6.10.2022 RT-Kiekon ikämiesten kausi starttasi tasapelillä

PipoViikingit – RT-Kiekko S50 4-4

RT-Kiekon kokeneempi osasto aloitti kautensa torstaina 6.10.2022 Salmisaaren jäähallissa vastustajanaan PipoViikingit. Sarja oli vaihtunut edellisen kauden menestyksen perusteella Etelä-Suomen alueen ”Seniorit 50 ylemmästä” pykälää alempaan tasoon. Tämä muutos oli ilmeisen onnistunut, ja avausottelu päättyikin kovan takaa-ajon jälkeen lukuihin 4-4. PipoViikingit sijoittui viime vuoden sarjassa puolivälin tuntumaan, joten RT-Kiekon ikämiesjoukkue sai hyvän käsityksen uuden sarjan tasosta.

Salmisaaren pieni kaukalo tai yleinen ensimmäisen pelin tuoma hermostuneisuus aiheutti RT-Kiekolle taas vaikean alun peliin. Vastustaja ehti siirtyä jo 3-0-johtoon ennen kuin vierasjoukkue RT sai pelinsä käyntiin. Pelaajavalmentaja Aleksi Rotko puski vastustamattomasti ohi vastustajan puolustuksesta ja sijoitti kiekon hallitusti maalin takayläkulmaan aivan toisen erän loppuminuuteilla.

Sisuuntunut RT-Kiekko lähti takaa-ajoasemasta pelin viimeiseen erään. Kiri lähtikin upeasti liikkeelle, kun Saku Harjunpää pääsi keskeltä yksin läpi Kari Kuittisen syötöstä. Tuloksena kliininen suoritus ja kiekko ohi PipoViikinkien maalivahdin. Tilanteeksi 3-2. Kuten niin usein aikaisemminkin, pystyi vastustaja kuitenkin kuittaamaan RT-Kiekon kavennuksen nopeasti ja siirtyi ajassa 36.22 jo turvallisen tuntuiseen 4-2-johtoon.

Pelin painopiste alkoi kääntymään RT-Kiekon eduksi, ja pitkän kuivan kauden jälkeen onnistui Esko Koskinen siniviivan tuntumasta löytämään kiekon mentävän aukon ja kaventamaan pelin lukuihin 4-3. Vastustaja pelasi jopa vielä kapeammalla rosterilla kuin RT-Kiekko ja alkoi selvästi pelin loppua kohden väsyä. PipoViikinkien kampitusjäähyn aikana RT-Kiekko onnistui maalin edustalta iskemään 4-4-tasoituksen. Petri Kähkönen oli hyvin sijoittuneena maalin edustalla ja onnistui siirtämään kiekon maaliin Esko Koskisen pehmeäkätisen nousun jälkeen. Myös Mika Savolainen avasi kauden pistetilinsä maalin toisena syöttäjänä.

Loppupeli oli vahvaa RT-Kiekon painostusta, mutta peli päättyi tasalukemin  4-4. RT-Kiekon maalissa debytoi Esa Hytönen torjuen 25 kertaa. Hieno sisäänajo rosteriin! Seuraava peli pelataan tiistaina 11.10. kotiluolassa, jolloin vastassa on OKK EVG.