joukkuetta.

Ensimmäistä erää oli pelattu reilut kymmenen minuuttia, kun BW oli karannut jo 0-3-johtoon. Mainitut lähtötiedot huomioiden tilanne oli jotain shokeeraavan ja koomisen väliltä. RT pyöritti peliä täysin oman mielensä mukaan, mutta BW iski maalit vastahyökkäyksistä. Ennen ensimmäistä erätaukoa RT:n Saku Harjunpää avasi kuitenkin kotijoukkueen maalitilin alivoimalla, joten nousu oli alkanut.

Heti toisen erän alkuun Harjunpää latasi illan toisen osumansa ja Pekka Saarinen tasoitti ottelun tarkalla laukauksellaan viimein ajassa 25:38. Vain hetkeä myöhemmin vastustaja iski kuitenkin jälleen salamannopealla vastahyökkäyksellä RT:n selustaan ja päivitti lukemiksi 3-4. Kolmannen erän alkuun vastustajan numero 69 teki illan viimeisen, joskin jo viidennen, maalinsa. Nyt RT-Kiekon oli todella herättävä otteluun, sillä minuutit alkoivat käydä vähiin eikä varaa ollut enää päästää yhtään maalia. Viimeisen kymmenen minuutin aikana vääjäämätön tapahtui, kun ensin Pasi Timo kavensi ottelun 4-5:een ja pian sen jälkeen Jouni Kolppanen ampui tulisella ranteella pelin tasoihin. BW sai vielä pari vaarallista maalipaikkaa, mutta RT:n maalivahti Miro Ristimäki pelasti tilanteet. Ajassa 41:08 Timo teki vapauttavan johto-osuman, jonka jälkeen BW oli lyöty.

RT-tähdet:

*** Pasi Timo: Hieno paluu pelikentille ja tärkeitä maaleja

** Saku Harjunpää: Jatkuvasti vaarallinen ja tehot 2+2

* Pekka Saarinen: Kova kevätvire jatkui tehoilla 1+2