9.10.2022 Edustusjoukkueen kausi starttasi vierasvoitolla

Stadi HC – RT-Kiekko 1-4

Ilmassa oli ekstralatausta, kun RT-Kiekon sunnuntai-illan vakioharjoitusvuoro korvaantui sarja-avauksella Stadi HC:ta vastaan vieraskaukalossa Malmilla. Myös tuomarit kävivät etukäteen varoittamassa tiukasta linjasta. Se tuntui jämptillä tavalla hyvältä, sillä RT:n viimeisimmät tosipelit pelattiin alkusyksystä Italian Pinerolossa, jossa ei ollut (tiukkaa eikä löysää) linjaa ollenkaan.

Ensimmäinen erä alkoi väkevästi. Vastustajan muutamaa nopeaa vastahyökkäystä lukuun ottamatta peli pyöri RT:n hyökkäyspäässä. Ylivoimakuvioita päästiin hiomaan kahteen otteeseen, mutta tilanne pysyi maalittomana. Toiseen erään RT lähti kiihdyttämään vauhtia. Ei jäänyt epäselväksi, kuka peliä hallitsee. Erän ja ottelun puolivälin krouvissa RT takoi viiden minuutin sisään Jouni Kolppasen, Pasi Timon ja Sampo Oksaman lavoista tyylikkäiden kuvioiden päätteiksi tilanteeksi 0-3. Vastustajan terävin kärki oli pimennossa. Laukaukset olivat RT:lle toisessa erässä 17-0.

Kolmannessa erässä pelikuri hieman herpaantui, ja RT aloitti erän parilla kaksiminuuttisella. Jälkimmäisen jäähyn päättyessä Stadi HC iski pelin 1-3:een. Vastustaja sai näin pelistä kiinni ja pääsi aiempia eriä paremmin maalintekopaikoille. RT:n maalilla pelannut Eetu Tyster laittoi kuitenkin luukut kiinni. Erän loppupuolella jäähyjä puhallettiin tiukan tuomarilinjan mukaisesti vähän väliä, vaikka peli olikin puolin ja toisin varsin siistiä. RT ei pystynyt hyödyntämään kahden miehen ylivoimaansa, mutta jäähysuman päätyttyä Jouni Kolppanen iski pelin sinetiksi 1-4. Alustuksen tarjoili hetkeä aiemmin jäähypenkkiä kuluttanut Jussi Yli-Seppälä. Ansaitun vierasvoiton myötä RT-Kiekon mestaruusjuna on nostettu taas raiteilleen!

Tilastot:

https://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=14970&lang=fi